Висновки - Регіональний туризм

Отже, завдання менеджменту в туризмі полягає не тільки в тому, щоб виявити загальні тенденції та закономірності його розвитку, а й у тому, щоб знайти його специфічні особливості.

Тому, туризм як явище характеризується великою глибиною проникнення і складністю взаємозв'язків між його складовими.

У туристської індустрії багато підприємств і організацій, які так чи інакше повинні вписуватися в єдину регіональну систему управління, де метою є забезпечення тривалої конкурентоспроможності на ринку. Важлива проблема менеджменту регіону одночасно і важливою відмітною ознакою менеджменту туристської організації.

За допомогою менеджменту повинна розроблятися стратегія розвитку як всього регіону, так і окремої туристської організації.

Найчастіше ступінь розвитку туризму в якомусь регіоні намагаються визначити через показники нічлігів. Але такі показники нічого не говорять про накопичення цінностей. Щоб підрахувати показники накопичення цінностей, потрібні значні дослідження, що неможливо здійснити в повному обсязі через брак часу і фінансових коштів.

Туризм має великий вплив на такі сфери, як економіка, екологія, політика, які в свою чергу впливають і натуризм. Туристський регіон має від гостей прибуток. Виручка, одержана від їхнього обслуговування, є первинною виручкою і більше значима, ніж отримана від постійних жителів регіону. Прибуток від туризму новим потоком вливається до місцевого економічний кругообіг і дає примножують ефект: вона "проходить" через місцеву економіку.

Сума грошей, яка залишається в регіоні, буде тим вище, чим більше послуг буде продаватися безпосередньо на місці, тобто чим сильніше буде місцеве виробництво. Регіону може бути вигідний туризм і щодо екології, якщо відрахування від нього підуть на збереження ландшафту і підтримку його в порядку.

Дуже часто на початковому етапі розвитку туризму за його рахунок зводяться різні споруди. У той же час туристи створюють високу завантаженість автодоріг, великий ступінь прибирання території від побутового сміття та експлуатації місцевої природи.

Туризм як об'єкт управління виражається в комплексності туристських послуг.

Туристська послуга - це все те, що турист бере до уваги або чим він користується під час подорожі.

В останні роки зросло значення спільної роботи між туристськими підприємствами, яка може здійснюватися на горизонтальному або на вертикальному рівні.

Особливістю туризму є і його зонность, т. тобто залежність обсягу туристських послуг від природно - кліматичних умов. При вирішенні проблеми менеджменту в туризмі дане явище має враховуватисякерівниками туристських підприємств, оскільки коливання попиту можуть істотно погіршити умови функціонування всієї туристської індустрії.

Можна виділити основні риси, характерні для управління регіональним туризмом:

Потреби, потреби і бажання кінцевих споживачів при плануванні туристської діяльності повинні ставитися на перше місце. У зв'язку з цим дислокація туристського підприємства визначається, з одного боку, місцем розташування основного контингенту споживачів туристського продукту, а з іншого - місцем розташування рекреаційних ресурсів, які є практично основним фактором туристичної галузі.

Туристський продукт не став ще товаром першої необхідності і навряд чи стане їм у найближчій перспективі.

У туристської галузі велике значення має маркетинг.

Туристська послуга унікальна, тобто повторити її в усіх аспектах не представляється можливим.

Функції організаційних структур регіонального туризму:

Аналіз дрібних і великих туристських місць показав, що у великих регіонах більш високі вимоги пред'являються до проведення організаціями верхнього рівня маркетингу, а такі функції, як планування провідного образу, формування і координація пропозиції, також не згадуються. Такий факт видається обгрунтованим, оскільки на ці функції орієнтуються у своїй діяльності місцеві організації, адже вони мають для цього великі можливості.

З точки зору менеджменту регіональної організації до вищестоящих і нижчестоящим організаціям пред'являються різні вимоги.

Таким чином, від вищестоящої туристської організації потрібні: формування іміджу великого регіону, проведення маркетингу за кордоном (координація спільної діяльності); представництво місцевої організації на важливих туристських ринках.

Похожие статьи




Висновки - Регіональний туризм

Предыдущая | Следующая