Інноваційні технології надання додаткових послуг - Аналіз готелю "Срібний Водограй"

Інновація виступає як явного фактора зміни, як результат діяльності, втілений у новий чи удосконалений продукт, технологічні процеси, нові послуги та нові підходи до задоволення соціальних потреб.

В даний час проходить швидкими темпами і по двох головних напрямках:

    ? автоматизація трудомістких технологічних процедур з управління готелем (процедур планування, обліку, контролю), а також автоматизація технологічних процедур життєзабезпечення і забезпечення безпеки; ? підключення готелів до світових транснаціональним комп'ютерних мережах універсального та спеціалізованого призначення для здійснення функції постійного і швидкого бронювання місць у готелі з будь-якої точки планети. ? накопичувати повну, достовірну, актуальну інформацію про поточний стан; ? ефективно управляти на оперативному рівні (швидке реагування на зміни ситуації в готелі і галузі); ? ефективно управляти на тактичному рівні (підвищення якості обслуговування гостей та роботи персоналу); ? ефективно управляти на стратегічному рівні (використання накопиченої інформації для виявлення перспективних напрямів у сфері сервісу, вдосконалення маркетингової політики, прогнозування попиту); ? повністю автоматизувати процес роботи з клієнтом; ? використовувати номерний фонд більш ефективно. Автоматизація готелю на основі спеціалізованих програмних засобів дозволяє: Програмний комплекс автоматизації готелю Управління номерним фондом є, безумовно, основним напрямком автоматизації. Служба прийому і розміщення займається продажем номерного фонду. Відповідний програмний продукт забезпечує ведення електронних карток гостей, збір даних про використання номерного фонду, формування платіжних документів, остаточні розрахунки з клієнтами.

З інноваційних технологій готель "Срібний Водограй" для більшої зручності відвідувачів використовує інноваційну систему інтернет бронювання, а також технологію надання додаткових послуг в головному корпусі готелю "Срібний Водограй" є зелений клінінг, під час якого використовуються засоби і технології, спрямовані на мінімізацію шкідливого впливу на організм людини і навколишнє середовище. Сюди входить використання засобів для чищення на основі натуральних компонентів, зниження водоспоживання і кількості використаних хімзасобів за рахунок застосування методів попередньої підготовки матеріалів, використання інноваційних матеріалів та інвентарю [27].

Принцип роботи екологічних очисників заснований не на видаленні забруднень за допомогою їх розчинення (лужні очисники) або вступу в хімічну реакцію (кислотні очисники), а на відділенні бруду від поверхні за допомогою водної основи та органічних сполук.

Таким чином, готельний комплекс "Сонячний Промінь" використовує миючі пробіотики - очисники, до складу яких входять миючі компоненти й корисні бактерії, що борються не тільки з забрудненнями, але і з шкідливими мікроорганізмами і бактеріями.

Похожие статьи




Інноваційні технології надання додаткових послуг - Аналіз готелю "Срібний Водограй"

Предыдущая | Следующая