Система знижок та акцій - Характеристика діяльності туристичної фірми ПП "Євро-Софія"

За бронювання турів через фірм-партнерів, туристична фірма отримує комісійну винагороду. Зазвичай вона становить 10 % від вартості туру. Це не стосується лише операторів, які пропонують екскурсійні тури Європою. Їхня комісійна винагорода становить певну суму, яка закладається у вартість.

Є і інші привабливі сторони бронювання через фірм-партнерів - акція "Раннє бронювання". Воно діє зазвичай від 1 лютого до 31 березня. При цій акції готелі дають знижку до 50%, що значно здешевлює вартість туру, а комісійна винагорода становить тоді 14 %. Щодо комісійної винагороди самого менеджера за бронювання туру, то воно становить 10% від загальної суми комісії.

Оскільки туристична фірма "Євро-Софія" є і туроператором, то для того щоб могти здійснювати свою тур операторську діяльність, повинні мати фірми на прийомі. Основними тур операторськими напрямками нашої фірми є організація екскурсійних та відпочинкових турів до Польщі, Словаччини та Болгарії. Відповідно ми маємо такі фірми на прийомі. У Польщі це - Polonia-tour, Florian-travel Spz. o.o., PT Game Piotr Banazsek., у Словаччині - Florian-travel, у Болгарії - MD-tour та Aja-travel. Вони самі надають нам списки готелів, які вони нам пропонують, та ціни на них у різний період часу. Ціни на їхні готелі та послуги комісії для нас не включають. Так звані ціни нетто. Вони одразу є розрахованими так, що свою комісію ми можемо встановити самі. Зазвичай така комісія становить близько 30%. Основною вимогою до цін на тури є їхня можливість конкурувати з цінами фірм, які ведуть таку ж операторську діяльність.

Головними нашими конкурентами по екскурсійних турах є Akkord-tour та Dav-Club, оскільки коли вони надають акції на тури, то їхні ціни фактично зрівнюються з нашими цінами нетто, при тому що розмір нашої комісії залишається таким же великим. У турах до Болгарії головним конкурентом є Join-Up, оскільки їхні ціни на тури є теж дуже низькими. Зазвичай вони користуються демпінгом, чим і переманюють до себе туристів.

У зв'язку з непростою ситуацією у нашій країні, усі фірми намагаються робити різноманітні акції, аби "переманити" до себе туристів. Такими акціями є :

"Піймай туриста". Кожного дня надається різний перелік турів, які потрапили під цю акцію. Знижка на тур надається до 50%. Важливим є те, що турист не знає, що цей тур є на акції, а саме агентство, коли пропонує даний тур, дивиться по настрою туриста і відповідно до розмови з клієнтом, вже бачимо, скільки ж відсотків ми зможемо віддати туристу.

"Весела п'ятниця". Кожної п'ятниці є група турів які мають знижку. Туристи знають про неї, хоча і для фірм теж діє підвищена комісія на такі тури.

"Готель дня". Кожного дня один з готелів певного туроператора надає знижку 50% на своє проживання на будь який день бронювання.

"Я з мультивізою". Це стосується екскурсійних турів Європою. Головною умовою даного туру - мати діючу мультивізу, тоді на будь який тур - знижка 18 євро

"Для друзів". Якщо турист вже хоча б один раз скористався послугами даної тур фірми, на вся наступні тури він автоматично має знижку 3%.

"Туризм і я - знижка моя!" це є акція суто для працівників туристичних фірм. Бронюючи тур через цю акцію, працівник туристичної фірми отримує на цей тур 38% знижки завжди.

"11+1 = 11" або "22+2 = 22". Якщо назбирується група туристів з 11 чоловік (22 чоловік), тоді один (або двоє) можуть їхати у той ж тур безкоштовно, неважливо, скільки такий тур коштує. Про це туристична фірма може повідомити туристів, або ж якщо їх буде лише 11, самим скористатися безкоштовною подорожжю. Неоплачується лише віза (якщо це потрібно) та сувенірні витрати.

Похожие статьи




Система знижок та акцій - Характеристика діяльності туристичної фірми ПП "Євро-Софія"

Предыдущая | Следующая