Вступ - Еволюція готельного бізнесу в Україні

Процес еволюції готельного бізнесу пройшов безліч етапів: від простої кімнати з ліжком і мінімальними зручностями до елітних апартаментів преміум класу. В даний час вітчизняні готельєри прагнуть максимально підвищити якість своїх послуг, що тягне за собою високий технічний, функціональний, інтелектуальний рівень готелів і високі темпи розвитку індустрії в цілому. При такому темпі розвитку готельного ринку з'являється необхідність збільшити комплекс послуг для гостей готелю не тільки за допомогою розширення індустрії гостинності та розваг, але і за рахунок додавання загальнооздоровчого комплексу. Мова йде про симбіозі готельного бізнесу та індустрії краси та здоров'я, результат якого - поява SPA готелів, парк-готелів зі SPA та ін. Хороший SPA салон сьогодні так само важливий для готелю, як комфортабельний номер і відповідний рівню ресторан. Вимоги, які пред'являються до SPA центру готелю, значно відрізняються від аналогічних вимог для міського салону краси.

Тема даної курсової роботи: Організація Spa - послуг в засобах розміщення на прикладі "Прем'єр Палац", м. Київ.

Актуальність роботи полягає в тому що наявність велнес - центру має велике значення для розвитку всього готельного комплексу і дає додаткову конкурентну перевагу, що, в свою чергу, залучає клієнтів і забезпечує збільшення сукупного доходу готельеру. Теми SPA сьогодні актуальні не тільки для фахівців індустрії краси та здоров'я, а й для тих, хто займається інвестиціями, девелопментом, будівництвом, експлуатацією та управлінням готелями.

Метою курсової роботи є вивчення особливостей процесу обслуговування та надання SPA - послуг для туристів у засобах розміщення на прикладі готелю "Прем'єр Палац", м. Київ.

Завдання курсової роботи полягає у розробці пропозицій та шляхів вдосконалення із підвищення рівня обслуговування іноземних туристів у SPA - центрах при готелях.

Об'єктом дослідження є готель "Прем'єр Палац", м. Київ.

Предмет дослідження - Організація SPA - послуг та їх аналіз в готелі "Прем'єр Палац", м. Київ.

Теоретичну основу дослідження складають літературні та інші джерела інформації, а також матеріали власних досліджень.

Практичну основу роботи складають дані про роботу готелю "Прем'єр Палац", м. Київ. Структура курсової роботи складається з вступу, основної частини (трьох розділів), висновків та пропозицій, списку використаних джерел та додатків. Все більше і більше готелів визнають важливість SPA - в своїй лінійці послуг, а наявність SPA в готелі може служити доказом на користь більш високої ціни. Сучасне життя, послугувало причиною "Wellness Revolution", що з точки зору готельного бізнесу означає, що SPA стало важливим напрямом системного споживчого попиту. Архітектори та дизайнери почали співпрацювати зі SPA-консультантами з метою створення унікальних рішень SPA-комплексів, які залучали ЗМІ та ефективно працювали для реклами готелів. SPA менеджмент став популярною професією, і престижні навчальні заклади стали включати в свої програми цей курс. Також, в останні кілька років з'явилися системні дослідження ринку SPA, які дозволили в цифрах виміряти серйозний прогрес цієї сфери.

Похожие статьи




Вступ - Еволюція готельного бізнесу в Україні

Предыдущая | Следующая