Висновки - Організація роботи фізкультурно-спортивного клубу в системі вищих навчальних закладів

    1. Аналіз законодавчих, програмно-нормативних документів та спеціальної літератури з питань організації і проведення фізкультурно-спортивної роботи у ВНЗ свідчить про те, що сьогодні вона відіграє важливу роль у системі ФВ студентів як в аудиторних, так і поза аудиторний час. 2. За результатами теоретичних досліджень встановлено, що формування сучасних форм організації фізкультурно-спортивної роботи у поза аудиторний час здійснювалася протягом тривалого часу у відповідності до державних актів та було спрямоване на залучення студентів до спортивних секцій, оздоровчих груп та спортивно-масових заходів. 3. Встановлено, що проблеми реформування системи в ВНЗ освіти в Україні передбачають формування нових підходів та пошуку нових форм і засобів організації поза аудиторної фізкультурно-спортивної роботи.

Як вважають фахівці однією з найбільш ефективних організаційних форм цієї роботи є фізкультурно-спортивний клуб, як громадська організація і осередок спортивного союзу студентської молоді України.

4. Аналізуючи отриману інформацію, можна сказати, що проблеми організації поза аудиторної діяльності студентів ВНЗ до сьогодні є невирішеною і актуальною.

З'ясовано, що фізкультурно-спортивний клуб, як первинна ланка організації фізкультурно-спортивної роботи у поза аудиторний час, яка керуюється статутом (положенням) і надає фізкультурно-спортивні послуги. Діяльність клубу здійснюється на основі самоврядування, добровільності членства та участі у його справах. Тому відносини між закладами та установами освіти і клубами будуються на договірній основі.

    5. Для забезпечення роботи фізкультурно-спортивного клубу у ВНЗ повинні бути створені відповідні умови. Перш за все, це стосується організаційного та ресурсного забезпечення. 6. За результатами соціологічного опитування встановлено, що респонденти зацікавлені у створенні фізкультурно-спортивного клубу, а серед основних послуг вони визначили фітнес, аеробіку. 7. Найбільш прийнятним для надання послуг опитуванні визначили період відвідування спортивного залу до 18:00, а найбільш прийнятною періодичністю відвідування спортивних секцій два рази на тиждень.

Похожие статьи




Висновки - Організація роботи фізкультурно-спортивного клубу в системі вищих навчальних закладів

Предыдущая | Следующая