Електронне запалювання на ВАЗ 2107: установка і схема, Основні елементи систем запалювання - Технічне обслуговування і ремонт електронного запалювання автомобіля ВАЗ 2107

Використовувати електронне запалювання на ВАЗ 2107 виявляється набагато ефективніше, ніж контактна. Щоб з'ясувати, які переваги з'являються при установці безконтактної системи, необхідно коротко розглянути історію її розвитку. І почати, звичайно ж, варто з контактної системи, саме з неї і почалося розвиток. Також необхідно уважно вивчити основні компоненти запалювання, визначити, які функції вони здійснюють. Варто також відзначити, що установка електронного запалювання дозволяє домогтися більш високих показників потужності та надійність всього автомобіля.

Основні елементи систем запалювання

До основних елементів можна віднести такі, як свічки запалювання, бронепроводи, котушки. Це вузли, які присутні в будь-якій системі. Правда, у них є деякі відмінності. Звичайно, свічки використовуються на всіх двигунах однакові. Якщо мова йде про автомобілі ВАЗ. Бронепроводи можуть бути як в гумовій, так і в силіконовій оболонці. У них є як плюси, так і мінуси. Наприклад, силіконові більше схильні до руйнування внутрішнього струмопровідного шару.

А кабелі в гумовій оболонці погано переносять низькі температури - вони стають твердими, втрачають свою еластичність. Котушки запалювання, незважаючи на те, що володіють однаковими функціями, теж відрізняються. Якщо в контактній системі напруга пробою повинна бути 25-30 кВ, то електронна система запалювання працює при значенні цього параметра порядку 30-40 кВ. І якщо в цих двох системах використовується одна котушка, то мікропроцесорні оснащуються двома або чотирма. По одній котушці на 1-2 свічки.

Похожие статьи




Електронне запалювання на ВАЗ 2107: установка і схема, Основні елементи систем запалювання - Технічне обслуговування і ремонт електронного запалювання автомобіля ВАЗ 2107

Предыдущая | Следующая