ВИСНОВОК - Комп'ютерні технології та їх вплив на розвиток туристичних послуг

З точки зору технічних досягнень, комп'ютерна революція в сфері туристського бізнесу Україна перевершила всі очікування. З точки зору економічних витрат на впровадження комп'ютерних технологій, потрібно відзначити, що в кожній компанії виділяються різні засоби на дані цілі. Деякі компанії вважають подібні витрати невиправданими, інші, навпаки, роблять великі витрати, використовуючи в роботі новітнє програмне забезпечення.

Більшість агентств вже успішно комп'ютеризували основну частину їхнього рутинного діловодства і форму ведення бухгалтерського обліку. Багато керівників туристичних агентств відзначають, що комп'ютери зробили сильний вплив на ключові дії компаній. Багато компаній просунулися до комп'ютеризації технологічних операцій.

Очевидно, що бажання йти в ногу з часом спонукає керівництво туристичних фірм набувати новітнє програмне забезпечення, тим самим, збільшуючи інвестиції на комп'ютеризацію. Що ж відбувається не так? Розглядаючи нинішній розвиток комп'ютеризації, можна стверджувати, що основна її мета - скорочення загальних і адміністративних витрат. Однак для більшості компаній це стало результатом зменшення доходів. Багато керівників почали усвідомлювати, що настав час для зміни стратегії впровадження комп'ютерів. "Як я можу продовжувати інвестувати проекти по комп'ютеризації, коли я не бачу прибутку від останніх нововведень?" - задаються питанням багато керівників туристських компаній. Сказане стає трохи ясніше, якщо уявити, що типовий фінансовий план, як правило, враховує основну частину витрат на комп'ютерні потреби, але оскільки організаційна структура, штатний розклад і умови оплати комп'ютерного персоналу значно відрізняються в різних компаніях, то спроби сформулювати стандартні критерії для включення витрат на комп'ютеризацію до кошторису компанії, здатні привести до неефективних результатів. Та кількість коштів, які кожна конкретна компанія виділяє на впровадження комп'ютерних систем, ніколи не буде виявлено шляхом дослідження середньостатистичних даних чи статей витрат конкуруючих фірм. Обсяг коштів може бути визначений тільки з урахуванням конкретної ситуації, стратегії і ресурсів компанії, включаючи глибину і багатогранність її досвіду в області комп'ютеризації.

Для туристських компаній на українському ринку комп'ютерні витрати є досить постійною величиною в розподілі витрат. Приблизно 35% від загальних комп'ютерних витрат витрачається на устаткування; 30 - на оплату персоналу; 15 - на адаптацію програмного забезпечення і підтримку його в робочому стані. Решта 20% витрачаються на розвиток нового програмного забезпечення та на навчання персоналу роботі з ним. Ці кошти піддаються оперативному контролю з боку менеджерів. Вплив інвестицій на майбутнє компанії величезний: фактично в них лежить ключ до стратегічних успіхів чи невдач в області комп'ютеризації.

Якщо говорити більш конкретно, проблема управління процесом комп'ютеризації в тому вигляді, в якому вона стоїть перед керівниками туристських компаній сьогодні, полягає скоріше в правильному виборі напрямку розвитку, ніж в оцінці поточної ефективності.

На мій погляд, керівництву слід жорстко ставити питання щодо будь-якої пропозиції по розвитку і впровадженню комп'ютерних систем, оскільки воно несе відповідальність за прийняття остаточного рішення, здатного в корені змінити майбутнє компанії. Однак багато керівників нехтують власною відповідальністю за керівництво розвитком комп'ютеризації. Сьогодні, більш ніж у 50% українських туристичних компаній не розробляють комплексний план комп'ютеризації. А багато компаній (навіть мають такий план) не визначили адекватні короткострокові цілі, по яких можна було б оцінити прогрес окремих комп'ютерних проектів.

Комп'ютерні методи продемонстрували також своє значення при аналізі ризику інвестицій. Аналіз ризику, що став більш точним завдяки комп'ютерам, довів важливість оцінки стратегічних планів за допомогою імітаційних моделей. Щоб використовувати повністю комп'ютерний потенціал, усе більша кількість керівників туристських організацій вважає за необхідне доповнювати штат менеджерів фахівцями - програмістами. Безсумнівно, можливості комп'ютера коли-небудь усунуть потребу у великому штаті. Але чи зможе комп'ютер коли-небудь оцінити стратегічні можливості чи приймати рішення - невідомо. Як вже було сказано, електронні мережі є важливим каналом передачі інформації, до якого вдаються дедалі більше організацій.

Вважаю, що всі перераховані вище розробки представляють безсумнівний інтерес не тільки для окремих туристських організацій розташованих в Харкові, і далеко за його межами. Викладена концепція застосування інформаційних технологій в туризмі, при відповідному інтересі зможе об'єктивно вплинути на розвиток туристичної галузі в Харківському регіоні і підвищить його привабливість для відпочинку.

Похожие статьи




ВИСНОВОК - Комп'ютерні технології та їх вплив на розвиток туристичних послуг

Предыдущая | Следующая