Як перевірити правильність установки на ходу - Технічне обслуговування і ремонт електронного запалювання автомобіля ВАЗ 2107

Щоб упевнитися, що всі роботи виконані вірно, необхідно виїхати на трасу. Прогріти автомобіль і розігнати його на рівній дорозі до 50 км/год. При цьому необхідно ввімкнути четверту швидкість і рівномірно рухатися. Різко натисніть на педаль акселератора. Повинні бути короткі (близько двох секунд, не більше) стуки, які видають у детонацію. При цьому автомобіль повинен поступово збільшувати свою швидкість руху. На ВАЗ 2107 установка запалювання може вважатися закінченою, якщо всі умови були виконані.

У тому випадку, якщо ви не почуєте детонаційних стуків, потрібно провернути корпус трамблера проти годинникової стрілки (максимум на одну поділку). І навпаки, якщо стуки тривають більше, ніж 2 секунди, проверніть корпус за годинниковою максимум на одну поділку. Якщо ж при проведенні випробувань на трасі ви домоглися того, що положення корпусу розподільника змінилося набагато, ніж було задано при налаштуванні стробоскопом, то можна судити лише про присутність поломки в двигуні внутрішнього згоряння.

Звичайно, такі симптоми можуть бути спровоковані і неправильним сумішоутворенням в карбюраторі. Перед тим як встановити запалювання на ВАЗ 2107 потрібно впевнитися, що всі системи працюють стабільно. Також цілком можливо, що вакуумний регулятор в трамблері працює неправильно. Не виключено, що підшипники і втулки розподільника запалювання мають дуже великий знос.

Якщо регулювання правильна, ніяких несправностей не виявлено, то ви забезпечуєте себе тим, що запуск двигуна та його робота буде максимально стабільно відбуватися. Динаміка автомобіля істотно поліпшується, витрата стає нижче, ресурс двигуна збільшується в кілька разів. Отже, правильна регулювання кута випередження запалювання дозволить вам як можна рідше проводити ремонт двигуна і його систем. А схема запалювання ВАЗ 2107 проста, ідентична тій, що використовується на всіх класичних моделях.

Похожие статьи




Як перевірити правильність установки на ходу - Технічне обслуговування і ремонт електронного запалювання автомобіля ВАЗ 2107

Предыдущая | Следующая