Контактна система, Контактно-транзисторна - Технічне обслуговування і ремонт електронного запалювання автомобіля ВАЗ 2107

Така конструкція була популярно аж до середини 90-х років минулого століття. Але вона пішла в небуття, так як морально застаріла. В її основі знаходиться розподільник запалювання, в якому ротор має невелику ділянку, виконаний у вигляді кулачка. З його допомогою приводиться в рух переривник - дві металеві пластини, ізольовані один від одного. На них є контакти, які замикаються і розмикаються під дією кулачка.

Надійність роботи даної системи безпосередньо залежить від стану цієї контактної групи. Справа в тому, що контакти комутують напругу 12 Вольт, отже, ризик того, що вони підгорять, дуже високий. Також вони стикаються, отже, має місце бути механічний вплив. Звідси зменшення товщини контактів, отже, збільшення зазору між ними. З цієї причини потрібно постійно стежити за станом контактної групи. А от електронна система запалювання дозволяє позбутися від таких дрібних недоліків.

Контактно-транзисторна

Трохи досконаліше дана система, але до ідеалу їй все одно ще далеко. Як і в попередньому типі, тут є і трамблер, і контактна група. З невеликою відмінністю - вона комутує мале напруга, менше 1 Вольта. Більше для керування електронним ключем, зібраним на напівпровідниковому транзисторі, і не потрібно. Перевага цієї системи стає зрозумілим з вищесказаного. Але недолік все одно залишається - є механічний вплив. Отже, контакти поступово зношуються і потребують заміни. Довго не поїздити без своєчасного техобслуговування. Хоч це і майже електронне запалювання на ВАЗ 2107, але до БСЗ ще далеко йому.

Похожие статьи




Контактна система, Контактно-транзисторна - Технічне обслуговування і ремонт електронного запалювання автомобіля ВАЗ 2107

Предыдущая | Следующая