Пропозиції щодо покращення безпеки туристів, Міжнародна співпраця з туристичними фірмами та постачальниками туристичних послуг - Організація безпеки подорожей на прикладі підприємства "Кей"

Міжнародна співпраця з туристичними фірмами та постачальниками туристичних послуг

Як свідчить практика міжнародних відносин, міжнародний туризм на всіх етапах свого розвитку був чинником, що сприяв налагодженню взаєморозуміння між державами та народами, важливим засобом зміцнення миру та дружби, активним стимулятором розвитку зовнішньоекономічних, торговельних і культурних відносин.

Практика підписання міжнародних угод продовжується й сьогодні. Перевага надається встановленню договірних відносин з країнами, які є перспективними для України туристськими ринками. Вивчається міжнародний прогресивний досвід щодо впровадження практики створення нормативно-правової бази туризму, організації функціонування високорентабельної туристської індустрії, державного регулювання та стимулювання галузі.

Конкретні заходи цієї співпраці передбачають широку підтримку діяльності і співробітництва туристських організацій обох країн, спрощення прикордонних, митних та інших туристських формальностей і сприяння зростанню групових та індивідуальних подорожей між двома країнами.

Значна увага звертається на обмін туристською інформацією, надання допомоги в підготовці професійних кадрів для сфери туризму і координації співробітництва туристських адміністрацій в рамках ЮНВТО та інших міжнародних туристських організацій.

Нарада з безпеки і співробітництва в Європі, яка відбулася в 1975 році у місті Гельсінки. У цій нараді взяли участь керівники 33 європейських держав, а також Канади. У прийнятому Заключному акті, велика увага була приділена співпраці в туристській сфері. Учасники Наради підтвердили свої наміри всіляко заохочувати розвиток міжнародного туризму. З цією метою був погоджений великий комплекс заходів, який торкався співробітництва в сфері розвитку й поліпшення матеріально-технічної бази туризму, виконання спільних туристських проектів, взаємного обміну інформацією в сфері туризму, розвитку обміну студентами й фахівцями в сфері туризму та спрощення формальностей для в'їзних туристів, проведення необхідних заходів для розвитку туристського бізнесу без ушкодження довкілля й культурно-історичної спадщини.

Туристична фірма "Кей" являється як і місцевим, так і виїзним туроператором. Частково приватне підприємство "Кей" є турагентом. За 12 років свого існування туристична фірма налагодила чисельні зв'язки з туроператорами різних регіонів України та закордону, зарекомендувала себе як надійний партнер в сфері туристичного обслуговування, послугами якого скористалось близько 50 тисяч осіб. Фірма реалізує широкий спектр послуг в галузі туризму, акредитована в Чеському, Польському, Болгарському, Румунському та Словацькому консульствах. З 2009 року являється офіційним представником хорватської компанії Adriatic. hr ? члена союзу хорватських агенцій.

Використовуючи міжнародні зв'язки, підприємство приймає безпосередню участь в розробці та впровадженні міжнародних відпочинкових турів, активно співпрацює з туристичними операторами на території України, а також Болгарії, Австрії, Чорногорії, Англії, Туреччини, Єгипту, Ізраїлю.

Основними видами діяльності компанії являються:

    1) відпочинок на морі: Болгарія, Туреччина, Єгипет, Греція, ОАЕ, Чорногорія, Ізраїль; 2) реалізація екскурсійних турів у міста Івано-Франківськ, Львів, Галич, Мукачево, Ужгород, Кам'янець-Подільський, Хотин, Умань, Буковель, Верховина; 3) оздоровлення в санаторіях (Трускавець, Моршин, Закарпаття, термальні курорти Угорщини і Чехії); 4) організація регулярних автобусних екскурсійних турів до Європи; 5) надання послуг по бронюванню авіаквитків; 6) продаж квитків на чартерні автобусні рейси до Болгарії; 7) проведення сезонних семінарів; 8) візова підтримка.

Також, одним з основних способів стимулювання збуту й просування туристичного продукту є особиста участь у виставках і ярмарках, які дають можливість привернути увагу не тільки до турпродукту, але й до фірми в цілому та знайти нових зарубіжних партнерів. У міжнародному туристичному бізнесі за міжнародними виставками закріпилася назва Тrade Shows ? професійні огляди. Виставка дає можливість привернути увагу професіоналів і споживачів як до національного туристського продукту в цілому, так і до окремої туристичної фірми.

Серед міжнародних виставок по туризму найбільшою популярністю користуються WTM у Лондоні, ITB у Берліні й FITUR у Мадриді. За останні роки придбала популярність і MITT (Міжнародна виставка по туризму й подорожам) у Москві.

Спостереження показують, що українські підприємці туристичного бізнесу ще не мають достатньо досвіду в проведенні цього важливого заходу. Нерідко участь у міжнародній виставці не приносить очікуваних результатів, і керівники фірм роблять передчасні висновки про невисоку ефективність і навіть збитковість даного заходу.

Туристичний оператор "Кей" приймає активну участь в міжнародних заходах щодо організації та впровадження туристичного бізнесу. В 2008 році ? виставки в Берліні та Познані, тематичні виставки в Мілані, Берліні та Лондоні (Додаток Є).

Отже, участь на виставках дала можливість фірмі "Кей" показати перелік своїх послуг, знайти нових партнерів по бізнесу і продемонструвати потенціал своїх можливостей, що позитивно вплинуло на роботу підприємства. Також можна сміливо стверджувати що туроператор користується великою популярністю серед туристів, а також повагою своїх партнерів, що є запорукою успіху фірми.

Похожие статьи




Пропозиції щодо покращення безпеки туристів, Міжнародна співпраця з туристичними фірмами та постачальниками туристичних послуг - Організація безпеки подорожей на прикладі підприємства "Кей"

Предыдущая | Следующая