СПОСОБИ ГАЛЬМУВАНЬ - Лижний спорт

Гальмування при спусках - це змушена міра для зниження швидкості. Звичайно спортсмени-лижники проходять трасу без гальмувань. До гальмувань доводиться прибігати у випадку появи несподіваної перешкоди, падіння поперед учасника, що йде, перешкоди глядачів, через погану підготовку траси або при недостатньому рівні підготовленості спортсмена.

Гальмування плугом

Гальмування "плугом" застосовується на спусках різної крутості, у туристських походах і на прогулянках. Це найбільш діючий спосіб, що дозволяє значно знизити швидкість на схилі або навіть зупинитися, але в лижних перегонах застосовуються рідко - найсильніші лижники практично його не використовують.

Гальмування "плугом" виконується в такий спосіб. При спуску в основній стійці лижник пружинисто розпрямляє ноги в колінах і, злегка "підкинувши" тіло нагору (полегшивши тиск на п'яти лиж), сильним натиском, що сковзає рухом розводить лижі п'ятами убік. Лижі стають на внутрішні ребра (канти лиж), а носки їх залишаються разом; коліна зводяться разом, вага тіла розподілена рівномірно на обидві лижі, а тулуб злегка відхиляється назад, і руки приймають положення, як при спуску в основній стійці. Збільшення кута розведення лиж і постановка їх більше на ребра значно підсилюють гальмування.

Навчання гальмуванню проводиться за загальноприйнятою схемою (розповідь - показ - пояснення), потім учні виконують імітацію рухів у цьому способі гальмування. Спочатку на рівному місці школярі після показу й розповіді кілька разів приймають робочу позу (положення "плуга") і виконують пружинисті напівприсідання. Учитель перевіряє правильність прийнятого положення. Потім на схилі середньої крутості школярі по черзі виконують гальмування, приймаючи позу відразу після початку руху на вершині гори, і зберігають це положення до кінця спуска або до зупинки.

Опанувавши рівномірним гальмуванням, можна перейти до регулювання сили гальмування шляхом розведення або відомості п'ят лиж. Далі вдосконалюють гальмування на горі, розміченої орієнтирами, які позначають частину схилу, прохідного без гальмування, місце його початку, закінчення або повної зупинки. Змінюючи ці відстані, можна ускладнити або полегшити завдання залежно від підготовленості учнів.

Потім школярі виконують гальмування вже по команді викладача.

Поступово можна перейти до вдосконалювання гальмувань на більше крутих схилах і на спусках з мінливим рельєфом. У школярів при вивченні цього способу гальмування найбільше часто зустрічаються наступні помилки: перехрещування носків лиж; ведення лиж пласко, не на ребрах; нерівномірний тиск на обидві лижі, що приводить до зміни напряму руху; недостатнє розведення п'ят лиж; мало зігнуті й не зведені коліна й ін.

Для виправлення помилок знову кілька разів прийняти положення "плуга" на рівному місці. Далі гальмування "плугом" повторюється й удосконалюється на схилах різної крутості, з мінливим рельєфом і різною глибиною сніжного покриву. Варто звернути увагу на

Тверді втримання лиж у положенні "плуга", особливо носків, для того, щоб уникнути наїзду їхній один на одного.

Гальмування упором частіше застосовується при спуску навскіс. Лижник переносить вагу тіла на верхню (ковзну прямо) лижу, а нижню ставить у положення упору: пятка убік, носки втримуються разом, лижа закантована на внутрішнє ребро. Збільшення кута відведення й кантування лижі підсилює гальмування. Маса тіла протягом усього гальмування залишається на лижі, що сковзає прямо (верхньої), хоча частковий перенос маси тіла на лижу, що перебуває в упорі, приведе до зміни напряму руху, тобто до повороту упором. Іноді цей спосіб називають гальмуванням "напівплугом".

Учні, що добре освоїли гальмування "плугом", звичайно легко опановують гальмуванням упором. При вивченні цього способу необхідно попередньо проимитировать руху коштуючи на місці, прийнявши кілька разів описані положення. Методи навчання й помилки, що зустрічаються при гальмуванні упором, аналогічні помилкам, що зустрічаються при гальмуванні "плугом". Надалі школярі повинні опанувати гальмуванням на схилах в обидва боки (з різних ніг).

Гальмування бічним соскальзыванием (розворотом лиж) застосовується, коли спортсменові необхідно зупинитися й спуститися далі по схилі, домагаючись бічного ковзання за рахунок раскантовки лиж.

Гальмування виконується в такий спосіб. При спуску навскіс лижник злегка присідає, потім досить різким поштовхом уперед випрямлюється, знімаючи навантаження з лиж, ставить їх більш пласко й бічним рухом гомілковостопних суглобів виводить п'яти лиж убік. Допомагають цьому зустрічний обертовий рух тулуба й плечей, а також додаткова опора на ціпок. Після виведення задників лиж убік величина гальмуючого зусилля залежить від кута кантування лиж: для різкого гальмування або навіть повної зупинки необхідно поставити лижі поперек схилу й круто на ребро. Для вивчення гальмування бічним соскальзыванием використовуються вправи, що підводять, застосовувані для повороту на паралельних лижах з упору. При навчанні дівчин цьому способу гальмування необхідно уникати дуже крутих схилів.

При русі по схилі на великій швидкості при зненацька, що з'явилися перешкодах, виникає часом необхідність різко загальмувати або навіть зупинитися. Якщо відстань до перешкоди занадто мало, єдиний спосіб запобігти зіткненню - навмисне падіння. Кероване падіння зменшить можливість одержання травм і дозволить швидко піднятися й продовжити рух. Перед падінням необхідно присісти, а потім падати (м'яко "завалившись") назад убік - на стегно й на бік. Одночасно лижі варто розгорнути поперек схилу. Руки із ціпками краще розкидати нагору по схилі. Із цього положення, сідаючи, а потім опираючись на ціпки, легко встати й, розгорнувши лижі, долілиць по схилі продовжити рух.

У тому випадку, якщо при падінні лижі виявилися перехрещені, необхідно, перевернувшись на спину, підняти ноги нагору й привести лижі в нормальне положення. Потім знову перевернутися на бік (лижі поперек схилу) і встати. У виняткових випадках, коли гальмування лижами неможливо (у туристичному поході, на прогулянці - при глибокому сніжному покриві), а падіння недоцільно, лижники можуть застосувати гальмування ціпками (однієї збоку, двома збоку, двома між лиж). Ці способи допоможуть трохи знизити швидкість у випадку виникнення непередбачених обставин. У лижних перегонах такі способи гальмування не застосовуються.

Похожие статьи




СПОСОБИ ГАЛЬМУВАНЬ - Лижний спорт

Предыдущая | Следующая