Організація та технологія роботи служби приймання та обслуговування в засобі розміщення, Склад та структура служби приймання та обслуговування - Аналіз готелю "Срібний Водограй"

Комп'ютеризована система визначення стану номерів сьогодні найбільш ефективна, використовується майже у всіх закладах розміщення. Доступність телекомунікаційних систем управління і зв'язку зумовлює оперативний обмін інформацією між службами та персоналом. Черговий адміністратор і черговий на поверхах, покоївки мають швидкий доступ до інформації про стан номерів, відображений на моніторі комп'ютера. Черговий адміністратор з'ясовує реєстраційний статус клієнта, наголошує на особливостях додаткових послуг готелю.

Процес реєстрації, згідно процедури, умовно можна поділити на декілька етапів: передреєстраційний, оформлення реєстраційного запису, визначення номера і тарифів, оплата готельних послуг, видача ключів від номера, супровід гостя у номер.

Персонал служби прийому і розміщення вітають на рецепції гостей готеля - це є проявом гостинності і початком процесу реєстрації.

Склад та структура служби приймання та обслуговування

З погляду гостей, служба обслуговування є найважливішою в готелі, тому що персонал саме цієї служби працює з клієнтами в постійному контакті і виконує всі функції, пов'язані з їхнім безпосереднім обслуговуванням. Забезпечується поселення, оплата послуг, послуги під час перебування у готелі. Ця служба коригує також роботу інших служб, пов'язаних із безпосереднім обслуговуванням клієнтів (бронювання, обслуговування номерного фонду, громадського харчування), аналізує заповнюваність номерів за поточну добу, контролює оплату клієнтами послуг готелю, забезпечує ведення технічної документації, пов'язаної з обслуговуванням гостей, та ін. [14].

У готелі "Срібний Водограй" службу прийому і розміщення очолює адміністратор (менеджер служби прийому та розміщення). Йому підпорядковані всі інші працівники нижчої ланки.

Перші враження клієнтів про готель надто важливі, тому на персонал служби обслуговування покладається особлива відповідальність.

Обов'язок адміністратора стосується вирішення конфліктних ситуацій, які виникають між клієнтами й обслуговуючим персоналом, надання психологічної допомоги клієнтам у розв'язанні проблем особистого характеру.

Основні професійно-кваліфікаційні й особисті вимоги до посади адміністратора у готелю "Срібний Водограй

    - мати фахову підготовку в спеціалізованих навчальних установах і стажування у готельному закладі не менше року; - знати нормативну документацію стосовно прийому й обслуговування гостей; - досконало володіти двома-трьома іноземними мовами; -мати практичні знання із гарантування безпеки в готелі; -бездоганно виглядати та поводитись; -вести невимушений діалог із підлеглими та клієнтами.

В готелі "Срібний Водограй" адміністратор має такі функціональні обов'язки:

    1. Забезпечувати підготовку номера до поселення та виконання інших підготовчих заходів згідно з побажаннями клієнта перед прибуттям у готель; аналізувати стан зайнятості номерного фонду, 2. Прогнозувати щодо його заповнення; 3. Підбирати номери для бронювання; 4. Контролювати фіксації в електронному вигляді таблиці або окремого журналу заповнення номерів; 5. Перевіряти документи під час реєстрації, виявлення терміну їхньої дії, а також інформацію про гостей, які від'їжджають, насамперед оплату клієнтами послуг; 6. Постійно співпрацювати зі суміжними службами з метою найефективнішого процесу обслуговування клієнтів; 7. Відповідати за збереження ключів від номерів, за обладнання служби приймання та розміщення; 8. Вживати заходів, спрямованих на ліквідацію конфліктних ситуацій.

Таким чином, на рис. 3.1. зображений процес надання послуги розміщення та безпосередньо відповідальні підрозділи.

процес надання послуги розміщення та безпосередньо відповідальні підрозділи

Рис. 3.1. Процес надання послуги розміщення та безпосередньо відповідальні підрозділи

Похожие статьи




Організація та технологія роботи служби приймання та обслуговування в засобі розміщення, Склад та структура служби приймання та обслуговування - Аналіз готелю "Срібний Водограй"

Предыдущая | Следующая