Висновки - Обгрунтування розвитку сільського туризму в Україні

Невід'ємною складовою світового туристичного процесу є вітчизняна туристична галузь. Попри всі політичні та соціально-економічні негаразди останніх років індустрія туризму стала тією галуззю народного господарства України, яка з року в рік без залучення державних дотацій стабільно нарощує обсяги виробництва туристичного продукту.

Туризм в Україні може і повинен стати сферою реалізації ринкових механізмів, джерелом поповнення державного та місцевих бюджетів, засобом загальнодоступного і повноцінного відпочинку та оздоровлення, а також ознайомлення з історико-культурною спадщиною та сьогоденням нашого народу і держави.

Пріоритетним видом туризму для України залишається іноземний (в'їзний) туризм як вагомий чинник поповнення валютними надходженнями державної скарбниці та створення додаткових робочих місць.

Нині Україна має понад 4,5 тис. закладів розміщення туристів і відпочиваючих на 620 тис. місць, але вони потребують модернізації та реконструкції відповідно до міжнародних стандартів. Крім того, підтримання в належному стані потребують і рекреаційні зони, пам'ятки культури та архітектури України, інші об'єкти туристичних чи екскурсійних послуг.

З урахуванням тенденцій реформування усіх сфер суспільного життя доцільним є розроблення основних напрямів розвитку туризму в Україні. Вони мають стати концептуальною базою довгострокової Державної програми розвитку туризму, створення організаційно-правових та економічних засад становлення туризму як високорентабельної галузі економіки, важливого засобу культурного та духовного виховання громадян України, відтворення їх трудового потенціалу.

Необхідною умовою популяризації і організації сільського туризму в Україні є привертання уваги громадських організацій, приватних фірм, установ до цього виду туристичного бізнесу. Адже, головне завдання на сьогодні розглядати сільський туризм як галузь економіки держави.

Україна має всі передумови для розвитку туризму, рекреаційні ресурси, історико-архітектурні об'єкти дають можливість ще краще розвивати різноманітні екскурсії, подорожі, експедиції з метою популяризації країни в світі, залучення іноземного капіталу, створення спільних міжнародних туристичних фірм й надалі.

Хоча зелений туризм на Київщині і набирає обертів, його поки що важко назвати масовим, здатним серйозно впливати на збільшення робочих місць, зростання зайнятості сільського населення. Більшість господарів садиб вважають своє заняття підробітком. І для цього є підстави. Оскільки ринок іще не розвинений, стабільних заробітків немає. Попит на послуги не регулярний - коли густо, а коли й пусто. Дається взнаки те, що багато сільських власників садиб орієнтуються на забезпечених відпочивальників. У результаті, попри всі зусилля й вигадки, не всі сільські садиби заповнені. Ситуація може змінитися, якщо пошуки "родзинки" поєднати із гнучкими цінами, переорієнтацією на обслуговування ширшого контингенту городян, особливо багатодітних сімей.

Туристичне підприємство - комерційне підприємство, що реалізує туристські послуги споживачам. Залежно від функцій, що виконуються туристичним підприємством у сфері реалізації, їх поділяють на Туроператорів та Турагентів.

У відповідності до ліцензії (Номер та дата ліцензії: АB№428834 від 2008р.) туристичне підприємство "Феєрія" є одним з найбільших в Україні туристичним оператором - суб'єктом туристичної діяльності, що здійснює заходи по формуванню, просуванню на ринку та реалізації тур продукту через посередника - туристичного агента або напряму туристу.

В даний час туристична фірма "Феєрія" - багатопрофільний туроператор, активно працює в різних сферах туризму і перевезень.

Якісний рівень сервісу та безпека клієнтів фірми - заслуга, як професійної команди співробітників компанії, так і надійних партнерів у багатьох країнах світу (більше 50 компаній-туроператорів в різних країнах світу). В Україні з фірмою "Феєрія" працюють більше 500 партнерів (туристичних агентств, готелів, санаторіїв, пансіонатів).

Поглянувши на фінансовий стан турфірми "Феєрія" можна зробити висновки, що на початку досліджуваного періоду відбувалося стабільне зростання доходів.

Провівши аналіз розрахунків основних показників можна зробити висновок, що фірма "Феєрія" на сьогоднішній день досить розвинена, платоспроможна та конкурентоспроможна. Вона займає певну частку на туристичному ринку України. Але будь-яка сфера діяльності, в нашому випадку, підприємство з надання туристичних послуг повинно рости і розвиватись, а також підтримувати свій імідж лідера. Враховуючи те, що "Феєрія", крім виїзного займається також внутрішнім туризмом, треба звернути увагу на цю ланку діяльності. Україна має безмежний потенціал для розвитку внутрішнього та в'їзного туризму. При залученні засобів можна створити низку нових турів та туристичних послуг на території України.

Організація сільського

туризму -- це цілий "кошик" проблем, наявних і "підводних". Вирішувати їх потрібно у комплексі.

Отже, на підставі даної роботи можна зробити наступні висновки: туризм грає усе більше помітну роль у світовій економіці й стає одним з найважливіших його факторів.

Похожие статьи




Висновки - Обгрунтування розвитку сільського туризму в Україні

Предыдущая | Следующая