ЛИЖІ ІЗ СИНТЕТИЧНОЮ КОВЗНОЮ ПОВЕРХНЕЮ НАНЕСЕННЯ МАЗІ ДЛЯ ТРИМАННЯ - Лижний спорт

Мазь для тримання наносять тільки на колодку класичних лиж.

Нанесення будь-якої мазі для тримання, що відповідає погодним умовам поточного дня, виробляється після попередньої підготовки ковзної поверхні лижі або нанесення грунтової мазі на зону відштовхування.

А. Мазь для тримання (у баночці):

Рівномірно нанести тонкий шар мазі на ковзну поверхню й у жолобок у зоні колодки

Розгладити й пополірувати синтетичною пробкою до утворення тонкого прозорого шару

Повторити операції 1 і 2 кілька разів у міру необхідності.

Зауваження

Можна нагріти перший шар мазі для тримання гарячою праскою. Це зменшить стирання мазі, і перший шар мазі для тримання буде відігравати роль грунтової.

Останній наносимый шар мазі для тримання можна розрівняти гарячою праскою для кращого зв'язування цього шару з попередніми.

Б. Рідка мазь для тримання (клистер):

Притискаючи отвір тюбика до ковзної поверхні, вичавити по невеликій смужці мазі по обидва боки жолобка;

Рівномірно розподілити мазь по поверхні за допомогою маленького шкребка, що входить у комплект кожного тюбика клистера. Видалити надлишки мазі з жолобка й з ребер лиж;

Перед початком використання дати охолонути лижам на вулиці протягом 5-10 мінут.

Зауваження

Якщо мазь занадто тверда, можна зігріти тюбик клистера в руках, за допомогою сірників, запальнички, портативного пальника або помістивши його в гарячу воду. Розігріта мазь буде легше лягати на поверхню лижі.

Краще користуватися клистерами в тюбиках, чим у вигляді аерозолю, тому що вони довше зберігаються на ковзній поверхні й коштують дешевше.

Можна зігріти клистер у невеликій ємності й розподіляти по ковзній поверхні за допомогою невеликого пензлика. Таким же способом при необхідності змішують різні клистеры (фото 13).Перед внесенням лиж у приміщення рекомендується видаляти клистер з ковзної поверхні, тому що в теплі він може стекти на підлогу.

Початі тюбики із клистером можуть протікати, так що краще їх зберігати в поліетиленових мішечках, щоб не бруднити весь ящик з набором інструментів.

Використання клистеров у вигляді аерозолю скорочує час їхнього нанесення. Розпорошити аерозоль і рівномірно розподілити по оброблюваній поверхні. Дати охолонути.

Похожие статьи




ЛИЖІ ІЗ СИНТЕТИЧНОЮ КОВЗНОЮ ПОВЕРХНЕЮ НАНЕСЕННЯ МАЗІ ДЛЯ ТРИМАННЯ - Лижний спорт

Предыдущая | Следующая