Теоретичні аспекти організації Spa - послуг в засобах розміщення, Організація надання послуг в засобах розміщення - Еволюція готельного бізнесу в Україні

Організація надання послуг в засобах розміщення

У сучасній лексиці SPA - це місце, де шляхом витончених процедур, замішаних на цілющих властивостях мінеральних вод і солей, цілющих грязей, водоростей і масел приводять до ладу тіла і душі людей.

Класифікація SPA:

Бальнеотерапія - це використання мінеральних вод та грязей різних природних джерел. Термальні води покращують кровообіг, активізують життєдіяльність організму, сповільнюють процеси старіння шкіри. До даної методики відносяться загальні та місцеві ванни, зрошення, обгортання, апаратні процедури. дермалайф готель таласотерапія

Таласотерапія - це процедури, засновані на застосуванні продуктів морського середовища: морська вода, сіль, грязі, водорості, пісок, планктон.

Грязелікування (лікування морськими грязями) - аплікація лікувальних грязей, що надають знеболюючу або ремінералізуючу дію.

Термоароматерапія - це поєднання дії тепла та ефірних масел. Для вирішення кожного завдання фахівці підбирають індивідуальну суміш аромамасел. Тепло використовується у вигляді парафінових масок і обгортань, термальних, грязьових масок.

Аромотерапія - процедури з ефірними оліями - найважливіша складова SPA-терапії. При масажі, обгортаннях, гідротерапії застосовуються різні аромамасла для корекції емоційного фону та збагаченні шкіри активними речовинами, що містяться в них.

Процедури для бюста - засновані на зміцненні шкіри за рахунок корисних речовин і вітамінів. У програмах для поліпшення форми і збільшення бюсту використовуються бруд, водорості, глина і масла.

Створення SPA-комплексу - справа набагато складніша, ніж створення традиційного салону краси. Успіх цього підприємства залежатиме не лише від залучення кваліфікованих технологів і архітекторів.

Велике значення тут має професійний погляд SPA консультанта. Це спеціалісти, які знають про SPA все і їх професійні знання допоможуть уникнути "підводних каменів" і не повторювати помилки інших SPA-комплексів.

Консалтинг SPA - це саме той елемент, який допомагає привести до спільного знаменника зусилля проектувальників і інвесторів. Це важливий елемент SPA, що дозволить створити мультифункціональний об'єкт з максимальною економічною ефективністю, виходячи з запланованого бюджету.

SPA-комплекс допоможе проектувальникові дотримуватися необхідних пропорцій в організації людських потоків і ергономіки об'єкта в цілому. З іншого боку - підкаже інвесторові, які послуги більш актуальні, і як вигідніше організовувати SPA-комплекс в конкретних умовах.

В першу чергу консалтинг SPA орієнтується на географічне положення комплексу.

Як показує практика, середні витрати на консалтинг SPA складають 5-10% від загальної вартості проекту. Але ефективний консалтинг дозволить запланувати оптимальний термін окупності, а в подальшому отримувати прибуток, який можна реінвестувати в SPA-комплекс і, можливо, видозмінити напрям його функціонування, пристосувавши його до нових умов ринку.

Похожие статьи




Теоретичні аспекти організації Spa - послуг в засобах розміщення, Організація надання послуг в засобах розміщення - Еволюція готельного бізнесу в Україні

Предыдущая | Следующая