Вступ - Регіональний туризм

Менеджмент туризм регіональний

Актуальність теми. За умов ринкової економіки відбуваються глибокі якісні зміни у всіх сферах діяльності людини, підвищуються вимоги до управління економічним механізмом суспільства. Це пов'язано зі складністю виробництва і реалізації товарів (послуг). Якщо у виробництві товарів (послуг) приймають участь тисячі спеціалізованих підприємств і організацій, то виникає необхідність раціонального вирішення великої кількості повсякденних виробничих проблем.

Виходячи з методології менеджменту в цілому регіональний менеджмент в туризмі розглядається, як сукупність раціональних методів і організаційних важелів територіального управління туризмом. Регіональний менеджмент в туризмі - це економіко - географічний процес, шляхом якого раціонально використовуються природні ресурси, при цьому робиться акцент на ефективний розвиток туризму.

Регіональний менеджмент в туризмі - це процес просторової організації, прогнозування, планування, контролю, які здійснюються з метою управління туризмом в регіоні.

Об'єктом дослідження є туризм, а предметом - регіональний менеджмент в туризмі. Виходячи з методології менеджменту, розглядується сукупність раціональних методів і організаційних важелів територіального управління туризмом.

Мета курсової роботи - розробка теоретичних, методологічних і методичних питань регіонального менеджменту в туризмі (соціальних та економіко - географічних аспектів), виявлення шляхів підвищення ефективності територіального управління в туристичній галузі.

Завдання курсової роботи: визначити сутність і зміст менеджменту в туризмі, методи менеджменту в туризмі, розглянути питання управління персоналом в регіональних організаціях індустрії туризму.

Дослідження курсової роботи спиралось на використання теоретико - методологічних основ менеджменту та рекреаційної географії розроблених в працях, зокрема: М. А. Жукова "Менеджмент в туристичному бізнесі" [6], вивчається теорія і практика організації туристського бізнесу. Наведені приклади реальних ситуацій, в яких опиняються організації індустрії туризму. Розглядаються питання досягнення конкурентних переваг па ринку туризму, зокрема проблеми управління брендом туристської організації, інші маркетингові заходи. Велика увага приділяється управлінню персоналом туристської організації.

В. К. Кіптенко "Менеджмент туризму" [7], у підручнику розглянуто сутність і найважливіші сторони менеджменту туризму, історію розвитку управління туристичною діяльністю, визначено систему, об'єкти і суб'єкт управління в туризмі, розкрито особливості управління внутрішнім і зовнішнім середовищем, сполучними процесами, персоналом та процесами праці в туризмі, управління, орієнтованого на клієнта, функції, принципи і методи менежменту туризму.

Н. К. Моісеєва "Стратегічне управління туристської фірмою" [12], розглянуто види стратегій та умови їх застосування, а також методи, використовувані в циклі стратегічного управління. У додатках наводяться ситуаційні задачі з аналізу та розробки стратегій турфірми і глосарій.

Практичне значення курсової роботи полягає в тому, що інформація містить в ній містить можливості використання в процесі підготовки майбутніх фахівців у сфері туризму.

Структурно робота складається з змісту, вступу, трьох розділів, які детально розкривають сутність менеджменту регіонального туризму, висновку та списку використаних джерел та літератури, додатку.

Похожие статьи




Вступ - Регіональний туризм

Предыдущая | Следующая