ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОБОТИ ПП "ЄВРО-СОФІЯ" - Характеристика діяльності туристичної фірми ПП "Євро-Софія"

У зв'язку з політичною та економічною ситуацією, потік туристів почав значно скорочуватись. Це на собі відчуває вся туристична галузь, в тому числі і туристична фірма, оскільки навіть порівняно з минулим роком, цього річ туристів є значно менше, хоча і 2014 рік для туризму був доволі складним. Пов'язане це і з політичною ситуацією в країні, і з великим курсом валют, через що вартість турів виросла до трьох разів. Громадяни стали менше забезпеченими, та розпоряджаються витратами на те що є більш необхідним. Це впливає не лише на виїзний туризм, але й на внутрішній. Українці починають економити на закордонних поїздках, а іноземні туристи, знаючи про нестабільну ситуацію нашої країни, відмовляються подорожувати Україною.

З туристичного ринку почали масово зникати туристичні фірми, в тому числі і великі туроператори. Одним з таких цього року була компанія "NewsTravel". Велика кількість туристичних агент та самих туристів постраждали від цього.

Туристична фірма "Євро-Софія" намагається обирати для співпраці лише ті агентства, в фінансовій спроможності яких переконана. У свою чергу стараємось не бронювати тури через таких туристичних партнерів як: "Pegas-touristik", "Join-Up". Неодноразово доходила інформація, що ці агентства мають значні фінансові проблеми, та проблеми з приймаючими сторона у різних куточках світу.

Туристична фірма "Євро-Софія" хоч теж являється туроператором, але є малим підприємством, тому тут не організовуються так масово тури як у великих туроператорах. Цього річ, у зв'язку з такою ситуацією, для того, аби залишитись на туристичному ринку, в значній мірі виступаємо більше як тур агенти, продаючи вже готовий тур продукт. Це пов'язане з тим, що на даний момент, наші приймаючі сторони висувають ціни на проживання та обслуговування на місці вищими, аніж у наших українських фірм партнерів. Завдяки цьому, попри те, що фірма отримує дещо менший прибуток, має змогу існувати.

Проблемними є зараз і відносини туристичної фірми з консульствами. Зокрема польським. Попри всі заяви з телебачення про швидше наближення безвізового режиму, ситуація щоразу доволі таки загострюється. Проявляється це тим, що якщо раніше для отримання польської візи, туристи передавали лише фотографії та свій закордонний паспорт, то тепер, мають передавати великий список документів, до яких є жорсткі вимоги. Це значно скорочує кількість туристів, які хотіли б подорожувати Європою, адже мало хто з туристів має власний рахунок в банку, довідку з якого потрібно надавати, причому на залишку має бути не маленька сума, та окрім того, потрібна довідка з місця праці, а для тих хто працює неофіційно, отримати таку дуже важко. Для тих людей, які вирішать зробити "фальшиву" довідку, є можливість отримати відмову, оскільки кожна довідка продзвонюється консульством, та перевіряється підприємство через державний реєстр.

Окрім збільшення переліку необхідних документів, з 23 червня 2015 року вводиться необхідність здачі відбитків пальців для отримання шенгенської візи. І якщо туристи раніше просто передавали документи для візи, і більше їм нічого не потрібно було робити, то тепер кожному особисто необхідно буде звернутися до консульства тої країни, візу якої має людина отримувати, та вистоявши немалу чергу, здати біометричні дані. Окрім того, і віза така вже буде дорожчою. Почастішали і випадки відмов у візі для туристів.

Великою проблемою цього річ, стало і те, що було знято велику кількість рейсів бюджетних авіаліній ("WizzAir"). Залишилось лише декілька рейсів, більшість яких є з Києва. Для туристів з заходу України, зокрема зі Львова, це є великим мінусом, оскільки щоб дістатися Києва, потрібно не мало часу та коштів. Через це багато туристів відмовляються від подорожі, не бажаючи їхати до Києва.

Окрім цього, квитки не лише подорожчали, у зв'язку з зняттям бюджетних авіаліній, але й через високий курс валют, оскільки всі авіаперевезення завжди вказуються у доларовій валюті, але згідно Українського законодавства, фірми мають право оплачувати лише у гривневому еквіваленті. Через це вартість порівняно з минулим роком зросла мінімум у двічі.

Таке валютне подорожчання відбувається не лише у авіаперевезеннях, але й у проживанні в готелях, та загалом всьому туристичному обслуговуванні.

Відчутним стало і зменшення кількості туристів, які подорожують до Львова. Зазвичай, під час різноманітних свят та фестивалів, до Львова з всієї України та з-за кордону приїжджали туристи. Їхня кількість цього річ скоротилась на третину.

Це все пов'язане в першу чергу зі складною політичною та економічною ситуацією. Та попри всі ці нюанси, туристичні фірми намагаються робити все, аби все ж таки частину туристів зацікавити до подорожі, максимально йти людям на поступки, аби таки залишитись на туристичному ринку.

Доволі часто можна почути акцію від фірм "Раннє бронювання". Воно проводиться зазвичай з 1 січня до 31 березня. Суть її полягає в тому, що вартість проживання готелі потрапляє під знижку від 25 до 50 %, а комісія тур агента, який забронює тур по ранньому бронюванню складає не стандартних 10 %, а підвищених 14%. Цього річ ж, цю акцію було дещо змінено. Вона цього річ тривала до 30 квітня, після цього на значну кількість готелів її було продовжено до кінця травня. Комісія ж залишалась весь час 14%. Така комісія дає можливість надати туристу знижки на тур, аби змогти запропонувати необхідний йому тур за привабливою ціною. Такий хід від туроператорів вплинув на туристів, завдяки чому люди почали бронювати туристичні подорожі.

Щодо великого курсу валют, який окрім всього щодня змінюється, і зазвичай не в кращу сторону, було прийнято рішення, що після бронювання, курс валют буде залишатись сталим, поки вся заявка не буде оплаченою. Якщо ж курс почне "падати", тоді та сума, яка ще не є оплаченою перерахується по меншому курсу. Завдяки цьому турист зможе зекономити. Як виключенням, для тих людей, які мають можливість оплатити тур в іноземній валюті, дозволяється не переводити її на гривні, а оплатити у доларах чи євро. Завдяки цьому, туристи не втрачають грошей при здійсненні обмінних операцій.

До стосується зникненням з львівського аеропорту бюджетних авіаліній "WizzAir", то доволі швидко, ринок почали заповнювати інші авіакомпанії. На даний момент, одною з найдешевших авіакомпаній в Україні є Міжнародні Українські Авіалінії "МАУ". Спочатку, коли вони лише появились на ринку, вони позиціонували себе більше як авіаперевезення бізнес-класу. Знаючи теперішню ситуацію, авіакомпанія прийняла рішення про перехід на економ клас, чим значно здешевила вартість своїх авіаквитків.

Завдяки договору з "МАУ", туристична фірма "Євро-Софія" має змогу бронювати авіаквитки за дешевшими цінами, чим і зацікавлюємо туристів.

Оскільки, все ж таки для значної кількості людей, авіа переліт є дорогим задоволенням, якщо цьому дозволить відстань, відтепер є можливість замовлення турів автобусом. "Євро-Софія" заключила договори з транспортними компаніями, завдяки чому тепер для людей, які для прикладу хочуть побувати у Греції, не потрібно витрачати великої суми на авіа переліт. Цю відстань можна легко подолати автобусом євро-класу. Як плюс, у даній ситуації є те, що проїжджаючи всі країни, які знаходитимуться на шляху, можна побачити та дізнатися багато чого нового, чого не можливо зробити, пролітаючи над країною.

Такі автобусні тури відбуваються по всій Європі. Для полегшення подолання великої відстані, можна забронювати готель у будь якому місці, яке буде на туристичному шляху, і таким чином ще й прогулятися цим містечком у супроводі екскурсовода.

Для того, аби нашим туристам не ставили консульства відмови у візі при подорожі, напередодні передачі цих документів, менеджери туристичної фірми "Євро-Софія" самостійно перевіряють на правдивість кожної довідки, телефонуючи на них, дізнаючись чи правдивою є вказана вся інформація, та перевіряючи через державний реєстр, чи підприємство, яке видало цю довідку, ще функціонує.

Всі такі начебто на перший погляд прості речі, допомагають привертати туристів, надавати їм те, чого вони потребують.

Для того, аби збільшити кількість туристів, туристична фірма подала документи для акредитації до чеського консульства. Отримавши її, появиться можливість значно розширити спектр наших подорожей, чим і зможе заохотити більшу кількість туристів, адже екскурсійні тури Європою залишаються самими бюджетними порівняно з поїздками до Єгипту чи Туреччини.

Туристична фірма "Євро-Софія" на даний момент працює над розширенням можливостей на своєму сайті та над рекламою в інтернеті. Адже як відомо, така реклама є доволі таки дієвою, та привертає багато уваги.

Для тих людей, які не мають можливості подорожувати світом, туристична фірма розширює можливості турів Україною. Можемо організувати будь яку поїздку від екскурсійних по заходу ("Золота Підкова Львівщини", Кам'янець Подільський, поїздки на Волинь та Закарпаття), центром України (Київ, Софіївка), так і звичайним відпочинком на морі в Одесі, Миколаєві та Херсоні, а також у Карпатах, та відпочинком на Шацьких озерах.

Для бажаючих, туристична фірма може навіть організувати тур суто для збору грибів та пікніку в Карпатах, на ту тривалість часу, яку забажають туристи.

На туристичну галузь надзвичайно впливають всі події, які відбуваються навколо нас. Спостерігаючи небезпеку, люди обирають місцем відпочинку країну, де їм нічого не загрожуватиме.

Тому, туристична фірма "Євро-Софія" старається створити такі умови подорожі, в яких туристи не відчували б небезпеки, яка панує в країні, попереджає про всі можливі нюанси, та наскільки потрібно бути уважними, подорожуючи іншою державою. Завдяки такому відношенню, у нас, окрім наших постійних клієнтів часто звертаються і їхні друзі та знайомі завдяки хорошим відгукам.

Цього річ, як ніколи зрозуміло, наскільки потрібно "берегти" кожного туриста, який до нас завітає. Менеджери фірми завжди окрім запропонованих в офісі фірми пропозицій, додатково ще надсилають інші варіанти подорожей на електронну пошту туриста або ж кажучи по телефону. Таким чином турист має змогу обирати з широкого спектру пропозицій.

Загалом, туристична фірма "Євро-Софія" щоразу намагається розширити весь спектр послуг, задля того, щоб привернути до себе увагу більшої кількості туристів. Дуже часто, укладаються договори з іншими фірмами-партнерами, завдяки чому географія подорожей розширюється, запроваджують все нові й нові знижки та акції для туристів, а також більше уваги приділяється рекламі.

Окремої уваги заслуговує і наявність у фірми акредитації в консульствах, адже завдяки цьому, фірма може корегувати екскурсійні тури Європою як цього забажає турист, а не користуватися вже готовими турами, які не підлягають змінам, та є складеними партнерами.

Похожие статьи




ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОБОТИ ПП "ЄВРО-СОФІЯ" - Характеристика діяльності туристичної фірми ПП "Євро-Софія"

Предыдущая | Следующая