Процедура регулювання запалювання на "сімці" - Технічне обслуговування і ремонт електронного запалювання автомобіля ВАЗ 2107

Для спрощення своєї роботи і зменшення похибки установки, необхідно заздалегідь роздобути будь-який контролюючий прилад, здатний функціонувати в режимі вимірювання напруги. Краще всього, якщо це буде стробоскоп, але при його відсутності підійде і омметр або мультиметр. Ще знадобиться ключ на 38 міліметрів для поворотів колінвала.

Послідовність дій наступна:

    - Автомобіль встановлюють на рівну поверхню, включають стоянкове гальмо, а КПП переводять у положення нейтральної передачі. - Для безпеки відключають клеми від акумуляторної батареї. - Далі необхідно зняти кришку розподільника запалювання. - Заміряємо опір на розподільники. Воно має повністю бути відсутнім. - Ключем повертаємо колінвал в бік газорозподільного механізму. В цей момент опір має стрибнути до нескінченності. Це свідчить про правильному налаштуванні запалювання. Якщо цього не сталося, продовжуємо працювати. - Щоб почати процес регулювання, потрібно послабити монтажну гайку, за допомогою якої розподільник кріпиться до блоку циліндрів. - Коли це буде зроблено, повертаємо трамблер до моменту, поки опір не обнулиться. - Потім проти годинникової стрілки повертаємо трамблер, поки не з'явиться чітке і стабільне зростання напруги. - Після цього можна затягувати кріплення, повертати на місце кришку і підключати акумулятор.

Щоб краще розібратися в процесі установки, не завадить переглянути відео з встановлення запалювання ВАЗ 2107, яке можна легко знайти на спеціалізованому сайті. Це допоможе більш детально розібрати для себе всі тонкощі процедури, щоб під час проведення робіт не губитися, а чітко знати, що потрібно робити в кожен момент.

Досвідчені професіонали можуть провести налаштування запалювання за допомогою контрольної лампи. Але це одночасно складне і небезпечна процедура, так як доведеться працювати під напругою. Потрібно заздалегідь подбати про гумових рукавичках. Звертатися до даного методу при відсутності належної вправності не варто. Краще поїхати на станцію технічного обслуговування і отримати кваліфіковану професійну допомогу.

Похожие статьи




Процедура регулювання запалювання на "сімці" - Технічне обслуговування і ремонт електронного запалювання автомобіля ВАЗ 2107

Предыдущая | Следующая