Технологія роботи Рум Сервісу - Стандарт роботи служби room-service

Приступивши до роботи, офіціанти РС ознайомлюються з списком проживаючих та заявками на виставлення ВІП-сетапів.

Ознайомлюються з записами про замовлення, зроблені попередньою зміною, щоб дізнатись з яких номерів і в якій кількості потрібно вранці забирати використаний посуд.

Щоранку диспетчер рум сервісу звертається до шеф повара або су шефа кухні, за переліком страв, яких немає в даний момент на кухні. Цей запис заноситься в "Стоп лист", який зберігається до кінця робочого дня на торговій точці. Весь персонал РС ознайомлюється з даною інформацією. В разі появи продукції на кухні, су шеф або шеф повар повідомляють диспетчера про зміни в "Стоп листі".

При надходженні дзвінка диспетчер, чи за його відсутності офіціант, піднімає слухавку та привітавшись, представляє назву торгової точки та своє ім'я (Доброго дня, це рум сервіс, мене звати Оксана, чим можу Вам допомогти).

Запис замовлення здійснюється в спеціальний журнал замовлень, вказуючи номер кімнати, асортимент та кількість порцій страв та напоїв.

Звіривши правильність замовлення, та повторивши, ввічливо дякує.

Диспетчер пробиває замовлення в системі, та передає його вільному офіціанту на виконання.

Офіціант швидко готує все необхідне для його виконання, а саме: сервірує піднос, столик чи візок відповідним посудом, готує прибори і т. д. До моменту, коли кухня приготує замовлені страви, все повинно бути готово.

В цей час диспетчер контролює, щоб замовлення вчасно виконувалось кухнею, а офіціанти своєчасно забирали страви після приготування.

Отримавши біл-чек офіціант транспортує страви та напої у номер гостя.

В номері гостя офіціант сервірує стіл та розставляє страви.

Отримавши належним чином підписаний гостем чек, офіціант ввічливо запитує коли можна забрати використаний посуд і повертається в офіс РС.

Підписаний чек офіціант віддає диспетчеру, який закриває його на рахунок кімнати.

Похожие статьи




Технологія роботи Рум Сервісу - Стандарт роботи служби room-service

Предыдущая | Следующая