Розвиток туристичної інфраструктури - Туристична характеристика США

В Сполучених Штатах Америки розвинута вся необхідна для туризму інфраструктура: готелі, ресторани, туристичні бюро, розвинута система внутрішнього авіатранспорту, можливість оренди автомобіля, мережа мотелів і кемпінгів для автотуризму та ін. Ринок туризму існує в умовах ринкової конкуренції. Оскільки немає монополії, не відбувається завищення цін на туристичні послуги. Як результат - розвинута інфраструктура дає можливість організовувати масштабні спортивні заходи, концерти, фестивалі, приваблюючи мільйони туристів з усього світу. Тільки за останні 25 років США 4 рази приймали Олімпійські Ігри, а в 1994 р. в країні проходив чемпіонат світу з футболу.

В готелях та мотелях кількість місць перевищує 5, 5 млн. Роль готелів та мотелів постійно зростає, що пов'язано з ростом чисельності автомобілів і збільшенням рухливості населення. Створено велике промислове виробництво товарів рекреаційного призначення, особливо спеціалізованих засобів "автовідпочинку" (пікапи, трейлери, кемпери).

США мають найрозвинутіший в світі транспортний комплекс, який включає залізничний, автомобільний, морський, внутрішній водний, повітряний, трубопровідний. Протяжність мережі магістральних залізничних доріг складає - 194, 7 тис. км2. Загальна протяжність автодоріг більше 6, 3 млн. км. В США нараховується більше 14, 8 тис. аеропортів і 149 гелікоптерних аеропортів. найбільші компанії: "Alaska Airlines", "American West", "American Airlines", "American Trans Air" та ін.

Рекреаційний фонд США, під яким розуміємо території, що використовуються та потенційні території для організації масового відпочинку населення, складає 196, 2 млн. га або 57% всієї площі державних земель.

Аналіз сучасного стану туризму в Сполучених Штатах Америки показує, що останніми роками ця сфера в цілому розвивається стабільно і динамічно. Наголошується щорічне зростання внутрішнього туристичного потоку. Попит, що швидко росте, на туристичні послуги усередині країни викликав бум будівництва малих готелів, в основному, в курортних регіонах, а також збільшення числа готелів міжнародних готельних ланцюгів.

Похожие статьи




Розвиток туристичної інфраструктури - Туристична характеристика США

Предыдущая | Следующая