Можливі шляхи та перспективні напрямки підвищення конкурентоспроможності готелю "Юність" - Сучасна організація служб бронювання на прикладі готелю "Юність"

Оскільки конкурентоспроможність - це ключ до ринкового успіху товару та його виробника, а вирішення проблеми конкурентоспроможність - найскладніше завдання, в діяльності будь-якого підприємства готельного господарства, що вимагає узгодженої, цілеспрямованої роботи всіх підрозділів, є розробка стратегічних підходів до вирішення цієї проблеми.

Конкурентоспроможність - багатоаспектне поняття, що означає відповідність товару умовам ринку, конкретним вимогам споживачів не тільки по своїм якісним, економічним, технічним, естетичним характеристикам, але і по комерційних і інших умов його реалізації (строки поставки, ціна, канали збуту, сервіс, реклама ).

Пропонуючи новий продукт, готель змінює своє положення на ринку, і якщо ринок не готовий прийняти цей продукт, то готель понесе значні збитки.

Готель, виходячи з того, що номерний фонд повинен принести їй найбільший дохід за рахунок постійного попиту клієнтів, може вибрати напрямок на зміну невикористаного номерного фонду і розмістити там тренажерний та спортивний зали, більярдну, дискотеку, картинну галерею, оздоровчий центр та ін. Вибір повинен визначатися не тим, яке рішення прийняв конкуруючий з ним готель, а тим, які послуги будуть затребувані саме її клієнтами, які проживають у готелі.

Основним напрямком конкурентоспроможності готельного підприємства є підвищення ефективності експлуатаційної діяльності готелю за рахунок поліпшення послуг і надання нових додаткових послуг. Ще одна складова комерційної конкурентоспроможності готельного підприємства - виражається зазвичай через фірмовий одяг, емблеми, через послуги, які властиві тільки цьому готелі і т. д., так створюється фірмовий знак готелю.

Для підвищення конкурентоспроможності в готелі "Юність" будуть розроблені наступні заходи:

Створення дозвіллєвого центру дозволить "Юність" в короткі терміни організувати єдиний комплекс взаємопов'язаних послуг. Цей захід, носить суто антикризовий характер, і подано, як найбільш швидкий вихід з ситуації, що склалася в країні.

Створення дозвіллєвого центру планується здійснити на базі реконструкції підвального приміщення. На даному об'єкті планується проведення будівельно-монтажних робіт. Підвальні приміщення (цокольний поверх) планується оснастити обладнанням для гри в боулінг, ігрові автомати, більярд і сауну. Тут же планується розташувати пральню і приміщення персоналу.

Створення центру при готелі "Юність" залучить гостей міста і місцеве населення, що дозволить знизити термін окупності заходів з підвищення конкурентоспроможності готелю.

Похожие статьи




Можливі шляхи та перспективні напрямки підвищення конкурентоспроможності готелю "Юність" - Сучасна організація служб бронювання на прикладі готелю "Юність"

Предыдущая | Следующая