Культурно-історичні туристичні ресурси - Туристична характеристика США

Так як США є дуже культурно розвинутою країною з багатовіковою історією, то вона володіє значним потенціалом культурно-історичних туристичних ресурсів. Більшість з них давно стали візитівкою країни та відомі багатьом за межами країни. Сполучені Штати налічую значну кількість музеїв(більш ніж 90), театрів, пам'ятків архітектури, найвідомішою є Статуя Свободи, тощо.

Варто почати огляд визначних пам'яток США з Вашингтона. У Вашингтоні багато красивих парків і садів. Цікаво побачити відомі вишневі дерева -- подарунок від Японії. Їх привезли в Америку в 1912 році. Музей НАСА присвячений досягненням США в освоєнні космосу. Капітолійський пагорб -- найвище місце в місті. Існує закон, що забороняє будівництво будинків вище, ніж Капітолій на Капітолійському пагорбі.

Від Капітолія до Білого дому проходить Авеню -- місце всіх процесій і парадів. Меморіал Лінкольна і пам'ятник Вашингтонові -- найвідоміші в місті. Пам'ятник Вашингтонові -- одна із найбільш вражаючих визначних пам'яток. Він розташований у парку Потоник.

Він був споруджений на честь першого президента США в 1888 році. Його називають "Олівець", тому що це одна з найвищих кам'яних будівель у світі та найвища в США.

У Філадельфії є багато визначних пам'яток, наприклад Національний історичний парк. Можна також побачити Дзвін волі, що є символом звільнення. Дзенькіт цього дзвону сповістив людей про перше публічне читання Декларації незалежності в липні 1776 року. Можна також відвідати Художній музей Філадельфії -- один із найбільших художніх музеїв світу. Варто побувати в Нью-Йорку-- місті хмарочосів і статуї Свободи. Новий американський імміграційний музей був відкритий біля її підніжжя. Оперний театр Метрополітен, сад Медісон-сквер, музей сучасного мистецтва приваблюють туристів. Можна подивитися Космічний центр Ліндона Б. Джонсона біля Х'юстона в Техасі.

Флорида на південно-східному узбережжі - відомий регіон відпочинку жителів США і туристів з-за кордону. Маямі - південне місто штату відоме своїми чудовими пляжами, пальмами, готелями, крокодилячими фермами, будинками і віллами знаменитостей. Місто Орландо у центральній частині Флориди приваблює уславленими тематичними парками, розташованими в околицях міста: "Юніверсал Студіос" - сукупність парків, присвячених технологіям та історії кіно; "Морський світ" - розважальний парк, який пропонує неймовірні шоу з участю морських тварин і велетенський прозорий тунель-акваріум для знайомства з життям підводного царства; "Світ Уолта Диснея" - декілька дитячих освітньо-розважальних парків. Варто відвідати і Космічний центр імені Кеннеді на острові Мерріт і мис Канаверел - головний стартовий майданчик NASA.

Поняття "Флорида" і "пляж" невідривні одне від одного. Найбільш відомим в околицях Орландо є Нью-Смерна-Біч - пляж, що носить титул найбезпечнішого (див. додаток А). Місто Тампа розташоване на західному узбережжі півострова. Головними туристичними атракціями міста є Музей науки і промисловості, Флоридський акваріум, Музей мистецтв, район Айбор-Сіті з Міським музеєм і центром виготовлення кубинських сигар, сади Буша з ландшафтними зонами й імітацією ділянки танзанійського парку Серенгеті, водний парк Едвенчер-Айленд.

США вважаються важливим центром освітнього туризму. Тут знаходяться престижні університети, що приваблюють багато іноземних студентів: Гарвардський, Єльський, Стенфордський, Прінстонський.

Похожие статьи




Культурно-історичні туристичні ресурси - Туристична характеристика США

Предыдущая | Следующая