Контроль якості - Стандарт роботи служби room-service

Контроль якості - першочергова відповідальність кожного співробітника, що подає їжу і напій для гостя. Ви - остання людина, яка торкається до їжі, перш, ніж це зробить гість. Якщо дещо не виглядає правильно або не презентабельно, НЕ ПОДАВАЙТЕ ЦЕ!

Речі, які необхідно проконтролювати, виходячи з кухні в зал:

    1. ГАРЯЧА їжа. Деякі моменти є більш важливими. Перевірте чи гаряча їжа. Тільки тому, що вона принесена з кухні, не означає, що вона гаряча. Якщо вона не гаряча, не подавайте. Скажіть адміністратору. НІКОЛИ не варто кричати або сперечатися з кухарем. Підіть безпосередньо до керівника ресторану. Це позбавить Вас від багатьох проблем. 2. Чисті тарілки. Завжди перевіряйте тарілки, кружки, столові прибори, і серветки перш, ніж Ви подасте їх гостю. Перевірте підноси для подачі страв - чи немає там плям жиру, пролитої їжі, і т. д. 3. Правильні порції. Завжди перевіряйте, щоб переконатися, що страва подається в правильних порціях. Переконайтесь, що Ви берете ВАШЕ замовлення. Це може викликати конфуз за столом. Завжди запитуйте себе, з'їли б Ви це, якби це було принесено Вам. 4. Заклик до резерву. Якщо Ви бачите, що на кухні щось закінчується або Ви забираєте останню тарілку супу, скажіть про це на кухні, поки цього не сказав гість. 5. Виносячи напої, переконайтеся, що стакан / бокал чистий, заповнений до належного рівня, і що прикраса є правильна, свіжа і приваблива. 6. Холодна їжа настільки ж однаково важлива як гаряча. Переконайтесь, що холодні закуски виносяться з холоду, не з теплого або прохолодного місця зберігання, а з холоду. 7. Принести необхідні приправи із замовленням: тобто, кетчуп, гірчиця, сир Пармезан і т. д. 8. Уточнення необхідності додаткового запиту Здійснюються протягом декількох хвилин, щоб упевнитися, що все прекрасно. Не кажіть, "Все о. к.?" Гості сприймуть це безглуздим виразом. Запитайте: "Як приготовлено Ваше філе?" Будьте конкретним і щирим у бажанні знати відповідь. 9. Якщо гість не вдоволений або, якщо очевидно, що щось не так за столом, тобто, тріснутий посуд, приготовлено не належним чином, і т. д., використовуйте наступні кроки:
      - Принесіть вибачення. - Видаліть страву негайно. - Покличте адміністратора. Він прийме необхідні заходи, впевнившись, що проблема виправлена і що гість є задоволеними на 100%.

Мета полягає в тому, щоб наші гості залишилися задоволені, таким чином, щоб вони повернулися до нас!

Дуже важливо: завжди підтримуйте необхідну температуру для м'яса. Ступеня готовності м'яса бувають такі:

    * Напівсирий (rare) - Кровавий прохолодний центр, присутність необробленого м'яса (на смак) * Середній напівсирої прожарки (medium - rare) - Кровава червоність, але

Немає смаку необробленого м'яса

    * Середній (Medium) - Рожевий теплий центр * Добре приготовлений (welldone) - Повністю приготовлений без червоності

Стандарт зовнішнього вигляду

Взуття - чорне взуття тільки з неслизькою підошвою, які дозволяють благополучно ходити на вологих або слизьких підлогах. Взуття повинне бути чистими. Шкарпетки повинні бути темними, переважно чорними.

Штани і Ремені - штани тільки брючні, повинні бути достатньо довгими, щоб торкались каблука взуття. Тверді ремні темного кольору повинні бути заправлені в петлі штанів.

Сорочки - строгий стиль. Сорочки повинні бути в хорошому стані, чисті і випрасувані.

Загальний вигляд -- Чисте, укладене волосся. Якщо в дівчат волосся довге -- зібране в хвостик, гульку, ракушку. Охайні руки, нігті чисті, обрізані, з манікюром (лак прозорий, світло - розовий). Волосся, яке спадає на лице, має бути акуратно підстрижене.

Аксесуари -- Ніякої надмірної косметики та прикрас (кім обручки). Кульчики маленькі -- 1 пара. Легкий запах духів. Макіяж легкий -- ближче до натурального, помада натуральних відтінків.

Повернення

Виникають моменти, коли гість незадоволений тим, що і як їм подали. Це може бути у випадку, якщо їжа приготовлена неналежними чином. Або гість чекав довго на замовлення. Дану процедуру може робити тільки черговий адміністратор. Покличте і попередьте чергового адміністратора про будь-яке повернення до закриття рахунку.

За рахунок закладу

Буває, що керівник або адміністратор бажає запропонувати що-небудь, наприклад, напої або десерт гостям безкоштовно, за рахунок закладу, для підтримки гарної репутації закладу. Проінформуйте керівника, якщо Ви хочете запропонувати звичайним гостям що-небудь за рахунок закладу та запропонувати "комплімент" -- десерт або напій.

Похожие статьи




Контроль якості - Стандарт роботи служби room-service

Предыдущая | Следующая