Висновки - Туристична характеристика США

Курсова робота спрямована на розв'язання важливого питання - аналізу в США туристично-рекреаційної галузі. Дана робота узагальнює і розвиває науково-методичні засади функціонування туристично-рекреаційного комплексу в країні та питання стимулювання його розвитку. Виконане курсове дослідження дозволяє зробити наступні висновки.

    1. На основі системного аналізу здійснено дослідження природних ресурсів США (водні ресурси, природно-лісові ресурси, природно-заповідний фонд). Це дало підстави для висновків про можливість та необхідність пріоритетного розвитку на території США цілісного туристично-рекреаційного комплексу. Цьому мають сприяти галузевий склад господарства країни, природно-кліматичні умови, вигідне транспортно-географічне розташування, наявний потенціал туристично-рекреаційних ресурсів, зовнішньоекономічні і етнокультурні зв'язки. 2. Проведене рекреаційне районування відображає сформовану, з перспективою на подальший розвиток, функціонально-територіальну структуру рекреаційно-туристичної системи США. 3. У США є всі умови для високого рівня розвитку туризму. Стабільність рекреаційних потоків обумовлюється наявністю декількох факторів, наявних у США. Це дає великі можливості для використання рекреаційних ресурсів. - Соціально-економічний фактор США - високорозвинена індустріальна держава з високим рівнем доходів населення. Це вивільняє час і гроші американців для відвідування об'єктів внутрішнього туризму. - Рекреаційно-ресурсний потенціал. Наявність великих по площі унікальних природних об'єктів, що перебувають під охороною держави й утворюють систему рекреаційних територій. - Інфраструктурний фактор. У США створена найбільша у світі рекреаційна інфраструктура, що дозволяє задовольнити всілякі запити: готелі, мотелі, розвинена транспортна інфраструктура, величезні кількості дозвільних об'єктів. - Фактор географічного положення. США мають вихід до двох океанів: Тихого й Атлантичного, велику площу по довжині як із заходу на схід, так і з півночі на південь. На території США є великий масив гір, що дає можливість розвити гірський туризм або гірський велоспорт. Наявність району Великих озер, мережі рік дає можливість водного туризму. Недоторкані й малоосвоєні природні райони - основа для організації "відпочинку на природі". Винятково важливу роль у відпочинку населення грають численні піщані пляжі на узбережжя Мексиканської затоки, де створена основна мережа приморських курортів.

Але не можна сказати, що стан рекреаційної діяльності й ресурсів перебуває у відмінному стані. Є чимало проблем, які вимагають рішення. Це недостача зон відпочинку для приміської рекреації, загострена приватною власністю на землю. Існує також проблема оптимізації рекреаційних навантажень на природні комплекси з метою запобігання їхньої деградації. Необхідно розглянути або переглянути нормативи рекреаційного впливу на них. Гостро стоїть проблема шкідливого впливу відходів промисловості, діяльності людини (сміття) на екологію природної сфери. У зв'язку із цим урядом США розробляються національні екологічні програми, розробляється система заохочень і пільг для тих фірм і виробництв, які впроваджують екологічно чисту технологію. Таким чином, можна підсумувати, що США має перспективи й ресурси для розвитку таких видів туризму як пізнавальний, рекреаційний, спортивний, діловий і оздоровчий. Те, що туризм є галуззю, що активно розвивається, доводить, що у швидкому майбутньому саме ця галузь буде приносити країні більшу частину свого національного доходу, що в наш час поки не досягнуто.

Похожие статьи




Висновки - Туристична характеристика США

Предыдущая | Следующая