Вступ - Туристична характеристика США

Розвиток міжнародного туризму є одним з найбільш феноменальних, глобальних, соціально-економічних процесів другої половини ХХ століття. Кількість подорожуючих за кордон та обсяги валютних надходжень від даної сфери діяльності постійно збільшується. Міжнародний туризм, як і будь-якої соціально-економічний процес, розвивається відповідно до певних законів, має свої "рушійні сили". Сучасна картина формування та спрямованості міжнародних рекреаційних потоків є результатом дії кількох груп чинників:

    * соціально-економічні (рівень соціально-економічного розвитку території, політична стабільність і т. д.); * рекреаційно-ресурсний потенціал (як природного, так і антропогенного походження); * інфраструктурний фактор; * фактор географічного положення (особливо по відношенню до головних тур. ринків).

Найбільш розвиненими щодо міжнародного туризму є Європа, Північна і Південна Америка, Східна Азія - Тихий океан. У 1995 році на три зазначених регіону доводилося 94% туристських відвідувань і 95% доходів від туристської індустрії світу. Особливо велика роль США - однієї з головних туристських країн світу. Так, США займають у світовому рейтингу третє місце за кількістю іноземних відвідувачів, перші місця за доходами від туризму і потужності виїзного потоку. Крім того, США служать найбільшим ринком рекреаційного попиту для Європи. Динаміка основних показників розвитку тур індустрії США багато в чому визначає темпи зростання цієї галузі всього американського регіону. США володіє великими можливостями для рекреаційного туризму в силу свого географічного, геополітичного положення, різноманітності кліматичних умов і, в силу цього, біорізноманіття флори і фауни. Багато країн мають великим рекреаційним потенціалом, але в силу не розвиненості соціальної інфраструктури, не можуть реалізувати його. Це стосується, зокрема, нашої країни, країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону. США в цьому плані - приклад того, як максимально можна використовувати те, що вже дано державі природою, історією розвитку.

Об'єктом дослідження курсової роботи є Сполучені Штати Америки, а точніше туристичний потенціал країни.

Предметом дослідження є країна з дуже добре розвинутою економікою, культурою, політикою, соціально тощо. Тому на прикладі США можна у полній міри показати яке важливе місце у розвитку туристичної індустрії займає не лише наявність туристичних ресурсів, а насамперед вміння раціонально їх використовувати. Також важливою ланкою у розвитку туризму є політична та економічна стабільність, які дуже добре показані на прикладі США.

Метою курсової роботи є дослідити передумови розвитку туризму в країні, туристсько-рекреаційного потенціалу та використання його в туризмі, розвиток туристичної діяльності на сучасному етапі.

Для реалізації зазначеної мети необхідно виконати наступні завдання:

    - описати фізико-географічне положення та соціально-економічний стан у США; - дослідити природно-рекреаційний потенціал країни; - описати задіяння природно-рекреаційного-потенціалу регіону у сфері туристичної індустрії; - проаналізувати сучасний стан туризму у США; - проаналізувати перспективи розвитку туризму у США.

Дана робота має дуже велике наукове та практичне значення.

Практичним значенням даної курсової роботі є те, що детальне вивчення туристичного потенціалу США може дати поштовх для ще більшої зацікавленості людей, що у свою чергу може викликати збільшення туристичних потоків до даної країни.

Щодо наукового значення - це є пізнання людьми визначних місцевостей США та безпосередньо розширення їх кругозору. Можливість показати наскільки різноманітної є ця країна.

Структурно курсова робота складається з трьох розділів, висновків, додатків, списку використаної літератури.

Похожие статьи




Вступ - Туристична характеристика США

Предыдущая | Следующая