Аналіз організації безпеки туристів підприємством "Кей" - Організація безпеки подорожей на прикладі підприємства "Кей"

Безпека туристичних подорожей завжди була однією з найважливіших умов їх організації та здійснення. У періоди підвищеної небезпеки інтенсивність поїздок різко знижувалася і навпаки ? безпечні умови для мандрівок стимулювали їх розвиток. І нині питання безпеки подорожей знаходяться в центрі уваги суб'єктів туристичної діяльності.

Відправляючи своїх туристів в подорож чи екскурсійну поїздку, на відпочинок або оздоровлення, на маршрут вихідного дня або у всесвітню подорож, туристичний оператор "Кей" стикається з цілою низкою проблем, які при збігу обставин можуть призвести до негативних наслідків для здоров'я та майна подорожуючого, погано вплинути на настрій та враження від поїздки.

Під час проектування туру і туристичних послуг туроператор "Кей" уважно вивчає усі можливі чинники ризику та їхні джерела, досліджує можливість і ймовірність вияву джерела на небезпечному для людини рівні, а також створює комплекс заходів для захисту здоров'я і життя туриста та його майна.

В багатьох випадках туристи самі порушують регламентовані правила поведінки і потрапляють в складні ситуації, відстають через неуважність від груп на екскурсіях, відправляються в райони, не рекомендовані для відвідування туристів, беруть участь у ризикових заходах, купаються у заборонених місцях, відвідують сумнівні розважальні заклади.

Тому з метою здійснення практичної роботи по забезпеченню безпеки туристів, наданню їм допомоги і захисту в екстремальних ситуаціях. Туроператор "Кей", який спеціалізується на організації туристичних подорожей з використанням активних форм пересування туристів, укладаю угоду на обслуговування з пошуково-рятувальною службою.

В свою чергу дана служба має повну взаємодію з органами охорони здоров'я, зв'язку, внутрішніх справ, цивільної авіації, лісового та водного господарства, гідрометеорологічної служби, що дозволяє швидко та якісно надати допомогу.

При виборі транспортних засобів туристична компанія забезпечує безпеку транспортування туристів, надаючи для цього технічно справний транспорт, кваліфікованих водіїв, а у разі пересування колоною забезпечує її супровід дорожньою поліцією. При організації групових турів дуже часто забезпечується супровід групи представником туристичного підприємства. Його завдання в основному зводяться до забезпечення повноти виконання передбаченої програми. Разом з тим наявність супроводжуючого або представника туристичного підприємства в групі повинне розглядатися як дотримання вимог безпеки.

Нормативні документи з питань безпеки окремих видів туристичних подорожей та окремих категорій туристів розробляються як на міжнародному, регіональному, так і на національному рівнях. Зокрема це стосується транспортних подорожей, дитячого туризму, спортивно-оздоровчого туризму з активними засобами пересування тощо.

Туристичне підприємство "Кей" частково виступає, як турагент. При продажі туру фірма укладає з клієнтом договір про надання туристичних послуг, керуючись діючими комерційними умовами та цінами на подорожі. При цьому документи розділені на три групи (Додаток В):

    1. Документи для замовлення (заявка на замовлення, лист бронювання, підтвердження бронювання). 2. Документи для клієнта (договір, путівка, ваучер, страховий поліс, квиток на транспорт). 3. Документи, що підтверджують особу туриста (паспорт, доручення на дітей).

Реалізація туристичного продукту здійснюється на підставі договору. За договором на туристичне обслуговування, туроператор за встановлену договором плату зобов'язується забезпечити надання за замовленням туриста комплексу туристичних послуг. Договір на туристичне обслуговування укладається в письмовій формі відповідно до закону. Він може укладатися шляхом видачі ваучера (Додаток Г).

Для організації обслуговування туристів під час подорожі туристична фірма "Кей" укладає угоди з підприємствами-постачальниками послуг: готелями й транспортними організаціями, музеями та закладами дозвілля.

Отже, проведений аналіз дає змогу побачити, що туристичний оператор "Кей" успішно проводить свою діяльність, забезпечуючи максимальних комфорт, та гарантуючи безпеку своїх туристів під час подорожі.

Похожие статьи




Аналіз організації безпеки туристів підприємством "Кей" - Організація безпеки подорожей на прикладі підприємства "Кей"

Предыдущая | Следующая