Інформація та навігація - Комп'ютерні технології та їх вплив на розвиток туристичних послуг

Інформацію, що розміщується на нашому веб-сайті, умовно можна розділити на дві групи. По-перше, це загальна рекламна інформація про міста Харківської області, безпосередньо про місто Харків, містах-курортах по напрямках і т. д. дозволяє потенційним гостям міста отримати інформацію про місто в цілому, їх розташування, видах міста, транспорті, достовірних погодних умовах, безпеки відпочинку; і по-друге, спеціальна довідкова інформація про туристичне агентство "Діва-Тур"

Спеціальна довідкова інформація включає в себе:

    - Інформація про агентство (наявність ліцензії, досвід роботи і т. д.) - Місцезнаходження агенції; - Перелік послуг, що надаються агентством і т. п.

Від обсягу і сегментації інформації на сайті залежить вибір засобів навігації. Найголовніша вимога, що пред'являється до системи навігації полягає в тому, щоб вона була інтуїтивно зрозумілою для користувачів з будь-яким рівнем підготовки. Вона не тільки повинна дозволяти користувачеві швидко знайти саме те, що йому необхідно і відразу давати уявлення про те, з чого складається сайт і що ще корисного можна тут знайти.

Існує цілий набір засобів навігації. Вважається хорошим тоном мати на сайті відразу кілька дублюючих один одного різнопланових інструментів навігації, кожен з яких буде більш зручний як для певного кола користувачів, так і для різних типів пошуку на сервері. Серед обов'язкових елементів системи навігації, в проект сайту туристичного агентства "Дива-Тур" будуть включені:

Меню - список основних розділів сайту (можливо з розкриваються підменю), розташовується на головній або відразу на всіх сторінках сайту;

Спадаючий список - не має наочного меню, де всі відразу розділи знаходяться в межах досяжності, але дуже компактний;

Карта сайту - найбільш корисний, з моєї точки зору, інструмент спеціальна виділена сторінка на сервері, що містить повну структуру сайту;

Пошукова машина на сервері - потрібно для дуже великих сайтів зі складною структурою, але в нашому випадку виявиться незайвою. Шукає документи, що містять введені користувачем ключові слова або вираз.

Веб-сайт може бути виконаний в форматі HTML (гіпертекстова мова опису документів) з елементами програмування мовою PHP для інтерактивних форм відправки даних, гостьової книги або форуму і містити як графічну (зображення формату Gif, Jpeg, Png), так і текстову інформацію. Сторінки матимуть виконаний із смаком, художньо привабливий дизайн, без наляпин, але й без зайвої строгості.

Прикладом для наслідування може служити веб-сайт фірми Альбатрос.

Рисунок 5. Фрагмент головної сторінки агенції "Альбатрос"

Похожие статьи




Інформація та навігація - Комп'ютерні технології та їх вплив на розвиток туристичних послуг

Предыдущая | Следующая