Мікропроцесорна система, Датчики в мікропроцесорній системі - Технічне обслуговування і ремонт електронного запалювання автомобіля ВАЗ 2107

Даний тип системи є найбільш досконалим. Причина в тому, що вона працює шляхом обробки даних з безлічі датчиків. Вона активно застосовується тільки на інжекторних двигунах, так як тільки в них можна здійснити управління паливоподачею. Проводиться контроль абсолютно всіх параметрів роботи двигуна. Сигнали з датчиків надходять на електронний блок управління - мозок всієї системи. Він виготовлений на основі мікропроцесора, який може здійснювати тисяч операцій в секунду. Схема електронного запалювання такого типу досить складна, а також вимагає програмування. Адже мікропроцесор повинен знати, що від нього користувач бажає отримати при певному типі вхідного сигналу.

Датчики в мікропроцесорній системі

Як було сказано, в даному типі системи запалювання необхідно аналізувати всі параметри. Зокрема, з підвищенням вимог до токсичності, щосили почали використовуватися лямбда-зонди. Мікроконтролерну схема електронного запалювання ВАЗ дозволяє підключати кілька типів зчитувальних пристроїв. Звичайно, використання лямбда-зондів в автомобілях спірно, адже варто подивитися на те, скільки шкідливих газів і рідин викидається підприємствами в навколишнє середовище. Але законодавців у Європі це хвилює в останню чергу. Інжекторні сімки відповідають нормам токсичності Євро-2 і Євро-3. На жаль, на даний момент діють норми Євро-6.

Для нормальної роботи двигуна проводити контроль швидкості, частоти обертання коленвала, повітря, що надходить в паливну рампу. Також проводиться аналіз вмісту СО у вихлопній системі, визначається положення заслінки дроселя відносно початкової точки. Крім того, щомиті визначається наявність детонації в двигуні, проводиться регулювання холостого ходу. І все це робить система, яка виготовлена на мікропроцесорі. Тисячі операцій він проводить, щоб своєчасно подати сигнали на виконавчі механізми (наприклад, електроклапани форсунок). Так як встановити електронне запалювання такого типу досить складно на карбюраторні двигуни, варто все-таки зупинитися на використанні БСЗ.

Похожие статьи




Мікропроцесорна система, Датчики в мікропроцесорній системі - Технічне обслуговування і ремонт електронного запалювання автомобіля ВАЗ 2107

Предыдущая | Следующая