ВИСНОВКИ - Освітній туризм: сучасний стан та перспективи розвитку в Україні та світі

Таким чином в сучасних умовах туризм являє собою одну з найбільш розвинених галузей світового господарства, форм зовнішньоекономічної діяльності. В деяких зарубіжних країнах туризм являється одною з пріоритетних галузей, внесок у валовий національний дохід яких складає 15-35%. До них відносяться Угорщина, Чехія, Австрія, Швейцарія, Італія, Франція, Іспанія, Португалія та ін.

Міжнародний туризм сьогодні істотно впливає на розвиток світогосподарських зв'язків, економіку окремих країн. Розвиток туризму, ріст об'єму туристичних послуг збільшує кількість робочих місць. Міжнародний туризм являється активним джерелом надходжень іноземної валюти.

Туризм як соціально-економічне явище все більше набирає всіх ознак самостійної галузі національної економіки. По-перше, його суб'єктами є досить однорідні за призначенням і технологією виробництва товарів і послуг підприємства (туристичні бази, готелі, фірми, транспорт, зв'язок тощо). По-друге, поступово вдосконалюється система управління туризмом, логічним завершенням якої сьогодні є Державна туристична адміністрація України. І, по-третє, незважаючи на значну диверсифікацію, у туристичній індустрії створюється однорідна за цільовим призначенням продукція.

Освітній туризм досить новий вид туризму, який набирає популярність з кожним роком. Останнім часом кількість людей бажаючим сполучати відпочинок і вивчення іноземної мови зрослася більш ніж у два рази. Освітні тури для дітей допомагають сполучити "приємне з корисним", що особливо актуально для дітей і їхніх батьків. Діти, що відправляються в освітній тур можуть бути впевнені, що крім занять по іноземній мові, вони відвідають визначні пам'ятки, познайомляться з національною кухнею, візьмуть участі в спортивних і культурних заходах. І все це не тільки не відволікає від вивчення мови, а навпаки, допомагає краще опанувати ім. До того ж, у язикових школах відмінно вміють організовувати дозвілля як для самих маленьких, так і для тінейджерів. Дітям пропонуємося безліч цікавих занять, від звичних екскурсій і походів у музеї, до занять верховою їздою, картингу й підводного плавання.

Виходячи з результатів аналізу, DEC education міцно утримує свої позиції на міжнародному туристичному ринку освітніх послуг як солідний туроператор. Її стійка репутація визначає і коло постійних клієнтів, серед яких - великі фірми, банки, що підписали з DEC education угоди на абонементне обслуговування, а також рядові клієнти.

На долю агентств-партнерів DEC education припадає близько 45% реалізацій, тому оператор ставиться до них з повагою. Агентствам пропонуються навчальні семінари та ознайомлювальні тури, які вже стали традиційними, а також прогресивна система комісійних. І що особливо важливо - якісна рекламна та інформаційна підтримка.

У цілому, розглядаючи результативність діяльності підприємства протягом останніх 3-х років можна зробити висновок про нестійку динаміку більшості з показників.

Серед стратегій, що дозволяють керувати попитом туристичного підприємства можна виділити наступні:

    - диференціація цін, що дозволяє знизити попит у період пікових навантажень; - стимулювання попиту в періоди низького завантаження; - надання додаткових послуг клієнтам у години, що очікують своєї черги; - застосування системи попередніх замовлень і резервування часу обслуговування; - проводження рекламної кампанії.

Аналіз діяльності на підприємстві призвів до висновку про необхідність інтенсифікації напрямку маркетингової діяльності на підприємстві, зокрема, за рахунок розробки та реалізації рекламної кампанії в друкованих виданнях та шляхом проведення інтернет-реклами.

Організація займає лідируюче положення на туристичному ринку серед своїх конкурентів. Це можна пояснити тим, що в ній працюють високі професіонали у галузі туристичного бізнесу, які мають спеціальну освіту. Робота в організації налагоджена таким чином, що кожен її працівник несе персональну відповідальність за свою ділянку роботи. Контроль за виконанням роботи здійснює генеральний менеджер, діяльність якого пов'язана з дослідженням потенційних ринків, підтриманням і закріпленням контактів з крупними клієнтами і власними посередниками. Керівництво організації приділяє значну увагу маркетинговим дослідженням, оскільки вважає, що необхідною умовою успішної роботи компанії є знання ринку.

Впровадження нових технологій у систему управління, а саме у відділ взаємодії із засобами масової інформації та рекламної діяльності дасть змогу привернути увагу до себе більшу кількість клієнтів, а прокладання нових сучасних мереж зв'язку дасть змогу проводити відео-конференції та бізнес семінари між головним офісом та регіональними філіалами.

Похожие статьи




ВИСНОВКИ - Освітній туризм: сучасний стан та перспективи розвитку в Україні та світі

Предыдущая | Следующая