Взаємодія офіціанта з іншими службами, Технологія роботи диспетчера - Стандарт роботи служби room-service

    1)Кухня:
      - після отримання замовлення, кухня його приготувавши дає офіціанту
    2) Служба готельного господарства:
      - у разі виникнення потреби додаткового прибирання, робиться заявка через диспетчера по номеру 23-02.
    3) Інженерною службою:
      - якщо в ресторані сталися різні технічні поломки - звертатись до диспетчера 23-02 і зробити заявку. - таким самим методом робиться заявка на обслуговування сантехніків. - на регулювання кондиціонера.
    4) Службою прийому та розміщення:
      - якщо потрібна якась інформація про гостей ( напр. термін проживання і т. ін.) - корекція чеків. - наприкінці зміни рожеві копії чеків здають на рецепцію, згідно прийнятій формі.
    5) IT-службою. - якщо виникли проблеми у комп'ютерній техніці - звертатись по номеру 26-02 - при необхідності видалення чеків звертаємось до чергового адміністратора.

Офіціант несе колективну матеріальну відповідальність за ті матеріальні цінності, що закріплені за точкою продажі, де працює офіціант

Технологія роботи диспетчера

Диспетчер починає свою роботу о 7.00.

1. Ознайомлюється з ін-хаус листом, який щоранку приносить працівник рецепції.

Робота з ін-хаус листом.

Ін-хаус лист - це лист, в якому вказаний весь список проживаючих гостей.

Ін-хаус лист поділяється на три частини: 1.виїзд;

2. заїзд 3.проживання.

Методика спілкування диспетчера рум сервісу з гостями:

Одними з головних критерій є:

Привітання;

    - вічливість; - посмішка; - вміти правильно вислухати замовлення; - повторити замовлення;

В розмові з гостями потрібно говорити достатньо голосно, чітко і зрозуміло. Не дозволяється використовувати слова типа : "угу", "шо", "ну", "а", "кльово", "круто" та інших жаргонних виразів.

Розмовляти з гостями потрібно уважно та зацікавлено, відповідати на запитання коротко і конкретно.

Навіть якщо Вам грублять, будьте стримані і коректні.

Під час розмови з гостем забороняється жувати, пити, та голосно сміятись.

Після отримання замовлення, прочитати його ще раз для підтвердження правельності, та подякувати гостю за зроблене замовлення

Виїзд.

    1) в номерах, яких "МБ" не ставили - офіціант в бланку зазначає "нема"; 2) в номерах, яких "МБ" офіціант вже забрав - "нема"; 3)якщо виїзд не плановий диспетчер дописує номер кімнати, який виїжджає на сторінці виїзд; 4)якщо диспетчер вибиває чек за інформацією офіціанта "МБ", то в зошиті передачі зміни вона фіксує годину, коли був вибитий чек (навпроти номера, що виїжджає). 5)якщо гість заїхав в номер і "МБ" офіціант поставив - в бланку зазначає що "МБ"є та число; Б)якщо гість заїхав в номер і "МБ" офіціант не поставив, через відмову гостя - "відмова"; 7)якщо номер стоїть в заїзді, а з певних причин протягом трьох днів не заїхав - то продукцію міні бару офіціант забирає. 8)в разі заїзду номерів вночі, офіціант рум-сервісу, що є на зміні повинен записати всю інформацію про ці номери в "журналі диспетчера", та негайно поставити міні бар. Диспетчер зобов'язаний перевірити особисто номери, які повинні були заїхати в попередній день, чи не з'явились вони в день перевірки в ін-хаусі у відділі "проживання";

Робота з офіціантом "МБ"

Після того, як зроблені списки номерів, що на виїзді, диспетчер о 10.00 посилає офіціанта "МБ" по номерах для перевірки. Офіціант періодично передає інформацію диспетчеру. Зв'язок вони підтримують по телефону.

В разі перевірки номерів, що на виїзді висить таблиця "Не турбувати", то диспетчер має передзвонити в номер і уточнити час, коли гостю буде зручно, щоб офіціант забрав "МБ".

Після того, як всі номери, що на виїзді перевірені, та з них офіціант забрав "МБ" диспетчер планує подальшу роботу офіціанта "МБ":

    А)надає інформацію по поповненню номерів; Б)надає інформацію щодо номерів, які заїхали і в які потрібно поставити "МБ".

Диспетчер повинен бути проінформований, де знаходиться офіціант "МБ".

Диспетчер контролює залишок товару по "МБ", періодично перевіряючи від офіціанта "МБ" залишки по складу на 7 поверсі.

У разі повідомлення рецепцією диспетчера про заїзд гостя, диспетчер повідомляє офіціанта "МБ".

Якщо гості переїжджають в іншу кімнату, то диспетчер перевіряє чи є в цій кімнаті "МБ", і якщо є посилає офіціанта перенести "МБ"з номера в номер.

Диспетчер контролює записи в "інформаційних бланках" офіціанта "МБ", звіряючи їх зі своїми.

Якщо заїжджають групи на конференцію, то їм "МБ" не ставлять. Про такі номери диспетчер зобов'язаний попередити офіціанта, а диспетчера попереджає адміністратор.

Робота диспетчера на рум-сервісі.

На рум-сервісі диспетчер приймає замовлення від гостей по телефону. Вона записує його в "Журнал реєстрації замовлень".

Правила ведення "Журналу реєстрації замовлень".

Диспетчер в журнал записує:

    1 номер кімнати, з якої дзвонить гість, та час дзвінка; 2 замовлення гостя; 3 Прізвище офіціанта, який буде виконувати замовлення; 4 Час доставки замовлення 5 Вся інформація, яка надається рецепцією стосовно виїзду, заїзду та переселення записується в журна замовлень

Обов'язки диспетчера.

Під час прийому замовлення диспетчер зобов'язаний проговорити замовлення гостю, уточнити всі моменти і попередити гостя про термін приготування замовлення.

Якщо замовлень є багато, то диспетчер передзвонює на кухню і попереджає про те, які страви потрібно готувати, при цьому вибиваючи чек.

Нові замовлення диспетчер розподіляє поміж офіціантами рум-сервісу і контролює правильність їх виконання.

У випадку, коли з якогось приводу замовлення не виконується вчасно, диспетчер передзвонює гостю і коректно повідомляє, що їхнє замовлення привезуть не згідно домовленого терміну і уточнює коли саме.

Диспетчер контролює доставку VIP set up.

Диспетчер повинен контролювати весь посуд, який знаходиться в номерах. Після того, як замовлення завезли в номер, диспетчер звертаючи увагу на час і кількість замовленого, якщо гість сам не телефонує, щоб забрати посуд з номеру, диспетчер сам телефонує в номер і коректно перепитує чи можна забрати посуд. При цьому обов'язково потрібно звертатись до гостя на ім'я і по-батькові.

Диспетчер повинен контролювати чистоту в рум-сервісі, а також кількість товару в рум-сервісі.

Правила заповнення "Журналу диспетчера".

В " Журналі диспетчера" повинно бути записано:

    А)дата заповнення; Б)Прізвище диспетчера, який працює в цей день; В) всі події, що відбулись протягом зміни; Г) завдання, які потрібно виконати на наступну зміну; Д) всі відмітки про переселення і особливі деталі, які виникають під час робочого процесу;

Взаємодія з рецепцією.

Диспетчер постійно співпрацює з рецепцією.

Після того, як офіціант "МБ" перевіряє номери на виїзді і передає інформацію диспетчеру, а вона в свою чергу передає її на рецепцію, про кількість провірених кімнат.

Рецепція повинна повідомляти диспетчера про номери, які заїжджають.

Рецепція надає інформацію про переїзд гостя в іншу кімнату.

Рецепція надає інформацію про VIP set up.

Диспетчер здає чеки на рецепцію.

Похожие статьи




Взаємодія офіціанта з іншими службами, Технологія роботи диспетчера - Стандарт роботи служби room-service

Предыдущая | Следующая