НАЙЦІКАВІШІ ГОТЕЛІ ЯПОНІЇ - Розвиток готельного бізнесу Японії

Готелі з андроїдами. Як відомо, Японія дуже розвинена технологічно. Найцікавіші новинки робототехніки найчастіше з'являються саме тут. А самі жителі країни обожнюють всілякі гаджети і комп'ютерні ігри.

Спеціально для любителів роботів компанія Kokoro вирішила створити готель, який повністю знаходиться під опікою андроїдів.

Готель "Henn-na" відкриється в тематичному парку "Huis Ten Bosch" в Сасебо. Це двоповерхова будівля з 72 номерами і досить невисокими цінами. Вартість одномісного номера за ніч починається з 60 доларів.

За найрозкішніший варіант на трьох доведеться заплатити близько 153 доларів. У 2016 році, коли буде завершена друга фаза будівництва, готель збираються розширити ще на 72 номери.

Унікальність "Henn-na" в тому, що весь обслуговуючий персонал складається виключно з людиноподібних роботів під назвою actroids. Всього їх 10, причому троє мають жіночу зовнішність і говорять на декількох мовах.

Спочатку відвідувача зустрічає на ресепшені жінка-андроїд, потім інший робот допоможе доставити речі в номер, інші ж будуть займатися прибиранням, готуванням і доставкою.

Крім наявності механічних людей у "Henn-na" є ще одна фішка - всі приміщення буквально напхані електронікою. Є система лицьового розпізнавання для відкриття дверей; система датчиків температури тіла, яка автоматично підлаштовує кімнатну температуру. Якщо готель стане популярним, то по всьому світу може з'явитися ще тисяча таких же готелів.

Капсульні готелі. Щоб краще передати атмосферу готелю, пропоную прочитати пряму мову українського туриста: "Японія країна нових технологій і одне з того, що я хотів побачити, коли летів в "країну висхідного сонця" - це капсульні готелі, про які чув, ще будучи школярем. Готелі економічного класу, де людина розміщується не в кімнаті, а в капсулі. Я вирішив піти "на екскурсію" в один з таких готелів в Токіо. Готель, який я вибрав називався Gotanda Central Inn і знаходився в двох хвилинах ходьби від станції "Gotanda" міської електрички Токіо. Я жив у нормальному готелі в районі вокзалу Сінагава і попрямував в капсульний готель, найближчий до місця мого проживання, який мені знайшли дівчинки-японки з "ресепшн" мого готелю. японія готель токіо туристичний

Шукав я його досить довго, тому в Токіо немає назв вулиць, а є лише квартали і номери будинків. Але доброзичливі японці, майже кожен з яких почитав праці Стіва Джоба, на своїх айфонів по картах, показували мені дорогу.

У капсульному готелі невеликий ресепшн, "стафф" якого зовсім не говорить по-англійськи і для спілкування зі мною він використовував "голосовий перекладач" знову ж айфоні. Вартість готелю 3300 ієн за ніч - це приблизно 35 доларів США. Готель можна також зняти і на годину за 500 ієн, але лише в денний час. Я витратив 15 хвилин на розмови про те, що я готовий заплатити йому ОСОБИСТО 1000 ієн, щоб просто піти подивитися, і не треба ніяких квитанцій, але все пішло прахом і довелося купувати цілу ніч. Японці, на відміну від нас, в силу свого менталітету чітко дотримуються правил і відкидають всі корупційні пропозиції.

По всьому простору готелю потрібно пересуватися в шкарпетках, вулична взуття здається відразу на ресепшн в спеціальні "локери".

Населення Японії майже дорівнює населенню Росії, а територія набагато менше, може бути тому вони перші в світі в 1979 році і винайшли ці капсульні готелі. Перший готель капсульного типу була побудована у високотехнологічному японському місті Осака.

Ну і самі номери - капсули. Вони розташовані в два яруси і на ресепшн ти питаєш, який саме номер підходить для тебе. Я вибрав номер "вище" - на другому ярусі. Піднімаєшся по досить зручним сходинках і опиняєшся в своїй капсулі - на другому поверсі. Розміри капсул орієнтовно 2 метри в довжину, 1 метр завширшки і 1,25 метра у висоту, з такими розмірами обмеженим себе зовсім не відчуваєш. У кожній капсулі є "центр управління польотами" і зручна поличка, щоб покласти на неї мобільний телефон, гаманець ну або щось ще. Після того як через вищезгаданий центр клієнт налаштовує себе комфортну температуру, потрібну яскравість світла, можна вкладатися спати. Кожна капсула обладнана телевізором. Тут же є телефон для "екстреного зв'язку з ресепшн".

Всі написи зроблені тільки на японській мові, ніякого дубляжу на інгліш не передбачено, та й навряд чи тут європейці часті гості. З хлопцем на ресепшн, як я вже писав вище, ми спілкувалися через спеціальний голосовий перекладач, встановлений на його "айфоні". Взагалі японці дуже погано говорять англійською, лише приблизно кожен сьомий японець, за моїми підрахунками, підказував мені куди йти. І залежить це не від віку, а від соціального стану, молодь говорить мало, швидше працює японець в костюмі з краваткою, може допомогти. Японцям важко дається англійську мову тому, що багатьох звуків, як наприклад "ел" і "ве" в японській мові просто немає. Іншими словами не говорить англійською мовою населення, це свого роду проблема "країни висхідного сонця".

Є в готелі і невелике кафе, але в цілях економії місця і грошей, напої продає автомат.

Країна висхідного сонця, край довгожителів і філософських роздумів, паличок і квітучої сакури, повітряних зміїв, що злітають в яскраве небо і химерних ієрогліфів, древніх пагод і сучасних хмарочосів - все це Японія. Розгадати її таємницю до кінця не під силу жодному європейцю, але от відчути настільки звичне кожному японцеві стан внутрішньої гармонії та спокою стало можливо завдяки Незвичайному готелю в національному стилі - ріка "Tawaraya". Це дійсно один з найкращих і дорогих готелів Японії. Тут все незвичайно і все дивує іноземця - від архітектури до інтер'єру, але при цьому готель, відповідаючи вищої категорії, надає своїм клієнтам чудове обслуговування і технічне оснащення номерів, відповідне самим останнім тенденціям в сфері високих технологій. Переступивши поріг цього готелю, Ви дійсно забудете про рух часу, залишивши своє неспокійне даний зовнішнього світу і віддавшись неспішного ритму життя істинного японця. Ніде більше знайдеться такого місця, де філософські роздуми і духовний спокій є безкоштовним і обов'язковим додатком до бездоганному сервісу. Історія цього дивного Рьокана губиться десь в глибині століть: господар готелю, на питання, скільки років, шістдесят чи сімдесят, він володіє цим готелем, відповів: "Вісімсот..." Тому кожна річ в готелі має антикварну цінність, будь то різьблений столик або дзеркальце на жіночому трюмо. Доторкнутися до цього пишності - значить, доторкнутися до історії, відчути зв'язок минулого і сьогодення. Вас здивують розмірами річка - невелика двоповерхова споруда, що вміщає в себе всего18 номерів. Площа апартаментів вимірюється татамі, а кожна кімната має свою назву: "Сакаї" - процвітання (13 татамі), "Котобукі" - довголіття (10 татамі), "Така" - шуліка (24 татамі), "Касуми" - туманна димка (12 татамі). 1 татамі = 1,8 кв. м. Підлоги кімнати покриті солом'яними циновками, по яких ходять без взуття, з меблів тут тільки низенькі столики, матраци-футони, натомість ліжок, затягнуті рисової папером перегородки між кімнатами. У спеціальних нішах розташовуються традиційні японські прикраси: ляльки, маски, ікебана, віяло. Примітно, що і конференц-зали мають аналогічний інтер'єр. Спеціально до вашого приїзду буде приготовлена ??гаряча ванна-фуро і, увійшовши в кімнату, Ви відчуєте, що Вас справді чекали. Органічним доповненням цієї екзотичної картини стане розкішну вечерю, приготований за старовинними рецептами японської кухні - всі страви будуть подані витонченими дівчатами в ошатних кімоно. Виглянувши у вікно, завішене рисовими полотнами, Ви будете зачаровані маленьким садком, розбитим прямо перед готелем - химерної форми камені, струмки і стилізовані колодязі, дерева і квіти, квіти, квіти... Одного разу доторкнувшись до таємниці Японії, Ви станете шукати з нею зустрічі знову і знову, а допоможе Вам у цьому унікальний готель-ріка "Tawaraya".

Готель-музей Бенессе. Японці завжди відрізнялися оригінальністю мислення і нестандартними рішеннями в усіх сферах життя, от і в готельному бізнесі вони придумали щось зовсім незвичайне. На південному краю острова Наошіма був побудований готель-музей Бенессе, що став втіленням дизайнерських ідей, викладених на сайті Benesse Art Site Naoshima. Головний архітектор і натхненник проекту, Тадао Андо, так сформулював основну мету проекту: "Повне злиття природи, архітектури та мистецтва". Будівля готелю, виконане з каменю, скла, бетону і сталі, розташоване таким чином, що з вікон номерів відкривається приголомшливий вид на прилеглу до готелю територію, також є частиною експозиції. Перед початком роботи художники приїжджають в Бенессе, щоб зрозуміти що і як вони хочуть зобразити і в якому місці розмістити. Постояльці готелю можуть насолоджуватися творіннями буквально на кожному кроці: виставка не обмежена будь-яким певним простором, так що мистецтво тут розлито всюди і доступно, як ніде більше. Тут все створено для уважного споглядання і неспішних роздумів, при бажанні гості взагалі можуть надовго залишатися в повній самоті, благо територія це дозволяє, а персонал і такі ж гості розуміють поділяють такі прагнення. Комплекс Бенессе складається з двох корпусів - головної будівлі і так званого флігеля. Всього гостьових кімнат у готелі 16, є ресторан, кафе, бібліотека та магазин. Приїжджайте в незвичайне місце для незвичайного відпочинку в оточенні творів мистецтва.

Похожие статьи




НАЙЦІКАВІШІ ГОТЕЛІ ЯПОНІЇ - Розвиток готельного бізнесу Японії

Предыдущая | Следующая