Характеристика готелів - Розвиток готельного бізнесу Японії

Як для глядача театр традиційно починається з вішалки, так і для туриста країна починається з готелю, в якому він зупиняється. І це цілком закономірно, адже привітний прийом, доброзичливий персонал і комфортні умови проживання не просто задають тон відпочинку, а й відіграють важливу роль у формуванні вражень від місцевої культури в цілому.

Готелі Японії гарантують своїм туристам якісне обслуговування і гостинність незалежно від рівня класифікації. Про них і піде мова в нашій статті.

Вирушаючи на відпочинок до Японії, слід мати на увазі, що система класифікації готелів у цій країні відрізняється від звичної для нас зоряної системи. Якщо сказати точніше, то офіційно прийнятих позначень категорійності там просто не існує - готелям присвоюється певний клас залежно від рівня наданих послуг. До речі, готелі Японії, оформлені у вельми колоритному національному стилі, носять назву "Ріка" і відрізняються вигнутою формою даху. Підлога в номерах таких готелів вистелений татамі, а балконні двері оформлені бамбуковими гратами. Низький стіл з необхідними для чаювання приладдям є невід'ємним атрибутом оздоблення кімнат. Спальні місця в реканах представляють собою звичайні матраци, розстелені просто на підлозі. А замість персональної ванної кімнати постояльцям таких готелів пропонують скористатися послугами загальної лазні (офуро). Проживання в подібних умовах дозволить максимально поринути в культуру країни.

Як ми вже згадали, готелі в Японії хоч і не мають певної класифікації, але все ж діляться на категорії за рівнем обслуговування.

Deluxe (DX) - престижні ексклюзивні готелі Японії, що пропонують найширший спектр різноманітних послуг поряд з високою якістю обслуговування. Розкішні бутіки, шикарні ресторани, салони краси, бізнес-центри, фітнес-клуби - і це далеко не повний перелік можливостей інфраструктури готелю такого класу. Як правило, делюксовие готелі входять до списку кращих готелів світу.

Superior (SP) - готелі, що відповідають рівню 5 зірок. Умови проживання в них дещо поступаються попередньої категорії, за рахунок чого і вартість номерів стає більш доступною. Оптимально підійдуть для особливо вимогливих клієнтів.

First (F) - готелі Японії, приблизно відповідні оцінці в 4 зірки. Рівень обслуговування в них трохи вище середнього, а вартість проживання досить прийнятна. Комфортні упорядковані номери повністю відповідають вимогам клієнтів.

Standard (S) - готелі середнього класу (3 зірки за Європейською класифікацією). Надають стандартний набір послуг і необхідні зручності. Номери мають порівняно невелику площу.

Economy (E) - найбільш економічний варіант розміщення. У номерах може бути відсутнім ванна кімната. Стане ідеальним варіантом для проживання на період короткочасної поїздки.

Бізнес-готелі розраховані на туристів, що прибувають до Японії з діловою метою. Вартість розміщення - як правило, невисока; велика частина бізнес-готелів розташована неподалік від залізничних станцій і вокзалів. Такий тип готелів затребуваний серед японських бізнесменів. Варто враховувати, що бізнес-готелі не мають послугою з обслуговування номерів. В основному - одномісне розміщення.

"Капсульні" готелі призначені для найбільш економних туристів; розміщення - в невеликому боксі, обладнаному як спальне місце. "Капсули" влаштовані як стільники - у два ряди - і ізольовані один від одного тонкою стінкою. Крім спального місця, кожна "капсула" обов'язково має будильником, світильником і радіо. Всі зручності - в коридорі. Вхід здійснюється через прозору двері.

Класичні японські Готелю "Рекан" Розташовують, як правило, великими однокімнатними номерами. Підлоги покриті традиційними солом'яними циновками-татамі. Замість ліжка - ватний матрац футон, який увечері після вечері спеціально розстеляється прислугою. При вході в "Рекан" необхідно зняти взуття і надіти спеціальні тапочки; в кімнатах ж по татамі і зовсім ходять босоніж, або в шкарпетках. Більшість готелів такого типу має ванну громадського користування, задушевні бесіди в якій роблять ванну центром готельної життя. Перед відвідуванням громадських ванн необхідно прийняти душ. Важливо, що японські ванни призначені для занурення у воду, а не для миття. Більшість буддійських храмів розпорядженні кімнатами для гостей, які можна зняти за додаткову плату.

Особливістю Японських хостелів є той факт, що не всі молодіжні готелі однаково доступні. Для можливості ночівлі в більшій частині хостелів необхідно бути членом або Japan Youth Hostels, Inc., або Youth Hostel Federation. Оформити членство можна в Токійській штаб-квартирі або в Федерації молодіжних готелів, представництва якої розкидані по всьому світу.

Пансіони "Мінсюку" - це японський варіант сімейного типу готелів, інакше - гостьового будинку. Такий варіант розміщення поширений у великих містах і на курортах. Харчування - дворазове, зазвичай домашнього приготування. Крім того, Японія має звичними для західних туристів готелями, в основному це готелі міжнародних готельних мереж. У номері до послуг туристів - кондиціонер, телевізор. У готелі, як правило, є басейн і оздоровчий центр. Персонал обов'язково володіє другою мовою - зазвичай це англійська. Готелі західного типу класифікуються залежно від кількості та якості наданих послуг.

В Японії присуня велика кількість мереж готелів світового значення. Наприклад: Best Western, Concorde Hotels &; Resorts, Crowne Plaza Hotels &; Resorts, Hilton Hotels &; Resorts, Worldhotels, The Leading Hotels of The World - готельна організація, яка об'єднує сотні розкішних готелів по всьому світу. Якість сервісу, репутація готелів, місцерозташування і клас - кожен готель, який входить до складу The Leading Hotels of The World, повинен бути не просто кращим, він повинен пропонувати ексклюзив. На сьогоднішній день в The Leading Hotels of The World входить близько 450 розкішних готелів по всьому світу.

Також в країні висхідного сонця існує різноманіття мережі готелів національного значення. Наприклад: Shinagawa Prince 4*, Imperial Hotel Tokyo 5*, The Prince Park Tower Tokyo 5*, InterContinental Tokyo Bay 5* та інші.

Похожие статьи




Характеристика готелів - Розвиток готельного бізнесу Японії

Предыдущая | Следующая