Характеристика кліматичних поясів, у яких розміщена країна, Оцінка сприятливості природних зон для розвитку туризму - Географічне положення, як складова туристичної характеристики країни

50 штатів простягнулись від спекотного до холодного поясів, однак більша їх частина розташована в помірній зоні. Континентальна частина має помірний і субтропічний клімат, лише південь Флориди, як і Гавайські острови, знаходиться в тропіках. На Алясці клімат субарктичний та помірний. Безморозний період триває від півроку на кордоні з Канадою до цілого року на півдні і на Гавайях. Континентальність клімату зростає в центральних і західних районах. Східна половина країни більш зволожена, середньорічна кількість опадів від 500 до 2 000 мм, тоді як західна має більш посушливий характер 200500 мм, а в пустелях південного заходу менше 100 мм опадів. Лише тихоокеанський північний захід виділяється надмірністю опадів до 6 000 мм. Така різноманітність умов, ресурсів і просторового розташування сприяє розвиткові практично всіх видів туризму і задовольняє всі потреби пересічного споживача туристичних послуг.

Оцінка сприятливості природних зон для розвитку туризму

Водні об'єкти розміщені по території США нерівномірно. На переважній частині території розвинута густа та повноводна мережа річок. Особливо важливе значення мають Великі озера, зв'язані каналами з Атлантичним океаном та басейном річки Міссісіпі. Важливим транспортним шляхом є Міссісіпі. Створена система берегових каналів, що зв'язує у нижній течії основні річки, які впадають в Атлантичний океан, й Мексиканську затоку. США мають великі запаси підземних прісних вод, але ці води мають стратегічне значення і майже не використовуються. Дефіцит прісної води мають гірські та тихоокеанські штати. США мають значні площі, вкриті лісом, які займають майже 1/4 частину території країни і представлені здебільшого цінними породами дерев, передусім хвойних: сосна, ялина, смерека. Основні лісові райони розташовані на узбережжі Великих Американських озер (мішані ліси), у межах Приатлантичної і Мексиканської низовини (листяні породи дерев), а також на узбережжі Тихого океану (хвойні породи дерев).

Природні умови США відзначаються великою різноманітністю. Більшу частину основної території країни займають рівнини та низовини й невисокі гори Аппалачі. Із просуванням на захід рельєф поступово змінюється і на самому заході США та на Алясці розташовані гори Кордильєри (до 3--5 тис. м). Тому західна частина країни є найменш придатною для господарської діяльності людини. І лише на узбережжі Тихого океану, особливо в південно-західній частині, є сприятливі умови для життя і господарської діяльності людини. Саме тут розташований один з найбільш розвинутих і заселених штатів -- Каліфорнія.

На території США представлені практично всі кліматичні пояси. Основна частина території країни розміщена у двох із них (північна частина -- у помірному кліматичному поясі, південна -- в субтропічному кліматичному поясі). Вона здебільшого добре зволожена (опади сюди приносять східні мусони з Атлантичного океану). На східному узбережжі США випадає від 1000 до 2000 мм опадів на рік. У цілому, кліматичні і природні умови основної частини території країни є досить сприятливими для розвитку туризму.

Похожие статьи




Характеристика кліматичних поясів, у яких розміщена країна, Оцінка сприятливості природних зон для розвитку туризму - Географічне положення, як складова туристичної характеристики країни

Предыдущая | Следующая