Організація та технологія роботи служби номерного фонду засобу розміщення, Склад та структура служби номерного фонду - Аналіз готелю "Срібний Водограй"

Склад та структура служби номерного фонду

До складу служби управління номерним фондом входять:

Служба покоївок, інспектор з прибирання номерів, служба безпеки та ін.

Департамент управління номерним фондом здійснює бронювання номерів (повідомляє про це потенційним гостям), гостинний прийом гостей (чистий хол готелю, ввічливе поводження з клієнтами і відповіді на всі їхні запитання, прибрані номери) та ін. Цей департамент у свою чергу ділитися на кілька частин, кожна з яких вирішує певні завдання.

В готелі "Срібний Водограй" гість при прибутті стикається зі службою розміщення департаменту управління номерним фондом, де він реєструється і отримує номер.

Важливою проблемою формування структури управління готелем є створення не тільки структури в цілому, але і її органів управління: керівництва, функціональної структури, допоміжної структури.

Керівництво вищої ланки також приймає рішення, яку систему розрахунків із клієнтами використовувати на підприємстві. Частина цих питань може бути передана на розгляд нижче стоящим ланкам управління, якщо на генерального директора покладено занадто багато повноважень і обов'язків.

Підвідділом служби управління номерним департаментом є інженерна служба, яка несе відповідальність за роботу механічної, електричної, опалювальної, вентиляційної систем, водопостачання і каналізації та здійснює профілактичні і поточний ремонт не тільки номерного фонду та установленого в ньому обладнання, а й усього готельного підприємства.

Підрозділи номерного департаменту, включають в себе ресторани, кафе, бари, підрозділ з обслуговування банкетів і конференцій, а також кухню, що забезпечує гостей харчування.

Керівник служби громадського харчування складає меню, забезпечує постачання необхідних вихідних продуктів, розподіляє по ділянках обслуговуючий персонал, контролює якість готової послуг та обслуговування, дотримуючись при цьому розумний режим економії.

Функціональні обов'язки адміністратора, що стосується служби номерного фонду, пов'язані з:

    - прийманням необхідних заходів із максимального збільшення доходів від сплати за проживання у готелі, підвищення зайнятості готельних номерів; - проведення моніторингу системи тарифів на послуги у номерах, визначення у співпраці з економічним відділом та комерційною службою оптимального тарифу; - ефективним використанням підпорядкованого персоналу та контроль з метою своєчасного виконання обов'язків; - організацією контролю і управління роботою систем безпеки у готелі для забезпечення безпеки гостей і персоналу, їхнього майна; - підбором персоналу здатного ефективно виконувати функціональні обов'язки у службі; - підготовкою і аналізом звітів про перевірку і прогнозування використання номерного фонду впродовж 3 днів, 10 днів, 3 місяців і 12 місяців, які охоплюють аналіз бронювання, неприбуття, блоки номерів, люкси, спеціальні пропозиції, з метою здійснення постійного контролю за номерами, що забезпечує найвищу частку їхньої зайнятості при найвищій середній вартості номера; - підтримуванням у колективі принципів високої культури і моралі.

Адміністратор готелю "Срібний Водограй" зобов'язаний забезпечити у роботі служби необхідні заходи для уникнення крадіжок. В окремих готелях покоївки дають підписку про контроль за клієнтами і не допускають їхнього проникнення у чужі номери. Згідно підписки, порушення цієї норми загрожує покоївці терміновим звільненням

Старша покоївка - виконує виробничі завдання адміністратора, координує роботу колективу покоївок, здійснює контроль за станом приміщень. В обов'язки старшої покоївки входить:

    - ретельний контроль за витратними матеріалами (миючі засоби, постільна білизна, посуд та ін.), моніторинг ринку витратних матеріалів, укладання угод щодо їх поставок; - контроль і управління роботою готельної пральні для забезпечення ефективної підготовки чистої білизни, необхідної для утримування на високому рівні номерів а також контроль за зберіганням білизни, її станом; - координація роботи з іншими службами (службою прийому і розміщення, бронювання, інженерно-експлуатаційною, комерційною); - контроль якості обслуговування, станом обладнання і комфорту у номерах, приміщеннях громадського та службового призначення; - розподіл виробничих завдань згідно професійних обов'язків; - організація прибирання номерів, приміщень загального користування та службових приміщень, утримання їх у чистоті та порядку; - прийом номерів при від'їзді клієнта; - контроль за технічним станом обладнання у номерах і службових приміщеннях; - регулярне проведення інвентаризації майна та інвентарю (не менше 2-ох разів у рік) у закріплених приміщеннях; - ведення технічної документації щодо контролю та оцінювання роботи підпорядкованого персоналу та обліку матеріально-технічних ресурсів в обсязі закріплених приміщень.

Старша покоївка повинна мати значний досвід роботи у готелі, бездоганно знати технологію обслуговування. Професійний обов'язок старшої покоївки - забезпечити найвищий рівень комфорту у номерах

Робочий день старшої покоївки у готелі "Срібний Водограй" триває з 7.45 до 18.00. Початок робочого дня починається з перевірки чистоти вестибюля, зон рекреації, коридорів. Після перевірки приміщень старша покоївка перевіряє технологічну документацію - записи у журналі служби, звіти за попередню добу, проаналізувати прогноз заповнення номерів (Додаток Г).

Старша покоївка контролює ведення значного обсягу технічної документації пов'язаної з обігом білизни, хімічних засобів догляду за приміщеннями та засобів гігієни, інвентарю, технологічної побутової техніки. Вона координує роботу працівників служби, оцінює їхню працю, складає графіки роботи, відповідає за стан меблів, обладнання у номерах, громадських та службових приміщеннях, дбає про естетичну привабливість номерів, комфортне згідно ціни перебування гостей у готелі.

Покоївка. Колектив покоївок найбільш чисельний у структурі досліджуваному готелю. Покоївка здійснює прибирання, провітрювання номерів, санвузлів, зміну постільної білизни, контролює наявність у санвузлах необхідних засобів гігієни, перевіряє стан меблів, технічний стан побутової техніки та ін. Головний обов'язок покоївок стосується прибирання номерів незалежно від їхнього статусу - зайняті вони чи вільні.

Професійно-кваліфікаційні обов'язки покоївки стосуються:

    - досконалого знання технології прибирання з дотриманням інструкцій і встановленого порядку заміни білизни; - вміння користуватись технічними засобами прибирання, знати хімічні засоби та порядок їхнього використання для миття і чищення; - у стосунках з клієнтами повинна бути толерантною, люб'язною, чесною; - покоївка повинна бути комунікабельною і акуратною, не завдавати шкоди обладнанню номерів і технічним засобам, що використовуються у роботі; - виконувати доручення адміністратора, старшої покоївки, гостей відповідно до переліку послуг, що надаються; - здійснювати контроль за матеріально-технічним забезпеченням у номерах, терміново повідомляти старшу покоївку або керівника служби про конфліктні стосунки з гостями (крадіжки, нанесення шкоди обладнанню, неадекватна поведінка гостей в номері та ін.); - повідомляти старшу покоївку або керівника служби про технічні несправності в номері, що можуть загрожувати життю, здоров'ю, майну гостей; - здійснювати контроль за використанням платних послуг у номері, реєструвати їх і повідомляти старшу покоївку або рецепцію для оформлення рахунку; - здійснювати контроль за заповненням номерів і терміново повідомляти службу прийому і розміщення про зміни в статусі номера.

Похожие статьи




Організація та технологія роботи служби номерного фонду засобу розміщення, Склад та структура служби номерного фонду - Аналіз готелю "Срібний Водограй"

Предыдущая | Следующая