Гість - Стандарт роботи служби room-service

Ніколи не недооцінюйте важливість гостя!!!

    - Гість не залежить від нас - ми залежимо від нього. - Гість - ніколи не перериває нашої роботи - він - мета цієї роботи. - Гість робить нам ласку, коли він приїжджає сюди - ми не робимо йому ласку, коли обслуговуємо його. - Гість - частина нашого бізнесу - а не сторонній. - Гість не холодна статистика - він - людина з плоті і крові з почуттями та емоціями, як і ми самі. - Гість - людина, яка приносить нам свої бажання і потреби, і це наша робота задовольнити їх. - Гість заслуговує самого кращого й уважного обслуговування, яке ми тільки можемо дати йому. - Гість - життєва основа нашого бізнесу.

Ви повинні вміти обслуговувати різних Гостей.

Щоб зробити відповідні пропозиції продажу, та надати хороше обслуговування, корисно знати, як поводитися з усіма типами гостей. наприклад:

"Сором'язливий"Гість:

Справжній інтерес і терпеливе розуміння зробить обслуговування такого гостя найлегшою справою. Навіть коментар до погоди може змусити його відчувати себе, як вдома.

Агресивний Гість:

Цей тип повинен бути обслуженний в ввічливій і діловій манері. Доброта і ввічливість найчастіше можуть перетворити його на спокійного і вдячного гостя.

Метушливий Гість:

Це - один з найважчих гостей, чиї потреби можна задовольнити. Пробуйте бути на один крок попереду нього, вивчаючи речі, які дратують його. Переконатися, що у Вас все ідеально, перед обслуговуванням такого гостя. Пам'ятайте всі дрібні аспекти і речі, які метушливий гість особливо любить, навіть якщо звичайній людині можуть вони здатися не достойними його уваги.

Фамільярний Гість ("Свій в дошку"):

Бути чемним, уважним, і уникати довгих бесід. Уникайте такого столу, крім тих випадків, коли фактичне обслуговування необхідно. Ніколи не пробуйте дати зарозумілу відповідь, відповідаючи на розумне зауваження. Ви тільки принизите себе і опустите до рівня грубості гостя.

Одинокий Гість:

Не привертайте увагу, питаючи, чи прийшов він один. Посадіть його там, де він зможе бачити все, що відбувається в залі. Гість може бути самотнім і хотіти з ким-небудь поговорити. Будьте дружні, але не нехтуйте іншими гостями. Коли нема з ким поговорити, час тягнеться дуже довго, тому принесіть замовлення якнайшвидше. Він може стати Вашим самим критичним гостем.

Шумний порушник спокою:

Не вступайте в суперечки. Говоріть м'яко. Не суперечте. Відмовтеся від участі в критиці управління вашого ресторану, місце розташування чи обговорення інших працівників ресторану.

Сліпий гість:

Посадіть сліпого гостя (якщо він з собакою, то так, щоб собаку не було видно). Завжди стійте досить близько, щоб допомогти, у разі потреби. Принести меню, написане шрифтом Брайля, у відсутності такого, прочитайте меню гостю вголос. Завжди робіть все, щоб сліпий гість відчув себе не менш, цінним і важливим

Гість з ушкодженнями рук або ніг:

Посадіть якомога швидше. Будьте корисні, запитаєте, чи можете Ви допомогти їм, але не бути занадто нетерплячим. Будьте уважні. Посадіть гостя в зручному для нього місці, але так, щоб інвалідне крісло нікому не заважало і не блокувало прохід. Завжди робіть все, щоб недієздатний гість почувався важливим і пристосованим.

Наша функція як Ресторану - придбати і підтримати бізнес, перетворювати випадкових відвідувачів на лояльних, постійних гостей.

Пам'ятайте, що кожен ресторан повинен дякувати за своє існування своїх гостей.

Коли гість формує думку щодо будь-якого закладу, їжа та обслуговування стоять осторонь. Незалежно від того, наскільки красивий інтер'єр ресторану або наскільки надзвичайна їжа; погане обслуговування - звичайно - ж, зруйнує все враження від обіду.

Розвиваючи хороше обслуговування, вдосконалюйте ці якості: швидкість, люб'язність, вихованість, ентузіазм, і взаємодію. Коротше кажучи, спроектуйте професійне ставлення. Якщо Ви не досягнете цієї мети, Ви не будете в змозі забезпечити високу якість обслуговування, яке ми очікуємо тут в нашому готелі.

Щоразу, коли Ви обслуговуєте стіл, наша репутація - у Ваших руках. Ви маєте всю владу впливати на думку тих людей. Якщо вони будуть задоволені Вами і вашим обслуговуванням, то вони ймовірно повернуться. Вони можуть також рекомендувати ресторан своїм друзям. Однак, якщо вони залишаться незадоволені...

Щоб бути належним чином ефективним, люди, займаються обслуговуванням повинні постійно пам'ятати про потреби їх клієнтів. Вчіться читати по виразах й мові тіла. Якщо клієнт постійно незадоволений, розмахує руками, або киває - це говорить про те, що йому чогось не вистачає. Чим більше він повинен буде вимагати обслужити його, тим менш приємним буде його вечір і, відповідно його настрій відбитися на чайових.

Представтесь. Гості хочуть знати, хто їх обслуговує: Це - додатковий особистий контакт, яким вони можуть скористатися. Крім того, якщо вони отримали задоволення від обслуговування, вони можуть просити Вашого обслуговування в свій наступний візит в ресторан. Вони могли б навіть сказати своїм друзям про Вас. Такі гості - кращі за тих, хто залишає чайові.

Коли люди приходять в ресторан, вони хочуть розслабитися.

Вони хочуть, щоб Ви допомогли їм вирішити, що з'їсти, коли замовити, що випити, і т. д. Ви повинні задовольнити всі їхні потреби. Не будьте наполегливі; просто, будьте впевнені. Часто гість буває збуджений. Це - ваша робота, щоб змусити гостей почувати себе зручно, настільки зручно, щоб вони захотіли повернутися знову.

При обслуговуванні не можна робити наступне:

    - Тримаючи брудні тарілки в руці, привітати гостей питаючи: "Доброго вечора як на рахунок десерту?" - Чи не знати особливостей напою, що п'ють гості, тобто, "я думаю, що це - дієтична кока-кола..." - Влаштовувати обговорення між 3 - 4 офіціантами. Всі дискусії - залиште на потім. - Не помічати очікування гостей. -Підійти до телефону, зняти рубку і сказати "Зачекайте, будь ласка "

Похожие статьи




Гість - Стандарт роботи служби room-service

Предыдущая | Следующая