Як встановити розподільник, Установка кута випередження - Технічне обслуговування і ремонт електронного запалювання автомобіля ВАЗ 2107

Тепер варто поговорити про те, як встановити та налаштувати електронне запалювання на 2107. Установка розподільника БСЗ на класику аналогічна процедурі, що проводиться при монтажі простого трамблера контактної системи. Спочатку виставляєте шків колінчастого валу по мітках на блоці двигуна. Там три мітки, які визначають величину кута випередження - 0, 5, 10 градусів. Встановлюєте шків навпроти тієї позначки, яка відповідає значенню 5 градусів. Саме воно є найбільш оптимальним при роботі на бензині з октановим числом 92.

Тепер, знявши кришку розподільника, встановлюєте бігунок таким чином, щоб він опинився навпроти висновку, який йде до свічки першого циліндра. Тепер залишається тільки встановити корпус трамблера на своє місце і наживити гайку його кріплення. Далі ставите на місце кришку розподільника, затискаєте її пружинними фіксаторами. Ось і все, первісна установка запалювання завершена, тепер можна приступити до точного настроювання.

Установка кута випередження

Відразу варто відзначити, що регулювання "на слух" може проводитись, але лише в екстрених випадках. Наприклад, якщо поломка застала вас в дорозі і необхідно доїхати до місця проведення ремонту. В інших випадках потрібно скористатися хоча б простими засобами - наприклад, індикатором на світлодіоді. Краще всього, якщо електронне запалювання на ВАЗ 2107 буде регулюватися з допомогою стробоскопа або мотортестера.

Якщо є у вас стробоскоп, то завдання з налаштування кута випередження запалювання спрощується у багато разів. Між іншим, такий пристрій можна зібрати навіть з світлодіодного ліхтарика. Встановлюєте керуючий висновок з ємнісним датчиком на бронепровод першого циліндра. Тепер потрібно направляти промінь стробоскопа на шків коленвала. Звичайно, необхідно завести двигун. Обертаючи корпус трамблера, домагаєтеся того, щоб мітка на колінчастому валу проходила навпроти відповідних їй зарубок на блоці чітко в момент спалаху.

Похожие статьи




Як встановити розподільник, Установка кута випередження - Технічне обслуговування і ремонт електронного запалювання автомобіля ВАЗ 2107

Предыдущая | Следующая