Висновок - Розвиток туризму в Угорщині

Туризм - важливе джерело іноземного обміну. Щорічно Угорщину відвідує близько 30 млн. чоловік. Потребами зростаючого іноземного туризму викликано здійснення перспективного плану розвитку мережі готелів і кемпінгів. Одним з найбільш привабливих для туристів місць є Будапешт, один з найкрасивіших міст світу. Гордість Будапешта - прекрасні архітектурні пам'ятники середньовіччя, 18-19 ст. ст. Символом Будапешта стало побудоване на початку нинішнього століття прекрасна будівля парламенту. Всесвітньої популярність користується колекції будапештських музеїв. На території Угорської столиці є 123 гарячих цілющих джерела, на яких розташовані купальні, турецькі лазні, басейни, водолікарні.

Одна з найбільших пам'яток Угорщини - озеро Балатон. На Балатоні безліч санаторіїв, будинків відпочинку, готелів, ресторанів. На північ від озера Балатон розташована "столиця" гірського району Баконь - місто Веспрем, відомий архітектурними ансамблями в стилі бароко. До числа найбільш відвідуваних міст належить Егер, прославився героїчною обороною його фортеці від навали 150- тисячною турецької армії в 1552 році. Багатством пам'яток архітектури відрізняються, міста західній та північно-західній Угорщині: Дьйор, Шопрон, Кьосег, Сомбатхей, на території якого була колись столиця римської провінції Верхня Паннонія-Саварія.

Угорщина - країна в центрі Європи, з величезним культурним населенням, з багатою історією та унікальними природними ресурсами.

Похожие статьи




Висновок - Розвиток туризму в Угорщині

Предыдущая | Следующая