ВИСНОВКИ - Кредитування туристичного бізнесу на прикладі підпрємства "Стильтур"

Характерною рисою трансформаційних процесів, які відбуваються в економіці України, є активізація діяльності підприємств рекреаційно-туристичного комплексу. Дедалі більшого значення набуває науково обгрунтоване формування сприятливого фінансово-економічного, правового і інформаційного середовища з метою стимулювання розвитку туризму в регіонах України.

Особливо актуальним у сучасних умовах є алгоритм розробки, обгрунтування та прийняття управлінських рішень, удосконалення методів організаційного та фінансово-ресурсного забезпечення розвитку туризму як на макро-, так і на мікрорівні. Активізація діяльності підприємств туризму повинна грунтуватися на розширенні можливостей регіонального управління інвестиційними процесами у зазначеному напрямі та поєднання ефективного державного регулювання економіки з ринковою саморегуляцією.

В Україні висвітлені далеко не всі питання стосовно сучасних теоретико-методологічних та прикладних засад активізації діяльності підприємств рекреаційно-туристичного комплексу. Існує потреба у поглибленому науковому дослідженні теоретичних аспектів формування методики організаційного та фінансово-ресурсного забезпечення розвитку туризму на загальнодержавному та регіональному рівнях, зокрема в місті Бердянськ, визначенні пріоритетів та окресленні шляхів підвищення ефективності управління комплексним використанням багатого рекреаційно-туристичного потенціалу регіонів України.

З урахуванням цього, була сформульована мета роботи. Для досягнення поставленої мети було вирішено ряд задач.

У рамках першої задачі вивчили роль і місце сфери туризму у національній економіці, визначили його соціально-економічний вплив на суспільство і навколишнє середовище. Зробили висновок, що туризм - це джерело валютних надходжень та механізм для забезпечення зайнятості населення. Туризм розвиває ланки, які обслуговують сферу туризму: будівництво, торгівлю, виробництво товарів народного використання, зв'язок.

У рамках вирішення другої задачі проаналізували можливості ефективного використання нових організаційних форм і методів фінансово-ресурсного забезпечення заходів реалізації регіональної туристичної політики із залученням інвестиційного капіталу.

У результаті проведеного дослідження проаналізовано особливості кредитування туристичного бізнесу банківськими установами, виявлені негативні та позитивні сторони кредитування. До позитивних відносяться:

    1) постійно зростаючий попит з боку малого бізнесу на банківські послуги; 2) зниження ставок по гривневих і валютних позиках, збільшення строків кредитування; 3) стандартизація процесу кредитування шляхом розвитку скорінгових технологій; 4) пом'якшення банківських вимог до позичальника; 5) активізація діяльності іноземних банків; 6) розширення кола кредитних продуктів.

До негативних відносяться, зокрема:

Високий ступінь ризику та високий рівень витрат, що виникають при роботі з малим бізнесом, значно вище, ніж при роботі з великими корпоративними клієнтами.

Вдосконалення кредитно-інвестиційного забезпечення розвитку туризму в Запорізькій області запропоновано реалізувати шляхом налагодження взаємовигідної економічної співпраці банківських установ з суб'єктами господарювання туристичної діяльності. Виявлено позитивні сторони такої співпраці.

Похожие статьи




ВИСНОВКИ - Кредитування туристичного бізнесу на прикладі підпрємства "Стильтур"

Предыдущая | Следующая