Вступ - Технічне обслуговування і ремонт електронного запалювання автомобіля ВАЗ 2107

ВАТ "АвтоВАЗ" - російська автомобілебудівна компанія, найбільший виробник легкових автомобілів, в Росії і Східній Європі. Контроль над компанією належить альянсу Renault-Nissan і РОСТЕХ. Повна офіційна назва - Відкрите акціонерне товариство "АвтоВАЗ".

Попередні назви - Волзький автомобільний завод (ВАЗ) (1966-1971), Волзьке об'єднання по виробництву легкових автомобілів "АвтоВАЗ" (з 1971). Указом Президії Верховної Ради Української РСР в 1972 році Волзькому автозаводу присвоєно ім'я 50-річчя СРСР.

Раніше випускав автомобілі марки ВАЗ з найменуваннями "Жигулі", "Нива", "Супутник", "Самара", "Ока".

У вересні 2004 року керівництво підприємства оголосило про переведення всіх автомобілів, що випускаються на єдиний бренд, писати який було вирішено не кирилицею, як це припускають норми російської мови, а латиницею. Замість абревіатури "ВАЗ" автомобілі, в тому числі моделі, що випускалися не одне десятиліття, отримали єдину назву Lada, раніше застосовувалося лише в якості торгової марки для експортних варіантів. Тим часом чинний на той час керівник "АвтоВАЗу" Володимир Каданников заявив, що найвлучніші назви його продукції дає народ - "копійку" і "зубило" не викорінить ніяка латиниця. Журналіст російського автомобільного видання "За кермом" висловив здивування у вимозі написання латиницею давно існував назви російського автомобіля Лада Самара, за його даними навіть в 2008 році продавці і покупці, як і раніше використовують старі найменування моделей - "дванадцята", "тринадцята" і т. п.

Похожие статьи




Вступ - Технічне обслуговування і ремонт електронного запалювання автомобіля ВАЗ 2107

Предыдущая | Следующая