Характеристика транспорту. Авіатранспорт - Розвиток туризму в Угорщині

Будапешт пов'язаний прямими рейсами практичними з усіма європейськими столицями та основними містами, в Європі та світі. Крім Угорської Національної Авіакомпанії, в Будапешті представлені всі найбільші авіакомпанії світу. Понад 30 авіакомпаній здійснюють польоти в Будапешт з 70 міст, вдобавок Угорська Авіакомпанія МАЛЄВ здійснює польоти більш ніж в 50 іноземних міст з 36 країн. Це означає, що практично з будь-якої точки світу можна потрапити в Будапешт. У національному аеропорту Угорщини "Феріхедь" існує три термінали: літаки іноземних авіакомпаній виробляють посадку в Терміналі 2В, літаки авіакомпанії МАЛЄВ в Терміналі 2А і термінал 1 бюджетних авіакомпаній. Рейси до цей термінал виконують Wizz Air, EasyJet, Germangwings, Мальме, Авіація, Sky Europe, Norwegian Air і Стерлінг. Термінал має 19 стійок реєстрації, 10 виходів на посадку і 4 багажних транспортера. За статистикою термінал обслуговує 8000 пасажирів на день і 2,5 мільйона в рік. Але є й недолік - міжнародний трансфер без проходження прикордонних і митних формальностей між терміналом 1 і віддаленими від нього на п'ять кілометрів новими терміналами 2А і 2В неможливий. Головні переваги аеропорту є наявність банківських відділень, пунктів обміну валют, різноманітних ресторанів, кафе і закусочних, а також безлічі магазинів, у тому числі і магазинів безмитної торгівлі. Слід зазначити, що в 2005 році було проведено поліпшення системи безпеки в аеропорту, яка забезпечує відображення графічної, звукової та текстової інформації про всі тривоги і події, що відбуваються в Ферихеді, в режимі реального часу.

Аеропорт "Дебрецен" другий за величиною місто Угорщини, і є регіональним центром Північного Алфелда. Місто розташоване в 30 кілометрах від кордону з Румунією, в 130 кілометрах від кордону з Україною і в 180 кілометрах від кордону зі Словаччиною. Таким чином, місто можна вважати "східними воротами" Європейського Союзу. Аеропорт дотримується стандартів Європейського Союзу та міжнародних вимог, і повністю пристосований для ефективної роботи цивільного і комерційного повідомлення на регулярній основі. У аеропорту вигідне місце розташування, в двох з половиною кілометрах від в'їзду в місто, по сусідству з головними торговельними шляхами. Завдяки високорозвиненим повідомленнями залізних і автомобільних доріг, аеропорт може функціонувати як проміжний центр матеріально-технічного постачання.

Аеропорт Дебрецен професійно продуманий - для великої кількості збільшуються важливих ділових повідомлень - бути аеропортом, який приймає максимальний обсяг чартерних рейсів. У 2005 році завершено процес важливих вдосконалень, і в результаті відкриті регулярні рейси в Мюнхен і Бремен кілька разів на тиждень. Незважаючи на високі вимоги, потроєні чартерні польоти.

Аеропорт "Fly Балатон" розташований у містечку Шармеллек на західному узбережжі озера Балатон, і є найбільшим регіональним аеропортом Угорщини. Аеропорт, який дотримується правил міжнародного аеропорту Європейського Союзу і допускає перетин міжнародних кордонів, функціонує цілий рік і приймає регулярні і чартерні рейси, а також невеликі аероплани. Аеропорт Балатон Fly обладнаний сучасною авіаційної злітно-посадкової системою і освітлювальними технологіями. Будівля терміналу задовольняє потребам будь-якого пасажира. Метою відбувається в даний час розвитку Аеропорту Fly Балатон є надання максимально кращого сервісу пасажирам. Місцезнаходження аеропорту є вигідним для сфери туризму, так як озеро Балатон - ключова дестинації Угорщини, яка приваблює численних туристів.

Залізничний транспорт

Загальна протяжність угорських залізниць - 7769 км. Національна мережа залізниць MAV з'єднує столицю Будапешт з усіма містами країни; має пряме залізничне сполучення з 25 містами Європи, 54 міжнародних потяги регулярно прибувають в угорську столицю. У всіх поїздах є вагони-ресторани і спальні вагони. Найбільшу швидкість забезпечують потяги систем "InterCity" і поїзди-експреси. "Інтерсіті" (ІС) - тип залізничних поїздів, поширений у багатьох країнах Європи і в більшості випадків замінив швидкі поїзди. Подібні поїзди зупиняються тільки на великих залізничних станціях. Типовий "InterCity" складається з декількох вагонів першого класу, зазвичай не більше трьох, з них один - зі звичайними пасажирськими місцями, семи вагонів другого класу і вагона-ресторану. У дні пікових навантажень застосовуються поїзда, що включають до чотирьох вагонів першого класу і дев'яти другого. Часто використовується укорочений варіант з двох вагонів першого класу і п'яти-шести другого. У Будапешті є три залізничні вокзали: Келети (східний) - бере поїзда з Західної Європи, Нугаті (західний) - бере поїзда з Румунії та Словаччини і Делі (південний). Вокзал Делі примітний тим, що саме з нього йдуть екскурсійні маршрути, наприклад, на паровому поїзді навколо озера Балатон влітку.

У країні є і вузькоколійні залізниці, маршрути яких прокладені по пагорбах і лісам Угорщини.

Будапешт - найбільша європейська столиця, яка не має власної сучасної міської залізничної системи, проте її будівництво було заплановане ще на початку ХХ століття. Тому Угорські залізниці почали будівництво міської залізничної мережі, що складається з 11 ліній, основна частина інвестицій буде направлена на реконструкцію залізничних станцій і рухомого складу. Решту витрат відводяться на розвиток інфраструктури, організацію руху, будівництво автомобільних парковок для пасажирів залізничної мережі.

Автомобільний транспорт

Загальна протяжність дорожньої мережі в країні 30000 кілометрів, 90% з них мають тверде покриття.

Автостради позначаються літерою "М", міжнародні магістралі літерою "Е". З восьми основних шосе сім беруть початок в Будапешті.

Основні автостради:

    - М1: Будапешт - Хедьешхалом; - М15: Хедьешхалом - Райка; - М3: Будапешт - Фюзешабонь;

На автострадах М1 і М3 необхідно придбати Матрицю. Ціна матриці залежить від терміну її дії. Їх можна придбати в пунктах оплати на автострадах, на прикордонному пункті в Хедьешхалом і на бензоколонках уздовж автострад.

    - М5: Будапешт - Кішкунфеледьхаза; - М7: Будапешт - Балатонліга (плата не стягується); - М0: Будапештська кільцева автодорога.

Водний транспорт

Через Будапешт протікає Дунай - одна з основних річок Європи. По Дунаю здійснюється навігація. Головний річковий порт - Будапешт. Промисловий порт Байя спеціалізується на перевалці генеральних вантажів і великотоннажних контейнерів. У порту розташовані митниця, санітарна служба, пошта. Поточний і профілактичний ремонт суден здійснюється в судноремонтних майстерень порту Байя.

Порт Дунауйварош належить Дунайському металургійному комбінату. Мається санітарна служба, пошта. Встановлено водомірний пост.

Порт Сазхаломбатта належить нафтопереробний акціонерному товариству. У порту розташовані санітарна служба, пошта.

Порт Будапешт-Чепель належить пароплавству МАХАРТ. У порту розташований перший на Дунайському басейні (діє з 1969р.) Контейнерний термінал. У Чепелі знаходиться ділянка "порто-франко" ("вільний порт"). На території порту Чепель розташовані митниця, санітарна служба, є судноремонтна база.

Крім Чепеля, пароплавству МАХАРТ підпорядковується ще один портовий район Будапешта - Ференцварош, що спеціалізується на перевалці лісових вантажів.

Промисловий порт Лабатлан належить цементному заводу. У порту є митниця, пошта. Для виконання в порту вантажно-розвантажувальних робіт для іноземних суден потрібне отримання спеціального дозволу угорського Міністерства транспорту та зв'язку.

Порт Сень є портом Нафтопереробного акціонерного товариства, спеціалізується тільки на перевалці нафтоналивних вантажів. У порту розташовані митниця, санітарна служба, пошта.

Порт Дьйор розташований на річці Раба, що впадає в Мошонскій рукав Дунаю, в 15 км від гирла Раби. Одна ділянка порту належить Державному сільськогосподарському підприємству, другий - управляється пароплавством МАХАРТ. Захід іноземних судів на обидві ділянки порту обмежений - для цього потрібен спеціальний дозвіл Міністерства транспорту та зв'язку Угорщини.

У самому Будапешті розвинений прогулянковий водний транспорт. За маршрутом Відень - Братислава - Будапешт можна пропливти на судні на підводних крилах. Зі столиці в Закрут Дунаю - курортний район на північ від Будапешта - з квітня - травня по кінець вересня відправляються рейси за маршрутами:

    * Будапешт - Хорань - Шуранов - Вац - Вереце - Вишеград - Надьмарош - Демеш - Зебегень - Естергом; * Будапешт - острів Лупа - Сетнендре - Леаньфалу - Тахи - Кішоросі - Вишеград.

До нетрадиційних транспортним засобам слід віднести канатну дорогу, яка працює з травня до вересня і піднімається від Зуглігета до найвищої точки Будапешта - гори Янош (526 м). Звідки відкривається панорамний вид на зелені Будайські гори.

Міський громадський транспорт

Міський транспорт працює з 4:30 до 23:00. У кожному місті існують тролейбусні та автобусні маршрути. У Дебрецені, Мішкольці і Смегеде - трамваї. В Угорщині діють міжміські поїзди і мережа приміських електричок.

Метро в Будапешті - це три лінії метро, пересічні в центрі міста на площі Деак. Жовта лінія в основному проходить під вулицею Андраші і курсує від площі Верешмарті до вул. Мексікоі. Червона лінія проходить зі сходу міста на захід між площі Йорж Везейр і Південним вокзалом. Синя гілка проходить від Кебаньі-Кишпешт до Уйпешта. По лінії ходять потяги, стилізовані під старовину. Періодичність поїздів залежить від часу доби і становить від двох до п'ятнадцяти хвилин.

У Будапешті більше тридцяти маршрутів трамвая, які ходять з періодичністю 5-10 хвилин. Представляють інтерес маршрути трамваїв № 2 та № 2а, які проходять повз основних визначних пам'яток міста. Трамвайні лінії в Будапешті є найбільш завантаженими в світі. Інтервал в годину пік становить 60 - 90 сек. У Будапешті використовуються найдовші трамваї у світі - зчленовані низькою підлогою трамваї типу Combino Supra. Довжина одного такого трамваю - 53,9 метрів. Всього було курсує сорок таких трамваїв. Автобусні та тролейбусні маршрути доповнюють трамвайну мережу і нараховують більше 200 маршрутів. Номери, відмічені червоним кольором, є експресами і зупиняються не скрізь. Періодичність основних маршрутів 4-10 хвилин. Періодичність транспорту в ранній і пізній час доби здійснюється по точному розкладом.

Активно розвинена система таксі і прокату транспорту. У Будапешті прийнято не ловити таксі, а замовляти його по телефону, тому що так зручно і економічно. Машина зазвичай приходить протягом 5-7 хвилин після дзвінка, оплата за кілометраж по лічильнику.

Компаній з прокату велосипедів в Будапешті поки не так багато, але з кожним роком стає все більше, і це зрозуміло: велосипед - це повноцінний і дуже зручний для цього міста вид транспорту.

Похожие статьи




Характеристика транспорту. Авіатранспорт - Розвиток туризму в Угорщині

Предыдущая | Следующая