Економіко-географічні аспекти розміщення країни, Рівень розвитку туризму у країн-сусідів - Географічне положення, як складова туристичної характеристики країни

Рівень розвитку туризму у країн-сусідів

Розвиток туризму у Канаді.

Канада - одне з країнах світу, яка 2003 р. 11 місце за обсягом в'їзного туристичного потоку та доходах лише від туризму та дванадцяти місце - за витратами канадських туристів там. Частка Канади на туристичнихприбитиях іубитиях світу становить 2,5%, в туристичних прибутках і видатках - 2,1%.

Позиції Канади на туристичних доходах АТР скромніші. Абсолютним лідером за доходах лише від туризму є США, які у двічі випереджають Іспанію, що займає друге місце у світовій рейтингу й у тричі Китай. По туристичним доходах Канаду обійшли Китаю і Гонконг, до найближчого десятиліття його повинні обігнати ще деякі країни АТР. Туризм в Мексиці є важливою галуззю економічної діяльності для країни, за масштабами одними з найбільших у світі. Мексика входить у десятку найбільш відвідуваних країн у світі з 21,5 млн. відвідувачів у 2009 році, і найбільш відвідуваною іноземними туристами країною в Латинській Америці.

Доходи від іноземних туристів досягли 11270 млн доларів США в 2009 році; Мексика охопила 15,25% міжнародного туристичного ринку Америки. У 2012 році туризм забезпечив 5,7% національного доходу від експорту товарів і послуг, на туризм припадає 14,2% робочих місць в мексиканській економіці. Це четверте найбільше джерело валютних надходжень для країни. Переважна більшість іноземних туристів, які відвідують Мексику, прибувають зі США та Канади. Наступна за величиною група туристів - з Європи та Азії. Невелика кількість туристів також приїжджають з країн Латинської Америки.

Похожие статьи




Економіко-географічні аспекти розміщення країни, Рівень розвитку туризму у країн-сусідів - Географічне положення, як складова туристичної характеристики країни

Предыдущая | Следующая