Пропозиції по створенню веб-сайту туристичного агентства, Вибір доменного імені та назви - Комп'ютерні технології та їх вплив на розвиток туристичних послуг

Вихідні дані:

Туристичне агентство "Діва-Тур" є компанією середнього достатку, яка здійснює продаж недорогих турів у країни Європи та Близького Сходу, і в тому числі організовує прийом іноземних туристів на території Харківської області. Забезпечує їх проживання в готелях м. Харкова та області, здійснює автобусні екскурсії на території Харківської області.

Створення власного веб-сайту (представництва в мережі Інтернет) обумовлено зацікавленістю до підвищення ефективності діяльності фірми. Вимоги, що пред'являються до майбутнього веб-сайту: легкий пошук в мережі Інтернет, інформативність, інтерактивність. Прийнятна ціна в підтримці ресурсу.

Вибір доменного імені та назви

Нагадую, легко вимовне, що відноситься до туристичної діяльності доменне ім'я відіграє важливу роль в просуванні туристичного агентства в мережі Інтернет. Якщо у нашого майбутнього веб-сайту короткий і легко промовлене ім'я, потенційний клієнт легко згадає його, побачивши інтернет-адресу на візитці або рекламному щиті. Таку адресу можна буде без зусиль продиктувати по телефону. Зацікавившийся відвідувач сайту навіть через тиждень легко згадає його адресу і порекомендує своїм знайомим.

Збіг адреси веб-сайту з ім'ям компанії дозволить внести додаткову лепту в просування імені (бренду) нашої компанії в Інтернеті. Якщо користувач мережі вже трохи знає нашу фірму, то перше, що він зробить при спробі відшукати веб-сайт - набере або Www. company_name. com (для англомовних користувачів), або Www. company_name. ru (для російськомовних) хоча сьогодні це не настільки однозначно. Погано, якщо такий домен буде ніким не зареєстрований, ще гірше, якщо їм будуть володіти конкуренти чи власники порносерверу. Бажано, якщо дозволяють кошти, зареєструвати кілька доменних імен, відповідних найбільш ймовірного написання імені компанії.

Коротка і звучна інтернет-адреса зміцнить імідж і солідність нашого агентства, оскільки якщо наша компанія запевняє, що давно і успішно займається туристичною діяльністю, має солідні замовлення і т. д., але при наборі адреси нашої веб-сторінки www. halyava. ru/ sexhackers / romik. htm, потенційний покупець десять разів подумає і наведе докладні довідки перед тим, як почати будь-яку співпрацю з таким агентством або навіть просто повідомити номер свого телефону. Відсутність у сайту власного доменного імені часто трактується відвідувачами сервера як брак у його господарів коштів на реєстрацію або як їх несерйозний підхід до бізнесу.

Адреса, що видається службами безплатного хостингу, може в значній мірі зіпсувати початкове враження від сервера. Платний хостинг на якому ми припускаємо розмістити веб-сайт, робить наше агентство незалежним від провайдера і захищає вкладені інвестиції в веб-сайт. Зареєструвавши доменне ім'я Www. імя_компанії. ua, в даному випадку можна буде відкрити поштовий сервер і призначити кожному співробітникові поштову адресу типу - ім'я_сотрудника@ім'я_компании. ua. Подібні поштові адреси є інформативними і легко запам'ятовуються. Крім цього, є можливість призначити ряд службових адрес, типу info@ ім'я_компанії. ua, support@ ім'я_компанії. ua і т. д.

Вже було сказано про те, що:

    - Ім'я має легко запам'ятовуватися; - Бути досить коротким; - Бути простим в написанні, щоб уникнути помилок користувачів при його наборі; - Легко вимовним; - Містити або назву нашої компанії, або позначити сферу її діяльності, основний продукт або послугу і т. д. Зрозуміло, виконати всі ці умови часто не представляється можливим, тому можна спиратися на ті критерії, які будуть найбільш важливі в конкретному випадку або зареєструвати відразу декілька імен для сервера.

Оскільки наш бізнес передбачає, що ми повинні бути відкриті для будь-яких контактів та найбільш перспективний варіант для цього зареєструвати наш сайт у міжнародній зоні. Com, Org, Net проте вибір імен в цих зонах істотно обмежений. З іншого боку реєстрація в зоні ua відразу дасть зрозуміти відвідувачам географічну прив'язку нашого бізнесу. Сервер з закінченням ua буде безперешкодно проіндексований українськомовні (російськомовними) пошуковими системами. Отже, передбачуваний веб-сайт бажано було зареєструвати відразу в двох зонах української Ua і міжнародної Com, Net, Org, однак для компанії середнього достатку це кілька дорого.

В українському сегменті мережі Інтернет доменні імена зазвичай формуються одним з таких способів. По-перше, назва компанії або сервера англійськими літерами. Звичайно, бажано, щоб цю назву можна було написати по-англійськи однозначним чином. Якщо назва компанії досить складна і довга, неоднозначно передана англійськими літерами, слід додатково зареєструвати скорочену назву (хоча для компанії середнього достатку це зовсім необов'язково). Наприклад, домен туристичного агентства "Діва-Тур" може виглядати так dyvatur. ua. По-друге - англійська назва предмета чи поняття, пов'язаного з діяльністю компанії або спрямованістю інтернет-проекту. В цьому випадку бажано використовувати досить прості і часто вживані англійські слова. Наприклад, адресу нашого агентства Www. dyvatur. ru без помилки набере практично будь-який український користувач мережі. У той же час користувач, вже трохи призабули англійську з часів школи, може і не зрозуміти, що сайт Www. jewelry. ru є ювелірним сервером, і напевно не зможе з першого разу набрати правильно його адресу в браузері, почувши назву по телефону.

Похожие статьи




Пропозиції по створенню веб-сайту туристичного агентства, Вибір доменного імені та назви - Комп'ютерні технології та їх вплив на розвиток туристичних послуг

Предыдущая | Следующая