Сприятливість території у екологічному відношенні - Географічне положення, як складова туристичної характеристики країни

Повітря.

Погана якість повітря є причиною 2% усіх смертельних випадків у США. З 1970 року по 2001 рік у США удалося знизити рівень забруднення повітря на 25% по всіх параметрах. Цікаво, що під час цього періоду, ВВП США виріс на 161%, а споживання енергії - на 42%. Підвищення якості повітря дозволило щодня запобігати 600 передчасних смертей, 2 тис. випадків виникнення хронічних хвороб і 75 тис. загублених робочих днів.

Вода.

Незважаючи на те, що на долю Північної Америки приходиться 13% світових запасів прісної води, у найближчому майбутньому нестача води може стати однієї з найбільших екологічних проблем у США. Уже зараз є проблеми з водопостачанням західних штатів США, де живуть більш 100 млн чоловік. 2,4 млн американців зіштовхувалися з нестачею води, а вода, що поставляється до будинків ще 5,6 млн чоловік, не відповідала стандартам безпеки. У 2002 році в США були закриті 2,4 тис. пляжів через невідповідність якості води санітарним нормам. Законодавство США щодо охорони природи. В США в 1964 році був прийнятий "Закон про дику природу", згідно якому під захист держави беруться території дикої природи, що мають наукову, освітню, мальовничу та історичну цінність, а в 1968 - "Закон про дикі та пейзажні ріки", спрямований на охорону диких, мальовничих та рекреаційних річок та їх ділянок.

Організації, що відповідають за охорону природи.

У Сполучених Штатах створено окрему федеральну структуру - Службу національних парків (National Park Service), яка підпорядковується Департаменту внутрішніх справ і відповідає за безпосереднє адміністрування системи національних парків, пам'яток природи та культури.

Охороною 98 заповідних територій займаються також Департамент сільського господарства (Department ofAgriculture) та Служба лісового господарства (U. S. Forest Service). Служба Рибного господарства та природи (US Fish and Wildlife service) відповідає за охорону 21 об'єкту зприродоохоронним статусом у прибережних районах. Усі ці органи взаємодіють з Агенцією з охорони довкілля (Environmental Protection Agency) у питанняхмоніторингу цих об'єктів, розробки наукових методик управління тощо. Отже, вважаємо, що екологічний стан у США поступово виправляється та покращується.

Похожие статьи




Сприятливість території у екологічному відношенні - Географічне положення, як складова туристичної характеристики країни

Предыдущая | Следующая