ІСТОРІЯ ПОЯВИ ПЕРШОГО ГОТЕЛЮ В ЯПОНІЇ - Розвиток готельного бізнесу Японії

Cьогодні велика частина з найстарших готелів світу є або музеями, або лежить у руїнах. Адже історія готелів почалася задовго до появи самого поняття готель. Найпершими готелями можуть вважатися термальні лазні, які греки і римляни влаштовували на цілющих джерелах у околицях Афін і Неаполя. До найстаріших готелів можна також віднести караван-сараї - заїжджі двори, прототипи нинішніх мотелів, які розташовувалися уздовж доріг легендарного Великого Шовкового Шляху і в містах Золотої Орди. Але по праву найстарішим готелем світу можна назвати готель Hoshi Ryokan, що знаходиться в Японії.

Готель Hoshi в околицях міста Коматсу відкрив свої двері в 717 році Нашої ери. Готель являє собою традиційний для Японії тип рекан, який передбачає крім нічлігу ще й можливість відпочинку у цілющих джерелах. Hoshi Ryokan в Японії пропонує свої послуги постояльцям і донині.

Назва готелю "Хоси-Рекан" з японської мови перекладається як "Хоси" - монах, "Рекан" - готель. Її власником протягом 13 століть залишається одна і та ж сім'я і разом нею від власника до власника переходить також і ім'я - Дзенгоро-Хосі додаючи до імені та порядковий номер нового власника, за час від створення готелю змінилося 46 поколінь керівників і тепер нинішнього власника звати - Дзенгоро-Хосі 46-ій.

Готель занесений в Книгу рекордів Гіннеса як найстаріший готель в світі.

Історія виникнення готелю "Хоси-Рекан" овіяна легендами, кажуть, що жив колись буддійський чернець Тайте Дайсі який мандрував по Японії з проповіддю буддизму і ось одного разу уві сні йому з'явився дух гір і повідав йому про те, що недалеко від села аваз у підніжжя гори Хаку знаходиться гаряче джерело який здатний зцілювати людей. Тайте Дайсі знайшов це джерело точно в тому місці, на яке вказував у сні дух гір і велів своєму учневі Гаріоа Хоси відкрити біля цілющого джерела притулок для мандрівників, для того, щоб кожна людина могла оздоровитися за допомогою цього джерела. А вже син цього учня на місці притулку побудував готель, це сталося в 717 році, він же і став першим її власником, і його ім'я в історії залишилося як - Дзенгоро-Хосі перший.

Зараз готель "Хоси-Рекан" приймає не тільки японців, але і туристів зі всього світу, двері відкриті для всіх, навіть інтер'єр деяких номерів влаштовані в більш сучасному стилі - модерн, інші ж залишені в традиційному японському стилі.

Головною родзинкою готелю є той цілющий гаряче джерело, який знайшов чернець, і який зцілює людей по сьогоднішній день. Джерело наповнює кілька великих ванн, в яких і купаються постояльці готелю.

Також в готелі є спа-центр, ресторан який може запропонувати широкий вибір страв національної кухні. Також є мальовничий сад з екзотичними рослинами, галерея кераміки, музей і невеликий театр, при бажанні можна відпочити і поспівати в караоке-барі.

Всього в готелі налічується 100 номерів і може прийняти близько 450 гостей, вартість проживання від $ 580, куди входять сніданок і обід. Готель краще бронювати заздалегідь, так як він дуже популярний у туристів.

Похожие статьи




ІСТОРІЯ ПОЯВИ ПЕРШОГО ГОТЕЛЮ В ЯПОНІЇ - Розвиток готельного бізнесу Японії

Предыдущая | Следующая