Організація обслуговування споживачів - Організація діяльності готелю "Рів'єра"

Загалом внутрішній вигляд будівлі та інтер'єр відповідають категорійності готелю. Приміщення в готельному комплексі виконані в стилі мінімалізму: нічого зайвого, прямі лінії, класичні меблі та пастельні тони. Проте зона прийому та деякі приміщення для рекреації є типовими представниками стилю модерн, що підкреслюється великою кількістю світла, блискучими дзеркальними поверхнями, м'якими функціональними меблями. Окрім того, модерністичний стиль має елементи футуризму - це підтверджує велика кількість скляних елементів інтер'єру.

Обслуговування споживачів неможливе без залучення обслуговуючого персоналу: адміністраторів, офіціантів, буфетчиків тощо. Для обслуговування споживачів ресторан працює з 7 години ранку по 23 годину вечора. Важливим для підприємства є встановлення чітких та рітмічних графіків виходу на роботу, методів та форм обслуговування. В ресторані працює 21 офіціант. Кваліфікаційний склад працівників відповідає вимогам до ресторану вищої категорії. На підприємстві низька плинність кадрів. В ресторані використовують метод обслуговування офіціантами. Форма обслуговування споживачів - як індивідуальна, так і бригадна; спосіб обслуговування - російський, французський та комбінований.

За формами реалізації продукції підприємство проводить обслуговування сніданків по типу "шведський стіл"; скомплектованих раціонів: сніданків, обідів, вечерь; індивідуальних замовлень та банкетів; обслуговування сухими пайками.

Організація обслуговування конференцій, з'їздів та спортивних заходів відбувається на основі договору по спеціально розробленому узгодженому із замовником меню комплексних сніданків, обідів, вечерь.

До професійних обов'язків адміністратора входять слідуючі операції: зустріч гостей, приймання замовлення, бесіда з відвідувачами, координація трудової діяльності робітників, що обслуговують. Адміністратор також приймає замовлення на обслуговування прийомів, банкетів, весіль, записує їх у книгу замовлень, призначає офіціантів, які будуть зайняті обслуговуванням; приймає участь в організації підвищення ділової кваліфікації офіціантів, вивченні документів, що відносяться до обслуговування туристів, лімітів на окремі види харчування і т. д.

До обов'язків офіціантів входять слідуючі операції: зустріч гостей, отримання замовлення, отримання продукції, подача страв та напоїв, прибирання посуду, розрахунок з відвідувачами, сервірування посуду, бесіда з відвідувачами під час обслуговування, доставка посуду на мийну, доставка продукції в зал.

Незалежно від функціональних обов'язків, усі робітники добросовісно відносяться до своїх обов'язків, швидко і якісно обслуговують відвідувачів, строго дотримуються норм охорони праці, техніки безпеки санітарії і гігієни, дисципліни праці.

Отже, надання послуг мешканцям міста і готелю в сервісному обслуговуванні ресторанного господарства - одне з основних завдань закладу.

Крім того, клієнтам надається і ряд додаткових послуг. У службі прийому клієнти можуть замовити таксі, телефонні переговори, екскурсії, білети до театру, авіа - та залізничні білети, надаються послуги з отримання та відправки кореспонденції, передбачені послуги охорони.

Похожие статьи




Організація обслуговування споживачів - Організація діяльності готелю "Рів'єра"

Предыдущая | Следующая