ЛИЖІ ІЗ СИНТЕТИЧНОЮ КОВЗНОЮ ПОВЕРХНЕЮ ПІДГОТОВКА ЛИЖІ - Лижний спорт

Підготовка лижі полягає у вирівнюванні й шліфуванні її ковзної поверхні. Ця підготовка однакова як для класичних, так і для коньковых лиж.

Нові лижі.

Лижі, що були у вживанні.

1. Нові лижі

На ковзних поверхнях лиж, що приходять із фабрики, можуть бути горбки, деякі деформації або нерівності. Вирівнювання й шліфування лижі здійснюють у такий спосіб.

Починаючі лижники й лижники середньої кваліфікації:

Відшліфувати ковзну поверхню по всій довжині, використовуючи послідовно шкурки № № 220 і 320 або тільки шкурку № 320. Як правило, для того щоб досягти гладкої й рівної поверхні потрібно обробляти кожну лижу протягом 5 мінут. Після шліфування поверхню очищають щіткою з нейлоновим набиванням, а потім обробляють цикль по напрямку від носка до п'яти лижі ;

Протерти оброблену поверхню фиберленовой ганчірочкою. Після цього на лижу можна наносити грунтову мазь і/або мазь, що відповідає погодним умовам поточного дня.

Лижники високої кваліфікації:

Відшліфувати ковзну поверхню по всій довжині, використовуючи послідовно шкурки №№ 180, 220 і 320, затрачаючи не менш 10 мінут на кожну лижу, після чого обробити всю ковзну поверхню цикль по напрямку від носка до п'яти ;

Видалити всі мікроволокна, що залишилися на ковзній поверхні після попередньої обробки, за допомогою щітки з нейлоновим набиванням і фибертекса з карбідом кремнію

Очистити ковзну поверхню фиберленовой ганчірочкою й дати охолонути протягом 5 мінут

Тепер лижа підготовлена для нанесення грунтової мазі й/ або мазі, що відповідає погодним умовам поточного дня й/або для нанесення структури;

Для зони або зон ковзання виконати необхідні операції по нанесенню мазі для ковзання - 4) - 6). Повторити 4-5 разів. Ця процедура дасть можливість більшій кількості мазі вбратися в ковзну поверхню й поліпшить ковзання лиж

Зауваження

Для вирівнювання й згладжування поверхні замість шліфування шкуркою можна зскребти всі нерівності металевим шкребком, бритвеним лезом або циклею, після чого обробити поверхня фибертексом з карбідом кремнію.

Очищати ковзну поверхню можна, використовуючи мазь для ковзання, що у цьому випадку наноситься краплями, розподіляється по поверхні гарячою праскою, після чого надлишки мазі зіскрібають, поки вона не охолонула.

2. Лижі, що були у вживанні

Якщо ви зауважуєте, що ковзання ваших лиж погіршилося, що сковзають поверхні стали нерівними або сухими, на них з'явилися подряпини й ушкодження, рекомендується провести з ними таку ж підготовку, що виконується для нових лиж.

Ковзні поверхні варто попередньо повністю очистити, дотримуючись схеми процедур, наведеної в розділі "Очищення ковзної поверхні".

Лижники високого класу можуть віддавати лижі для підготовки й нанесення структури в спеціальні майстерні, де ці операції виконуються кваліфікованими фахівцями за допомогою шліфувальної машини.

Похожие статьи




ЛИЖІ ІЗ СИНТЕТИЧНОЮ КОВЗНОЮ ПОВЕРХНЕЮ ПІДГОТОВКА ЛИЖІ - Лижний спорт

Предыдущая | Следующая