Аналіз концепції та маркетингової стратегії готелю "Юність" - Сучасна організація служб бронювання на прикладі готелю "Юність"

SWOT-аналіз готелю "Юність"

Готель "Юність" розташований в курортному районі м. Одеси поруч з Аркадією на Французькому бульварі. Зеленний масив і ботанічний сад, що оточує готель, відомі пляжі чорноморського узбережжя міста створюють неповторну атмосферу розташовує до відпочинку.

За рівнем комфорту готель "Юність" є 3 - зірковим готелем туристичного напряму. В готелі "Юність" 153 номери, багато з яких з видом на море, на ботанічний сад і місто. Номери люкс, напівлюкс і стандарт після реконструкції оснащені телевізорами, холодильниками, телефонами. Всі номери комфортні, з автономним опаленням та подачею гарячої води.

Для проведення конференцій, семінарів, переговорів готель "Юність" пропонує чотири конференц-зали, зали для переговорів і проведення фуршетів, приміщення під кава - брейк.

У готелі є все необхідне для повноцінного відпочинку: кафе "Жемчужина", бар "Панорама" на 16 поверсі, кіоск з сувенірною продукцією та пресою, перукарня, тренажерний зал, автомат поповнення рахунку, бізнес-центр, безкоштовна відкрита парковка, камера схову, пункт обміну валют. Поряд з готелем великий дитячий майданчик.

Той факт, що готель "Юність" в Одесі недорогий, розташований біля моря і недалеко від центру і має великий номерний фонд, робить його вдалим місцем для розміщення груп з обмеженим бюджетом (школярі, студенти, спортсмени).

Відстань до найближчого пляжу 800 метрів, пляж піщаний, є безкоштовний міський, є платний.

Відстань до центру Одеси (вул. Дерибасівська) - 6 км.

Відстань до аеропорту - 7,8 км. До залізничного вокзалу - 4 км.

Таблиця 3. SWOT-аналіз готелю "Юність"

Позитивний вплив

Негативний вплив

Сильні сторони (S)

Слабкі сторони (W)

Внутрішнє середовище

    1) Місцезнаходження (приморьський район). 2) Довгий термін роботи у сфері готельного бізнесу. 3) Великий перелік додаткових послуг. 4) Можливість проведення різних заходів і конференцій, банкетів, зустрічей і т. д. 5) Наявність власного веб-сайту. 6) Індивідуальний підхід до клієнтів. 7) Сприятливий імідж готелю.
    1) Брак інформації з приводу стратегічних напрямків розвитку готелю. 2) Не визначені критерії постійного клієнта.

Можливості (O)

Загрози (T)

Зовнішнє середовище

    1) Підвищення рівня кваліфікації всього персоналу. 2) Підвищення якості надаваних послуг. 3) Заохочення постійних клієнтів гнучкою ціновою політикою, наданням додаткових послуг, націлене на налагодження і розвиток взаємини з клієнтом.
    1) Конкуренція на ринку готельних послуг. 2) Нестабільність економічного середовища в країні. 3) Посилення можливостей конкурентів. 4) Неконтрольоване завантаження готелю.

За допомогою SWOT-аналізу були виявлені сильні і слабкі сторони готелю. Вони дозволяють виявити ті аспекти, які знаходяться у виграшній позиції і їх потрібно підтримувати на належному рівні.

SWOT-аналіз готелю "Юність" проведений, виявлені фактори, що несуть комерційні ризики, виявлено позитивні та негативні сторони закладу.

Похожие статьи




Аналіз концепції та маркетингової стратегії готелю "Юність" - Сучасна організація служб бронювання на прикладі готелю "Юність"

Предыдущая | Следующая