Шляхи вдосконалення організації надання Spa - послуг в готелі "Прем'єр Палац", м. Київ - Еволюція готельного бізнесу в Україні

Пропозиції щодо вдосконалення роботи СПА - Центру:

    - використання більш сучасного обладнання; - розширення спектру СПА - послуг; - зниження цін за рахунок збільшення кількості відвідувачів з числа жителів міста; - участь компанії консультанта, що здійснюватиме контроль за операційною діяльністю.

Основна перевага СПА - вплив не на якийсь один орган, а на організм в цілому. Оздоровлення тіла досягається шляхом впливу на всі органи чуття, що призводить до позбавлення від стресів, перевтоми, безсоння, і депресій, причому вплив має супроводжується максимальним задоволенням для клієнта.

Відмінність СПА від лікувальних установ санаторного типу полягає в тому, що результатом СПА впливу є підвищення рівня здоров'я, а в другому випадку зниження рівня хвороби та поліпшення якості життя хронічного хворого.

Ці основні принципи організації СПА зони в повній мірі поширюється на відділення обгортань і аплікацій.

На чолі будь-якого управлінського рішення про оснащення підприємства СПА обладнанням в цілому і кожної його частини окремо лежить розуміння того, за що саме буде платити кінцевий споживач.

Тому варто дати визначення СПА технологій, які будуть домінувати в організовуваний відділенні СПА центру.

Грязелікування (або пелоїдотерапія) останнім часом дуже популярно і широко використовується в косметології.

Грязелікування буває різне. В пелоїдотерапії фігурують морські грязі або опади прісних водоймищ, іменовані пелоїди (від латинського слова pelos - мул, глина; це можуть бути відкладення з боліт, торфи, сапропелі, глини і т. д.).

За допомогою грязей з морських і прісноводних водоростей проводиться альготерапія. А фанготерапія використовує фанго - бруд вулканічного походження, що видобувається з мінеральних джерел і грязьових "вулканів". Застосовується і особлива вулканічний пил. Всі вони містять солі, гази, природні гормони і ферменти та інші біологічно активні речовини.

Грязьові маски та обгортання допомагають при хронічних захворюваннях опорно-рухового апарату, хворобах м'язів, нервової периферичної системи, гінекологічних захворюваннях і хворобах органів дихання.

Цілюща грязь знімає судоми, заспокоює біль, регулює лимфоток, усуває шкірні роздратування, загоює запалення, лікує неврози, знімає депресії і надає сприятливу дію на багато процесів життєдіяльності.

Дія грязелікувальних процедур обумовлено в першу чергу високою теплоємністю природних грязей, а також вмістом у них біологічно активних речовин (ензимів, гормонів).

В салонах і СПА центрах, як правило, бруд використовується у дрібній розфасовці, тому треба уважно стежити, щоб вона не пересихала - це позбавляє її лікувальних властивостей.

Тепловий вплив також надає парафінотерапія. Парафінотерапія - аплікації і ванночки з парафіну - використовується як зігріває процедура в лікуванні хвороб суглобів, а в косметології - для пом'якшення, живлення і зволоження шкіри обличчя, для лікування целюліту і в якості пом'якшуючих і розігріваючих ванночок для рук і ніг при процедурах манікюру і педикюру.

Обгортання "Парафанго" - чудова процедура з використанням натуральних активних компонентів, яка забезпечує реальну втрату сантиметрів, омолоджує шкіру, покращує контури тіла, дає прекрасні результати в боротьбі з целюлітом.

Парафанго - це парафін, змішаний з морськими бурими водоростями, які надають пом'якшувальну, регенеруючу і захисну дію на шкіру. Ці водорості багаті мінеральними сполуками, особливо йодом в легкозасвоюваній формі, а також вітамінами А, В, РР, С, К, Д, Е. Бурі водорості Fucus vesiculosus мають виражений антицелюлітною ефектом.

Традиція лікування водоростями і іншими продуктами моря (таласотерапія, альготерапія) з'явилася в Україні порівняно нещодавно; основну теоретичну базу в цьому напрямку заклали дослідження французьких вчених.

Вони свідчать про те, що мікроелементи і йод, якими багаті морепродукти, здатні виводити токсини й боротися з целюлітом. Також деякі види водоростей з природними кальцинований частинками використовуються для пілінгу як природні абразиви.

Таласотерапія в перекладі з давньогрецької - "лікування морем". А це значить, для потреб тіла використовують весь спектр впливу морського середовища: клімат, воду, бруд, водорості, пісок.

За допомогою процедур на базі морських водоростей і грязей, багатих мікроелементами і йодом, борються з целюлітом, виводять токсини, розгладжують шкіру, надають болезаспокійливу і антисептичну дію, допомагають при остеопорозі, артрозі і безсонні [16].

Меню послуг підприємства формується на основі трьох істотних факторів: можливостей косметики, технологічного СПА обладнання та персоналу. На стадії планування оснащення необхідно визначитися з усіма цими факторами.

Універсальним рішенням для кабінету таласотерапії невеликого СПА центру є рекомендований низкою провідних компаній наступний варіант оснащення СПА.

Рекомендована площа приміщення: від 12 м2. - 16 м2.

Рекомендоване оснащення кабінету:

    * Професійне косметологічне крісло-кушетка, * Стілець майстра, * Візок, * Косметологічна лабораторія, * Міні роздягальня

Обслуговує кабінет один СПА-оператор, який має медичну освіту, володіє методиками апаратного та ручного масажів (сертифікат масажиста), що пройшов базовий курс навчання роботи на СПА обладнанні.

У кабінеті проводяться всі види обгортань, гідромасаж, душ Віші, масажі.

Апаратної основою для такого кабінету служить СПА капсула. Що таке СПА капсула? Це унікальний фізіотерапевтичний водолікувальний прилад, який об'єднав в собі концентрацію корисних природних впливів, традиційні методи натуропатії і потужний фізіотерапевтичний комплекс.

Професіонали називають таке СПА обладнання мікрокліматичної камерою.

Робота повністю контролюється спеціальною вбудованою комп'ютерною системою, управління якої відбувається за допомогою інтерактивного монітору. Кожен з параметрів може бути скоригований в будь-який момент процедури.

Поєднання глибокого прогрівання тканин за допомогою інфрачервоного випромінювання, вплив пара і гидромассажной системи дає настільки хороший результат, що СПА капсулу називають "лікувальним курортом, який завжди поруч".

Використовуючи СПА-капсулу, можна успішно проводити такі процедури, як глибоке пролонгована зволоження шкіри, антицелюлітні програми, ремінералізація шкіри, зниження ваги, моделювання форми тіла, детоксикація і лімфодренаж, догляд за шкірою обличчя, процедури гідромасажу.

Гідрофузіонная СПА-капсула "Дермалайф": СПА-капсула "Дермалайф" розроблена спеціально для проведення СПА-процедур по тілу в міських умовах.

Це унікальна розробка СПА обладнання, що дозволяє проводити багато видів СПА процедур і запропонувати кожному індивідуальний підхід в залежності від потреби, стилю життя і бажань. В даному СПА обладнанні можна послідовно або сочетано скористатися наступними функціями: [20]

    * парова сауна, * вібромасаж, * ароматерапія, * фітотерапія, * хромотерапія, * душ Віші і гідромасажна система (22 форсунки), * система "морського туману", * душ "тропічний дощ", * Шотландський (контрастний) душ.

СПА обладнання типу капсул незамінні в невеликих за площею СПА і салонах з елементами СПА, не мають можливості обладнати окремі вологі спа-зони.

Як СПА обладнання в масштабних проектах можна застосовувати так звані вологі установки для процедур по тілу-підігріваються мармурові столи для мильного масажу, грязьових аплікацій і таласотерапії; софтпакі - підігріваються кушетки з водяними матрацами, які використовуються насамперед для обгортань і укутувань; кушетки з паровим ложем і укриттям.

Приміщення в будь-якому випадку краще обладнати душовою кабіною, хоча ручний душ для змивання препаратів йде в комплекті з капсулою або кушеткою, щоб не засмічувати стоки складного обладнання.

Серед СПА-процедур по тілу, обгортання й аплікації продовжують лідирувати за популярністю у клієнтів СПА. Це викликано проблемою жіночого целюліту з одного боку і високим детоксикуючу дію препаратів, що застосовуються для обгортання (водорості, грязі), з іншого.

Обгортання можуть входити до складу спа-програм і виступати як самостійні процедури.

У найближчі роки популярність буде тільки зростати, разом із зростанням попиту на СПА послуги. Посилення ефекту таких процедур апаратними впливами, такими як вакуумно-роликовий масаж і лімфодренаж, радіочастотне і кавітаційне вплив не тільки забезпечить збільшення ефективності, а й значно зменшить терміни окупності СПА обладнання та відділення в цілому [14. c.33].

СПА обладнання будь-якій частині центру потрібно комплексно разом з усім підприємством, з урахуванням технологічних, допоміжних і клієнтопотік, враховуючи масштаб, формат і рівень підприємства. Беручи до уваги не занадто великий позитивний досвід ефективного СПА-будови в Росії, краще звернутися за допомогою до провідних консультантів галузі.

Різні СПА процедури стали дійсно популярні, тому все частіше відкриваються нові SPA центри, що пропонують їх.

Масаж. Існує безліч технік масажу, які можна пропонувати своїм відвідувачам. Для цього можуть використовуватися не тільки спеціальні масла, але й камені, бамбукові палички та інше. Кожен вид має певну дію на людину.

Але після будь-якого з них відвідувач відчуває легкість. Для проведення подібних процедур практично в будь-якій ситуації потрібно спеціальний стіл, якщо мова йде не про експрес-методи.

Процедури обертання різної глиною, сумішами і навіть шоколадом теж користуються популярністю. Шкіра після обгортання стає дуже ніжною. Деякі види допомагають схуднути.

Басейни. В них людина розслабляється. Тут передбачені і функції гідромасажу, який надає дію на весь організм. Наповнювати їх можна як звичайної, так і солоною водою, що надає додаткову дію.

Парові кабіни і сауни. Вони є стимуляторами обмінних процесів в організмі. Шкіра очищається, людина заспокоюється і просто отримує задоволення, перебуваючи в них. Можна додавати ароматичні масла або робити сольову інгаляцію.

Завдяки теплу наносяться на шкіру маски надають кращу дію, адже їх компоненти глибоко проникають у шкіру. Потовиділення в паровій кабіні збільшується і відбувається чистка пір.

Обладнання для СПА процедур - це також і різноманітні апарати, які застосовуються для проведення косметологічних процедур. Фотоомолодження, епіляція, видалення розтяжок, лікування судинних змін, боротьба з целюлітом - ось неповний список того, що можливо проводити з їх застосуванням.

Курс для кожного відвідувача підбирає індивідуально лікар, який і займається їх проведенням. Побічні ефекти - це дійсно велика рідкість.

Похожие статьи




Шляхи вдосконалення організації надання Spa - послуг в готелі "Прем'єр Палац", м. Київ - Еволюція готельного бізнесу в Україні

Предыдущая | Следующая