Форми організації та умови роботи фізкультурно-спортивного клубу - Організація роботи фізкультурно-спортивного клубу в системі вищих навчальних закладів

Респондентам був запропонований перелік найпопулярніших послуг, які надаються фізкультурно-спортивних клубах, щоб визначити якім вони надають перевагу. Відповіді показали викладачі обрали - 50% фітнес, 25% аеробіка, 10% волейбол, 10 % баскетбол, 5% настільний теніс. Результати студентів трохи відрізнялись - 45% фітнес, 35% - аеробіка, 10% - волейбол, 10% баскетбол, 10% настільний теніс.

Таким чином виходячи з даних опитування, значне місце в роботі фізкультурно-спортивного клубу повинні зайняти фітнес та аеробіка.

Додатково респондентам було запропоновано визначити додаткові послуги, які вони бажають отримувати в фізкультурно-спортивному клубі. За отриманими даними були визначені додаткові послуги, які запропонували - 40% викладачів. Це такі види спорту як плавання та заняття в тренажерному залі, а 60% влаштовують запропоновані послуги. Відповіді студентів показали. Що 90% влаштовують запропоновані послуги і лише 10% запропонували бойові мистецтва. Таким чином, можна сказати про те, що запропоновані в попередньому питанні послуги влаштовують респондентів. Але відзначимо, що додатково запропоновані послуги слід враховувати при організації фізкультурно-спортивного клубу.

Респондентам для виявлення чи будуть вони відвідувати спортивні секції у позааудиторний час. Респонденти показали такі результати. Викладачі -78% "Так", 20% "Ні", 2% "Не знаю". Студенти - 89% "так", 9% "Ні", 2% "Не знаю". Опитування показали, що більша кількість респондентів упевнені у своєму рішенні займатись у позааудиторний час спортом.

Респондентам було запропоновано наступне питання для визначення з якою періодичністю вони мають бажання відвідувати заняття. За результатами отриманих відповідей було встановлено, що викладачі бажають відвідувати спортивні секції - 60% два рази на тиждень, 40% - три рази на тиждень і 0% - чотири рази на тиждень. Студенти відповіли - 45% два рази на тиждень, 45% - три рази на тиждень, 10% - чотири рази на тиждень. Таким чином середній показник щодо відвідування спортивних секцій складає більше ніж 50% бажаючих респондентів займатись два рази на тиждень.

Визначення, до якої години респонденти бажають, щоб працював спортивний клуб. Викладацький склад показав такі результати - 40% бажають "до 18:00", 60% "до 19:00". Студенти показали - 50% "до 18:00", 50% "до 19:00". Таким чином більшість респондентів бажають відвідувати заняття в спортивних секціях до 18:00.

Наступне питання чи маєте ви друзів, які бажають займатись у фізкультурно-спортивному клубі, викладачі відповіли - 60% "Так", 40% "Ні". Студенти відповіли - 80% "Так", 20% "Ні", що означає, що викладачі і студенти мають друзів, спілкуються між собою. Таким чином, це сприяє залученню друзів до занять у фізкультурно - спортивному клубі в нашому навчальному закладі.

За даними аналіз-характеристики діяльності Державного закладу ВП Стахановського комплексу ЛНУ ім. Тараса Шевченка, як об'єкту позиціонування та організаціїфізкультурно-спортивного клубу включає основні аспекти управління, що сприяє покращенню інфраструктури комплексу.

Аналізуючи проведене соціологічне опитування студентів і педагогічного колективу щодо створення фізкультурно-спортивного клубу, за результатами анкетування виявлено високий рівень обізнаності респондентів, а також їхнє бажання і відношення, щодо організації роботи фізкультурно-спортивного клубу у навчальному закладі.

Також мотивів респондентів, виявлено їхню зацікавленість прийняти участь в організації фізкультурно-спортивного клубу та визначеність відносно членства у клубі. За результатами опитувальних основними формами організації роботи фізкультурно-спортивного клубу є найбільш популярні послуги, яким надають перевагу респонденти та види фізкультурно-спортивних послуг їх пріоритет серед опитуваних.

Таким чином виявивши умови, які необхідні для необхідного функціонування, виявлено відношення респондентів щодо відвідування спортивних секцій у позааудиторний час. За результатами анкетування, визначенні показники частоти відвідування секцій на тиждень.

Похожие статьи




Форми організації та умови роботи фізкультурно-спортивного клубу - Організація роботи фізкультурно-спортивного клубу в системі вищих навчальних закладів

Предыдущая | Следующая