Для чого потрібне регулювання, Коригування налаштувань, Регулювання контактної групи - Технічне обслуговування і ремонт електронного запалювання автомобіля ВАЗ 2107

Всі знають, що таке кут випередження запалювання. Цей параметр роботи системи необхідно налаштовувати час від часу на будь-якому автомобілі, оснащеному класичною системою запалювання. Робиться це з метою зменшення витрати бензину, збільшення ресурсу двигуна внутрішнього згоряння, а також для того, щоб домогтися найкращих характеристик динаміки і прийомистості автомобіля.

Можна розділити всі процедури на кілька етапів. По-перше, коригується величина кута контактної групи в положенні "замкнуто". По-друге, тільки після цього можна почати проводити роботи з випередженням кута запалювання. Проводиться фіксація в найбільш прийнятному положенні. На ВАЗ 2107 установка запалювання ще не закінчена, необхідно скоригувати регулювання.

Коригування налаштувань

Зробивши всі ці дії, необхідно зробити пробний заїзд, щоб здійснити більш точний контроль і провести коригування. У разі якщо раптом з'явилися які-небудь нерівності при роботі двигуна. Величину кута контактної групи в положенні "замкнуто" можна визначити за розмірами зазору групи. Це вкрай необхідно робити в трамблерах, які використовуються в контактній і транзисторної системи запалювання. А ось безконтактне запалювання ВАЗ 2107 не потребує регулюванні таких.

Регулювання контактної групи

Отже, тепер більш докладно про те, як правильно налаштувати систему запалювання на шістці. Спочатку знімаєте кришку розподільника. За допомогою ключа для храповика необхідно провернути колінвал до тих пір, поки не помітите, що відстань між контактами переривника знаходиться у максимальному значенні. Фіксація контактної групи проведена за допомогою двох невеликих болтів, для проведення регулювання їх необхідно злегка ослабити. Якщо стоїть безконтактне запалювання ВАЗ 2107 то вам потрібно тільки встановити кут випередження.

Краще всього це зробити за допомогою ключа, а не викрутки. Як правило, затягування цих болтів дуже сильна, тому ви швидше пошкодите їх головки. Для правильної установки вам буде потрібно щуп товщиною 044 мм. Встановлюєте його між контактами і фіксуєте стан переривника. Для цього затягуйте обидва болта. За допомогою цієї процедури ви можете досягти необхідного значення кута, при якому контактна група замкнута.

Похожие статьи




Для чого потрібне регулювання, Коригування налаштувань, Регулювання контактної групи - Технічне обслуговування і ремонт електронного запалювання автомобіля ВАЗ 2107

Предыдущая | Следующая